VÅGAVÄLJARÖTT

Jag var nästan helt säker på att den här hösten inte skulle domineras av röda hårfärger, med tanke på att både hösten 2010 och våren 2011 gick i de rödas tecken. Men ack så fel jag hade. I Hollywood verkar röda hårsvall vara A-list och allt fler vågar sätta den svårborttagliga färgen i håret.  


För den fega

Välj en ljus kopparröd- eller en jordgubbsblond nyans om du är blond, och en brunröd nyans som drar åt koppar om du är brunett. Det är snällare mot ansiktet och drar inte åt sig lika mycket uppmärksamhet. Dem ser mest naturliga ut och passar de flesta hudtoner. Dessutom är det en bra början om du är sugen på att gå mot röda toner men inte riktigt vågar gå all-in direkt. Då kan du känna av om du trivs i det röda eller inte.  


För den modiga

Välj en klarröd nyans. Det är en färg som väcker mycket uppmärksamhet och signalerar självsäkerhet. Tänk på detta innan du slår till, en hårfärg som inte matchar personligheten ger inget bra intryck. Kan verka som en svårburen färg, men det finns röda nyanser med både varma och kalla undertoner vilket gör att alla kan hitta en nyans som passar deras hudton och ögonfärg.


För brunetten

Välj en röd nyans som går åt plommon/mahogany. Det är en svårburen färg om du är blek och rosa i hudtonen, men naturliga brunetter brukar passa mycket bra i denna röda nyans. Tänk bäriga nyanser som går år körsbär och plommon.


Att tänka på:
Varma och kalla hudtoner. Det är inte bara personer med varm hudton som passar i röda hårfärger. Blek hy som går åt rosa är oftast dem som klär bäst i röda toner.
Preparera. Preparera håret ordentligt med inpackning innan du färgar röda toner. De röda pigmenten är minst och släpper lättast från skadade hårstrån med öppna fjällskikt.
Uppsök frisör. Besök en frisör första gången du ska färga håret rött. Frisören hjälper dig att hitta rätt röda nyans och lägger rätt grund.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0