ANTIOXIDANTPÅFLASKA


Det talas mycket om antioxidanter och dess egenskaper, vilket har relaterat till en massproduktion av skönhetsprodukter med just antioxidanter. Antioxidanter skyddar kroppens celler mot oxidanter. Dessa kan skada cellens yta, förändra dess DNA eller helt döda cellen. Antioxidanterna skyddar dessutom huden mot fria radikaler som kan orsaka cancer. En favorit av antioxidantfyllda produkter är Dermalogicas Antioxidant Hydramist. Det är en fuktspray som innehåller bland annat vitt te, lakrits och magnesium som förbättrar hudens struktur, skyddar mot fria radikaler och ger intensiv återfuktning. Sprayen sprayas på huden efter rengöring samt under dagen vid behov av uppfräschning.

OLEHENRIKSEN


Om jag bara fick köpa en hudvårdsprodukt skulle det helt klart vara Ole Henriksens All Purpose Aloe Vera Gel. Det är en oljefri gel med aloe vera och glycerin som lindrar och reparerar skadad-, stressad- och irriterad hud. Hjälper till att minska rodnad vid t.ex. solbränna och stress, lindrar klåda samt återfuktar utan att kännas fet. Formulan är utvecklad för alla hudtyper och passar lika bra till den mest oljiga hyn som till den torraste. Lindrar även akne och tar bort enstaka finnar. Det är en riktigt bra produkt som borde finnas i allas basrumsskåp. Den är god nog för 515 kr. Ole Henriksen säljs bland annat på Eleven.se.


CHAILATTEFÖRKROPPEN


Philip B
är en av Hollywoods största hårstylister med inriktning på treatments idag. Med hans fantastiska produkter, alla baserade av botaniska och essentiella oljor, har han ändrat synen på lyxiga produkter för hud och hår. Han produkter håller hög kvalitét, känns lyxiga och är mycket dryga. En av mina favoriter i hans produktserie är den fantastiska duschkrämen Chai Latte Soul & Body Wash. Den doftar härligt av Chai Latte á la Espresso House och rengör, ger lyster, återfuktar och gör att huden känns härligt len. Men smakar det så kostar det. Denna härliga produkt går på 475 kr, men tack vare den dryga formulan känns priset lågt för lyxen man får. Om du är ett äkta Chai-fan, är det här helt klart produkten för dig.


MAKEUPKIRSTENSTEWARTÄlskar Kirsten Stewarts sexiga rödamattan-makeup. Fräscht skimrande hy blandas med dramatiska ögon i svart och vinrött samt läppar i en neutral ton.

Skapa looken genom att lägga Prep + Prime Skin i ett tunnt lager över hela ansiktet. Applicera sedan Mineralize Satinfinish SPF 15 Foundation med en foundationpensel. Dra en tunn linje Fluideline i färgen Blacktrack på övre och nedre fransaden. Lägg Prep + Prime Eye på ögonlocken och dutta Eye Shadow i färgen Cranberry med en mediumstor pensel. Under nedre fransraden lägger du Eye Shadow i färgen Antiqued. Sudda ögonskuggans kanter noga med en blendingpensel. Måla Plush Lash i Plushblack på både övre och nedre fransarna. Definiera ögonbrynen med Brow Set i Show-Off. Borsta Powder Blush i färgen Pinch O' Peach på kindbenen. Avsluta med att borsta över Mineralize Skinfinish i Soft and Gentle över hela ansiktet för att fixera makeupen och ge lyster. Måla läpparna med Lip Pencil i färgen Subculture och avsluta med Tinted Lipglass i färgen Florabundance. Alla produkter kommer från MAC.    


KICKSWEBBSHOP/HELTKLARTENFLIPP

Ni har säkert hunnit kika in på Kicks webbshop? Om inte gör det idag. Sidan ser riktigt lovande ut. Riktigt bra bilder, både på produkter och färger. Måste slänga iväg en order, återkommer om vidare info då.


ÖGONSKUGGSKUNSKAPAtt lägga ögonskugga anses inte vara så svårt. Det är det inte heller. Men hur får man den att se perfekt ut hela dagen? Och hur utnyttjar man dess pigment? Läs här. 


Basen är A och O

När det gäller ögonskuggsapplicering är det viktigt att ha en bra grund för att ögonskuggan ska hålla sig på plats utan att kleta eller lägga sig i veck. För att få en bra bas krävs en primer. Vissa tycker att en grund av foundation och puder ger en bra grund, men jag föredrar faktiskt att använda mig av en primer. Den ger även andra fördelar, som jag kommer att komma till sedan. Man kan dock använda oilka produkter som primers. Man kan självklart använda en ögonskuggsprimer, som är utformad just för detta. Jag rekommenderar MAC's Prep + Prime Eye. Alternativt kan man använda sig av en highlighter i krämform. Här rekommenderar jag Make Up Stores High Tech Lighter i färgen Cleo eller Stardust. Vad man väljer beror mycket på vilken finish ögonskuggan har. Använder man oftast matta skuggor rekommenderas en ögonskuggsprimer, eftersom dessa inte innehåller skimmer. Använder man dock skimrande skuggor ger det en väldigt snygg effekt om man använder en highlighter under. Men detta är en smaksak, det gäller att pröva sig fram.
Primern läggs på hela ögonlocket, kan även läggas enda upp till ögonbrynet beroende på hur ögonskuggan ska läggas. Jag brukar använda mig av fingrarna när jag lägger primern, men var noga att tvätta händerna innan så att inga bakterier hämnar i burken. 


Make Up Store High Tech Lighter Cleo, MAC Prep + Prime Eye


Appliceringsteknik

Många applicerar ögonskugga med fingrarna. Det går absolut, men risken finns att resultatet blir något kladdigt. Jag använder mig alltid av en medelstor/liten ögonskuggspensel. Detta är både hygieniskt och det är lättare att få en bra finish. Jag duttar penseln i ögonskuggan, och duttar sedan på den på ögonlocket. Jag borstar inte på den som många gör, och det har jag en andledning till. Om man borstar på skuggan hamnar den lätt under ögonen. Dessutom är ögonskuggsprimers kladdiga eftersom ögonskuggan ska fastna ordentligt. Borstar man då på skuggan blir resultatet ojämnt. Därför duttar jag lätt tills primern "mättats" (med andra ord blivit torr). Man duttar tills man fått ett bra resultat. Med primern under uppnår ofta ögonskuggorna färgen som syns i förpackningen. Ofta blir man besviken när man applicerar en ögonskugga direkt på huden. Den känns dassig och inte alls lika färgstark som den ser ut i förpackningen. Med primern under fastnar pigmenten tätare och intensiteten och skimret ökar. Det blir helt enkelt snyggare. 
När man applicerat ögonskuggan tar jag alltid en ögonskugga i beige ton, nära ens egna hudton för att mjuka upp kanterna, de brukar bli skarpa med primern under. För att softa ut kanten applicerar jag den beiga skuggan på en blendingpensel (se bild) och gnuggar mjukt på den skarpa kanten för att jämna ut den. Detta resulterar på till en mjuk linje som känns femenin och mjukar upp intrycket så att det inte blir för hårt.E.l.f Cosmetics Blending Eye Brush, MAC 242 Shader Brush


Färglära

Att välja rätt färg på ögonskuggan kan ibland vara svårt. Ibland skär sig tonen till antingen hudtonen eller ögonfärgen. Det finns små regler hur man kan undvika detta, och det är främst att välja en ögonskugga som passar ens ögonfärg. I regel sägs det att motsattsfärger framhäver varandra, så om du vill framhäva din ögonfärg ska du välja en färg som är motsatts till din ögonfärg. 
Blå ögon framhävs av bruna- (gärna bronze), grå- och röda toner.
Gröna ögon framhävs av bruna-, varma rosa-, lila- och rödbruna toner (gärna rost).
Bruna ögon framhävs av blåa-, lila-, gröna-, champagne- samt aprikosa toner.
Grå ögon framhävs av svart eller liknande färger som för blå ögon.
 
Det är också viktigt att se efter om färgen passar med din hårfärg. Ibland kan ögonskuggan skära sig mot hårfärgen, men detta gäller främst vid starka hårfärger som till exempel intensivt rött. Men tumregeln är att använda sig av en kontrastfärg (exempel på dessa finns i detta inlägg), då blir det sällan fel.  

 


För vidare frågor, använd Fråga mig!-knappen under detta inlägg eller formuläret högst upp på vänster sida.


FÄRGNING=REDHEAD


Idag hade jag en väldigt rolig utmaning på salongen. Min käre vän Sandra skulle gå från riktigt ljusblond (färgen ser mörk ut på före bilden, men det var rejält blont på sina ställen) till mörkrött. Jag använde mig av Wella Professionals Color Touch intensivtoningar. Jag använde mig av intensivtoning både för att håret var torrt och gärna drog åt sig färg, men också för att toningarna ofta ger djupare röd nyans. Började med att färga en rödbrun nyans i hela hårbotten. Lade sedan en blandning av en ljus rödbrun och en mörkröd nyans, som jag också lade i en mixton av guld för att ge ett varmare intryck, på längderna. Detta resulterade i den här riktigt snygga röda färgen. Är riktigt nöjd med färgen, vilket Sandra också var. Visst blev hon snygg? OBS! Glömde ta före- och efterbilder på salongen, så nu blev det såhär. Men ska bli duktigare på det.    

10SKÖNHETSFAVORITER


1. MAC Prep+Prime Skin
En fantastisk primer som jämnar ut, ger lyster och håller makeupen på plats hela dagen. Lätt att arbeta med och mycket dryg. Ett halvt pump räcker till hela ansiktet. Har ett väldigt subtilt skimmer som inte syns med blotta ögat men gör sitt jobb.


2. Sebastian Professional Trilliant
Ett värmeskyddande spray som ger fantastisk glans. Känns vårdande och doftar friskt. Innehåller Trilliant-complex som ger fyllighet och glans. Kan både användas i vått och torrt hår. 


3. E.l.f Cosmetics Mineral Foundation 
En mineralfoundations som jag tycker konkurrerar ut både billiga varianter som Isadora och storsäljaren I.d. bare Minerals. Är mycket lättapplicerad och smälter in i huden samtidigt som den lyckas hålla huden matt hela dagen. Ger fin lyster och innehåller SPF 15. Är 100% mineralbaserad och priset är nästan osannolikt lågt för en sådan fantastisk produkt. 


4. Elizabeth Arden Eight Hour Cream
Jag skulle antagligen inte överdriva om jag sa att det här är en av världens mest välkända skönhetsprodukter. Det finns en andledning till det. Den är fantastisk överallt - till händer och fötter, nagelband, ögonfransar och -bryn, armbågar och knän, läppar, ja till och med till håret. Återfuktar och mjukgör torra partier snabbt och effektivt. Lukten är inte någon väldoft, men det glöms snabbt när man ser hur krämen fungerar.


5. OPI Nail Lacquer
Jag har länge funderat på om Essie eller OPI's nagellack är bäst, och har numera kommit fram till att OPI tar ledningen. Mycket beror på färgutbudet men också hållbarheten är snäppet bättre än Essie. Nya Swiss Collection är fantastisk.  


6. Matrix Biolage Intensive Strenghtening Masque
Mitt torra, skadade hår älskar den nya Biolage-masken. Efter en kur känns håret som nyklippt - starkt, friskt och glansigt. Funkar som bäst när man låter den sitta över natten, men fungerar även som snabbinpackning. 


7. MAC Lipstick
En favorit sedan flera år tillbaks. Jag slutar aldrig älska MAC's fantastiska läppstift. Nya färger och strukturer kommer ofta och det går inte att tröttna. Inget läppstift har samma hållbarhet och priset för kvalitéen du får är riktigt bra. Har svårt att tro att jag någonsin kommer byta ut det. 


8. Dermalogica Skin Prep Scrub
Har upptäckt att den enda produkten som ger och bibehåller den finaste lystern är den här ansiktsskrubben från Dermalogica. Skonsam men effektiv på samma gång. Har ingen framträdande doft och irriterar inte huden det minsta. 


9. Sebastian Professional Re-Shaper
Hårsprayen med stort H. Fantastisk hållbarhet utan att bli hård eller kladdig. Behåller formen även om man borstar i den. Lätt att borsta ur och har en underbar doft som nästan får en att spraya håret utan att det egentligen behövs. En aning beroendeframkallande. 


10. FACE Stockholm Gel Eyeliner
Den här fantastiska eyelinern finns alltid i min sminkrutin. En krämig eyeliner som blandas med vatten för rätt konsisitens. Sitter hela dagen utan att smula eller suddas ut. Håller till och med för bad och tårar. Appliceras med pensel.    KICKSWEBBSHOPSTARTIMORGON


Imorgon öppnar Kicks e-handel. Har tidigare berättat om den här. Någon mer än jag som är otroligt spänd på hemsidan? Jag hoppas den kommer att se professionel ut och vara enkel och att det kommer finnas bra bilder, både på färger och produkter. Imorgon gäller det, vi håller tummarna! 

HÅRFÄRGNINGSGUIDE


Permanent hårfärg, intensivtoning, glanstoning, ljusfärg... Du har hört orden, men vet du vad dem egentligen är? Här kommer en liten hårfärgningsguide.

Permanent hårfärg

En permanent hårfärg är en hårfärg som är långvarig och kan inte tvättas ur. Det tränger sig in i hårstrået och tränger i pigment för att ge en djup färg. Man kan i princip färga håret i vilken nyans som helst, oavsätt utgångsläget, och täcker grått hår bäst av alla hårfärgningsmetoder. Permanent hårfärg kan inte ljusa upp håret mer än ett steg och fungerar bäst på ett ofärgat hår.

Ljusfärg

Ljusfärg är varken en färg eller blondering. Det ljusar upp håret 3-4 steg, men är inte lika skadligt för håret som blekning. Man använder ljusfärgning för att få ett blont resultat. Håret ska helst inte vara mörkare än ljusblont för att ljusfärgen ska ge ett bra resultat. Detta fungerar även bäst på ett ofärgat hår. 

Intensivtoning/Lättfärg

En intensivtoning är som en lättare färg. Det tränger in i hårstrået, men inte lika mycket som en permanent hårfärg. Den innehåller också mer färgpigment än en permanent hårfärg. Intensivtoningar används för att färga nyanser som ligger nära den naturliga nyansen eller mörkare. En intensivtoning håller i regel 20 tvättar, men det kan variera beroende av märke.

Lättoning

En lätttoning är fräschar upp den naturliga färgen och ger glans, det går inte att ändra färgnyans med detta preparat. Den lägger sig på hårstrået utan att tränga in i det. Detta gör att den lätt tvättas bort. En lättoning är ett bra alternativ till mycket torra hår, eftersom den försluter fjällskikten som hos ett torrt hår är öppna.

Glanstoning

Glanstoning är relativt nytt på marknaden och går endast att göra hos frisör. Det är en lättoning som inte ger någon färg utan endast ger glans och lyster. Detta är ett bra alternativ till torra och slitna hår med brist på naturlig glans.  

Blondering

En blondering eller blekning kan ljusa upp håret upp till 8 nyanser. Det är en mycket slitsam process som inte rekommenderas för riktigt torra och skadade hår. En blondering bleker både konstgjorda och hårets naturliga pigment. Efter en blondering går det att färga in vilka pigment som helst, eftersom alla tidigare pigment är helt eller delvis borttagna. 
 
Pigmenteringsblondering

Detta är också något nytt på marknaden. Det är en blondering som samtidigt som den ljusar upp, skjuter in färgpigment i hårstrået. Det är som en kombination av permanent hårfärg och blondering. Processen kan ljusa upp håret upp till 6 nyanser och ger ofta ett bättre resultat än klassisk blondering. 


Tänk på att... alltid konsultera med en frisör vilket färgningssätt som passar dig.

  
  

 


WHATADAY


Första skoldagen avklarad. Kan inte säga att jag är nöjd efter den. Det var roligt att träffa alla igen MEN dom har bytt praktikdag utan att säga något vilket kan ställa till en hel del problem eftersom min handledare bytt sitt schema efter mig, hmmm inte kul. Dessutom går vi väldigt långa dagar. Kommer sleepwalka mig fram i livet. Alternativt leva på kaffe eller energidryck. 

LILYALLEN


Snyggaste frisyren i höst? Helt klart Lily Allens långa, urklippta page. A.M.A.Z.I.N.G.  


FEELUNIQUE.COM


Nu är det dags att sprida ordet om Feelunique.com - en fantastisk sida som säljer hårvård/skönhet till riktigt bra priser.

Feelunique är en av Europas snabbast växande skönhetssäljare som ger dig bra priser på skönhet direkt till din dörr. Det finns över 10.000 produkter med allt från välkända märken till lyxiga salong och spa märken till eco-chica och naturliga produkter som säljs till riktigt bra priser. Dessutom betalas ingen frakt - oavsätt var du bor! Det är något som gör dem mycket unika. Hos Feelunique kan du bland annat hitta Sebastian Professionals fantastiska shampoon för 135 kr (ord. pris 270 kr) samt Kérastase lyxiga inpackningar för 279 kr (ord. pris 369 kr) och Ghds fantastiska styler IV Styler för 1.270 kr (ord. pris 1.899 kr).

Alla produkter är äkta trots sitt låga pris, det kan jag garantera som är en trogen kund av Feelunique. Jag har aldrig hittat någon återförsäljare som säljer produkter till lika lågt pris, både i Sverige och utanför. Därför kan jag verkligen rekommendera den här hemsidan till alla som älskar hårvård och skönhet, utan att vilja lägga en förmögenhet på det. Jag älskar den, och jag är säker på att du kommer göra det med. 

Besök dem här!   


RE-SHAPER


Sebastian Professionals
bästsäljande hårspray, Re-Shaper firar sitt 25:e år på marknaden i år. Det firas med en specialdesignad flaska av Pamela Love samt att alla Sebastian-sprayer säljs till ett reducerat pris, 240 kr (ord. pris 290 kr). Re-Shaper är min favorit av deras tre sprayer, både för att den är borstbar och för att den har bra stadga utan att kännas hård eller kladdig. Dessutom är sprayen dryg och det behövs inte mycket för att hålla frisyren på plats. Jag älskar att spraya den här i botten för extra volym. Jämfört med andra sprayer klarar den av att hålla volymen uppe utan att bli hård. Fantastisk - det är vad man sammanfattar den med ett ord. Om du vill ha en riktigt bra hårspray, passa på att prova Re-Shaper nu.

HÅRTRENDER-HÖSTEN2010


Nu lämnar vi saltvattensprayen och det solblekta svallet bakom oss och gör oss redo för nya färger och stylingar.

Färg

Hösten brukar vanligtvis betyda mörkt när det gäller hårfärger, men i år har catwalken regerats av kalla, mörkblonda nyanser. När det gäller ljusare blonda nyanser föredras lyxiga toner mot guld, som champagne. När det gäller röda nyanser känns förra årets klara röda nyanser inte lika fräscht. Nu vill vi se naturligt röda nyanser, gärna med skiftningar åt terrakotta och aprikos. För brunetter vill man se glansiga, rika bruna nyanser. Naturligt präglar även här. Tydliga slingor känns inte lika hett, skiftningar är det som gäller nu.

Styling

Sommarens matta stylingprodukter rensas bort och nu vill vi se glans och åter glans. Sommarens våfflade strukturer fungerar även i höst, men istället för att rufsa upp strukturen yttligare vill vi se mer släta och glansiga våfflade längder. Det släta, plattade håret kommer synas mycket under hösten. Även stylingen ska kännas naturlig och inte välarbetad. 

Rekommenderas inför hösten

Oavsett vad du väljer för look i höst rekommenderar jag att göra en glanstoning hos frisören. Det är en toning som inte ändrar färgen, utan bara ger samma glansiga effekt som en toning gör. Ett jättebra alternativ till torra, spröda hår som behöver en glansboost. På salongen jag jobbar använder vi en fantastiskt bra glanstoning från Wella Professionals som heter Relights. Fråga gärna din frisör eller mig om du vill veta mer om glanstoningar.
  

THISISMYFOCUSNOW

I'm back. Känns bra att säga så. Har varit helt borsta från datorn ett bra tag nu på grund av att den gick sönder i mitten av sommaren. Nu är jag dock tillbaka, fräschare och mer peppad än någonsin. 

Har jobbat en hel del på min praktiksalong, Salong Crea i Alingsås. Har haft massor av trevliga kunder, här lärt känna mycket nytt folk, utvecklat mig i mitt yrke och framför allt, haft ruskigt roligt. Jag har haft enorm tur att hamna på en riktigt bra salong med fantastiska koleger och fräsch lokal och dessutom - trevliga kunder. Men nog om det.

Bokade just en resa till Spanien v.44. Behöver verkligen komma bort till sol och värme och dessutom se lite nytt. Även om sommaren här i Sverige varit fantastisk behöver jag komma bort från landet. 

Imorgon börjar skolan igen. Då får jag backa bandet och "glömma" lite av det jag lärt mig och fokusera på grunderna igen. Det är inte fy skam det heller, i och för sig. 


Nu ska jag uppdatera mig lite, det är dags att köra igång med bloggen igen.
 

EYESLIPSFACE


Som jag tidigare nämnt beställde jag produkter från E.l.f Cosmetics härom veckan, och här kommer min utvärdering av produkterna jag inhandlade.

Mineral Foundation SPF 15
- Jag är mycket nöjd med den här produkten. Förpackningen är liten, men mineralpudret är mycket drygt och det krävs mycket lite för att täcka bra. Huden känns inte sminkad och ser naturlig ut. Den är något mattare än vad andra mineralfoundations jag provat, men det är inget negativt. För 42,70 kr är den fantastisk, ett mycket bättre alternativ än mineralfoundations från Isadora, Mac Factor, L'Oréal och Make Up Store, enligt min åsikt. Kan verkligen rekommenderas. 
Mineral Lipstick i färgen Natural Nymph - Ett mineralbaserat läppstift som ger mycket färg utan att kännas torrt eller kladdigt. Lagom krämigt och i en perfekt, beige ton som smälter in och ser naturlig ut. Absolut en favorit. Att det kostade 42,70 är ett stort plus. Bra kvalitet till bra pris. 
Studio Blush i färgen Tickled Pink - Ett puderrouge med bra pigment och fin lyster. Tycker dock den smular något i förpackningen. Man måste dutta rougeborsten i pudret för att det inte ska damma. Tycker dock att det ser bra ut på huden och känns bekvämt. Den här produkten gick också på 42,70.

För att summera kan jag verkligen rekommendera E.l.f Cosmetics för dig som vill ha prisvärda produkter med bra kvalitet. Färgerna är väldigt lika i verkligheten vad som visas på bilderna på hemsidan, fick till och med en perfekt nyans på min foundation utan att behöva prova. Paketet kom efter 5 dagar, vilket jag tycker är snabbt med tanke på att de skickar från England. ett stort plus var också att de skickade avisering via sms när paketet skickades, vilket är bra om man vill hålla koll på hur lång tid det tar att skicka. Paketet kom rakt ner i brevlådan utan att behöva hämtas på posten. Betalningen skedde via hemsidan och med kort vid beställningen. Tycker inte om det egentligen, men det kändes tryggt och säkert. Har absolut inget negativt att säga om den här sidan, våga testa - du kommer också bli nöjd.   

ADDICTED


Man känner sig verkligen tom utan dator ska ni veta om ni själva inte provat på. Fick just en avi att mina produkter från Feelunique.com kommit, ska bli spännande att se om Ghd-stylern är bättre än min gamla favorit Ga.Ma. Beställde även hem lite produkter från Sebastian, bland annat Penetraitt shampoo+balsam+inpackning samt värmesprayen/glanssprayen Trilliant. Får in och hämta dem senare. 
Nästa vecka blir det jobb igen. Nästnästa vecka börjar skolan. Känns skönt faktiskt. Allt känns bra nu. Har fått rejält med cash i sommar utan att ha blivit uttråkad, så på min 18-års dag i januari har jag bestämt mig för att beställa en resa. Lite belöning sådär. Vill till värmen och solen.
Nu ska jag börja på utvärderingen av E.l.f-produkterna. Ciao.  


IMSOSORRYBUTI'LLBEBACK!

Jag är verkligen ledsen, har verkligen oprioriterat bloggen några veckor nu. För det första har min dator gått sönder, för det andra har jag jobbat stenhårt på salongen och för det tredje har jag legat i feber i snart en vecka. Så jag hoppas ni är förstående. Bloggen kommer komma igång till hösten igen, då kör vi stenhårt!

PS! Fick min order från E.l.f Cosmetics härom veckan, kan verkligen rekommendera deras produkter. Mineral Lipstick i Natural Nymph, helt fantastiskt och Mineral Foundation SPF 15, också helt fantastisk! Beställde även från Feelunique.com igår, produkterna kommer komma på fredag antagligen. Ska utvärdera dem när jag är tillbaka - eller rättare sagt - när min dator är tillbaka. Ha det underbart alla läsare, njut av vädret så hörs vi snart.

RSS 2.0