COLORIGNITE


Sebastian Professional
har äntligen skapat hårvårdsprodukter enbart för färgat hår. Alla deras foundation-produkter är färgbevarande, men inte till lika stor del som deras nya produktserie, Color Ignite. Color Ignite finns i två olika formula, Multi för flerfärgade hår och Mono för enfärgat hår. Color Ignite Multi innehåller Color Moisture Complex som återfuktar djupverkande och återuppbygger strukturen i hårets fibrer i de färgade partierna. Color Ignite Mono innehåller Color Seal Complex som stänger in färgen och mjukgör håret. Color Ignite Multi och Mono finns både som shampoo och balsam. Balsamen är dock i en ny skumformula som påminner om luftvispad vispgrädde i konsistensen. Är mycket mer lättapplicerat än vanligt balsam från min synvinkel. Shampoo kostar 270 kr och Conditioner 300 kr.


Slänger in bilderna för Color Ignite-kollektionen, med Maja Ivarsson som inspiration den här säsongen. (Bilderna är klickbara


BMBEAUTY


Fick syn på ett väldigt spännande märke i veckan, BM Beauty. Det är ett märke med mineralsmink som skapats av Kimberly Wyatt (från Pussycat Dolls) och Laura McComiskie (grundare av Love The Planet). Jag tycker att man nästan blir galen av alla mineralmärken som skapas och sägs vara bättre än allt annat, men det som fångade min uppmärksamhet hos BM Beauty var deras fantastiska ögonskuggsfärger. Det som skiljer BM Beauty från andra mineralmärken är bland annat deras helt veganiska tänk då produkterna inte är djurtestade och det inte används borstar av äkta djurhår samt deras ingredienser som är 100 % naturliga utan olja, parabener, syntetiska ämnen, parfym, nanopartiklar och det omtalade bismuth oxychloride. Produkterna innehåller zinkoxid som har naturligt anti-inflammatoriska egenskaper som gör att den är utmärkt för problemhud. Om produkterna håller bra kvalitet ska testas inom kort. 

Produkterna finns på Eleven.se och kostar från 98-249 kr.  


PREPARATION


Jag har ångest för att jag inte har bloggat på hela veckan, men jag har förberätt mig inför SM-uttagningen hela veckan och det har inte funnits tid för mer än det och sömn tyvärr. Jag väntar febrilt på en Android-app för Blogg.se så jag kan blogga från mobilen. Hade varit underbart. Nu händer det mycket grejer känner jag. Har fått en förfrågan att blogga om mineralmakeup, så detta kommer under veckan förhoppningsvis. Fick reda på att jag ska få åka med mina härliga kolleger på Wellas Showboat, vilket ska bli fantastiskt roligt! Funderar på att vara med och tävla i Young Talent på båten, trots att jag inte har så mycket erfarenhet än. Paris väntar om två veckor och på måndag är SM-uttagningen. Ska fortsätta öva och slänger förhoppningsvis in några inlägg här. Kram! 


WHATABOUTTHISDAY


Jag har en lång dag framför mig som består av tävlingträning inför SM-uttagningen nästa måndag. Ska få mina sista dockor så jag kan börja färga in och grovklippa dem. Tänka även hinna med lite välbehövd shopping, men vi får se hur det blir med den biten.

Sitter just nu och beundrar vackra inspirationsbilder på Jedroot.com. För er som inte vet är det en hemsida där dem har samlat bilder tagna och stylade av stora fotografer/makeupartister/hårstylister/nagelteknologer/klädstylister etc. En fantastisk bra sida om man vill hämta lite inspiration. Lovelove. 


HÅRVÅRD-SKADATHÅR


Kännetecken:
Håret är strävt, tunt och fnurrigt.
Problem: Skadade hår har ofta utsatts för mycket kemiska behandlingar eller värmeverktyg och behöver proteiner för att bygga upp den skadade strukturen.
Lösning: Fyll på med proteiner som bygger upp hårstået och gör det starkt och friskt. Var försiktig med kemiska behandlingar och värmestyling under återuppbyggnadsprocessen.

Produkter som rekommenderas: Proteingivande shampoo, -balsam och -inpackning, leave-in produkt med proteiner som gör håret lättare att reda ut och bygger upp strukturen, glansserum.
Hur ofta: Proteingivande shampoo och -balsam vid varje tvätt, proteininpackning minst en gång i veckan (gärna vid varje tvätt), leave-in produkt efter varje tvätt och glansserum vid behov. 
Verktyg som rekommenderas: Varm huvudhandduk (för inpackning), skonsam utredningborste av svinhår.

Att tänka på: Skadade hår är mycket sköra och ska behandlas varsamt när det är fuktigt. Red ut håret innan du går in i duschen och red inte ut det innan det är helt torrt efter duschen för att minska slitage. Om du använder värmestyling, använd ett bra värmeskydd, gärna med återuppbyggande egenskaper. Kluvna hårtoppar går inte att reparera, så klipp bort dem och jobba på att behålla en så bra struktur som möjligt i det övriga håret.


COLOUREFFECTS/PAINTYOURHAIR


En trend som håller på att slå stort är att lägga in färgeffekter i håret. Antingen färgar man topparna i en galen färg eller lägger in en färgeffekt i luggen, eller så lägger man in färgeffekter med hjälp av extensions eller varför inte göra som hårstylisterna hos Alexander Wang och Altuzarra och helt enkelt måla färgeffekter i håret? Ett enkelt sätt att pigga upp din naturliga hårfärg.


+++HAIR+++


Bilder från Jedroot.com


LOVETOY'ALL


Jag vill passa på att tacka för alla fina kommentarer jag får från er läsare, ni förstår inte vilken lycka det är att se att allt hårt arbete lönar sig. Ni får mig att hålla glöden uppe. Åter tack!


FÄRGSTARKT


Lancôme Color Design Eye Shadow i färgerna All Made Up, Little Blue Dress och Center Stage
Clinique Chubby Stick Moisturizing Lip Colour Balm i färgerna Mega Melon, Woppin' Watermelon, Chunky Cherry och Super Strawberry
Giorgio Armani La Femme Bleue Eye Palette i färgen 07
Essie Nail Polish i färgen Incognito
OPI Texas Collection Nail Lacquer i färgen Y'all Come Back Ya Hear
NARS Soft Touch Shadow Pencil i färgen Celebrate 


EXTENSIONS/HÅRFÖRLÄNGNING


För ca ett år sedan skrev jag ett inlägg om extensions och hårförlängningar, men jag vill skriva en lite grundligare version av det tidigare inlägget så här kommer ett helt nytt inlägg om extensions och hårförlängningar.

Olika typer av förlängningar
Keratinslingor
- Den vanligaste typen av hårförlängning. Keratinslingorna kan användas både för att förlänga håret men också för att göra det tjockare. Man kan också sätta i enskilda slingor för att få en speciell färgeffekt utan kemisk behandling av det egna håret. En förlängning med keratinslingor håller i ca 3-6 månader och det sliter ingenting på håret om det sköts på rätt sätt. Slingorna kan återanvändas om man byter fästerna och håret fortfarande har bra kvalitet.   
Tejpextensions - Lite bredare slingor som fästs med en speciell dubbelhäftande tejp. En förlängning håller i ca 6-8 veckor och är väldigt skonsam mot håret. En tejpförlängning kan också återanvändas upp till tre gånger.
Clip-On - En förlängning som fästs med metallspännen och kan användas varje dag eller vid enstaka tillfällen. Den är enkel att sätta i och ta ur och sliter inte på håret om det sköts på rätt sätt. 
Weaving - En metod där man flätar små inbakade flätor i hårbotten och sedan syr fast hela tränsar med hår i den inbakade flätan. En weavingförlängning håller i upp till 3 månader och sliter inget alls på det egna håret. 
Microringar - En metod där man använder fäster slingor med så kallade microringar. Håret träs in i microringen, sedan trär man i hårslingan och sedan pressar med en speciell tång. Microringarna är gjorda av plast eller metall och är enkla att ta bort. Säljs slita en aning på håret. 
Bonding - En förlängning där man limmar fast tränsar i det egna håret med ett speciallim. En sådan förlängning håller i ca 3-4 veckor, men kan vara mycket slitsam på det egna håret. Det är dock dock mycket enkelt och går snabbt.     

Kan man göra en hårförlängning hemma?
Man kan självklart göra det hemma, men det är ingenting som jag rekommenderar. För att förlängningen ska sitta länge och inte slita på det egna håret är det viktigt att det görs på rätt sätt, därför rekommenderar jag att du gör detta hos en utbildad frisör. Så kallade Clip-On-förlängningar är gjorda för att kunna göras hemma, eftersom dem fästs med enkla metallspännen. Köp dock alltid håret genom din frisör, då får du garanterat hår av riktigt bra kvalitet.

Hur mycket hår behövs för en förlängning?
Det varierar beroende på hårtyp och kvalitet, men man brukar räkna mellan 3-6 paket keratinslingor, 6-8 paket tejpextensions eller ca 4 hela tränsar. Ska man göra en förtjockning räcker det med 1-3 paket keratinslingor eller 2-5 paket tejpextensions. Rådfråga din frisör så kan ni komma överens hur mycket hår som behövs. 

Hur förbereder jag mitt hår innan en förlängning?
Håret ska helst vara nytvättat och helt torrt. Helst ska inga stylingprodukter eller balsam finnas i håret. Ju renare håret är när förlängningen sätts i desto bättre sitter förlängningen.

Hur lång tid tar det att göra en hårförlängning?
Det tar vanligtvis från 1-6 timmar, beroende på vilken metod som används.

Hur sköter jag en hårförlängning?
Det varierar självklart beroende på vilken metod man har använt, men jag utgår från keratinmetoden eftersom det är den vanligaste.
Det man ska tänka på är att en förlängning har en annan typ av kvalitet än ditt egna hår och ofta behöver mycket fukt och glansgivande produkter för att se så bra ut som möjligt. Ju mindre du behandlar ditt löshår med till exempel värmestyling, färgningar etc, desto finare håller håret sig.

Hur tvättar jag håret?
Att tvätta håret med en förlängning i är lite annorlunda jämfört med att tvätta ditt egna hår. Eftersom förlängningen gärna trasslar sig får man vara mycket försiktig när man tvättar håret. För att förhindra trassel gör man på följande sätt:
1. Borsta igenom håret noga med en utredningsborste och separera fästerna.
2. Skölj håret grundligt.
3. Lägg en liten klick shampoo i handflatan och stryk över hela håret. Massera lätt i hårbotten men gnugga absolut inte. Håret kommer då trassla sig och det kommer vara svårt att reda ut trasslet. 
4. Skölj håret och upprepa shampooneringen en gång till.
5. Vrid ur håret ordentligt så att det är fuktigt.
6. Applicera balsam från mitten av hårlängden och ner mot topparna. Arbeta försiktigt uppåt men försök att inte lägga mängder med balsam på fästerna. Red ut håret noga med fingrarna.
7. Skölj.
8. Vrid ur håret och handdukstorka genom att krama ur vattnet. Gnugga inte. Låt det gärna självtorka.

En inpackning minst en gång i veckan är ett måste. Förlängningen behöver mycket fukt och inpackningen är då det bästa alternativet. Lägg då i inpackningen efter steg 5.

Vad behöver jag använda för produkter i min förlängning?
För att förlängningen ska hålla så bra som möjligt rekommenderas alltid att man använder frisörprodukter. Frisörprodukter innehåller mindre alkohol, sulfater och silikoner än andra shampoon vilket gör att dem inte skadar fästerna. Om du använder produkter som inte har rekommenderats för din förlängning ersätter inte salongen/återförsäljaren om något skulle hända med håret. De kan heller inte garantera att håret sitter lika länge som det utlovas.
Det som behövs är ett shampoo, balsam och en inpackning för torrt/slitet hår. Det är grunden och det absolut viktigaste för att förlängningen ska hålla sig fin. Jag rekommenderar också att man ska investera i ett balsamspray och glansserum. Balsamsprayet gör det lättare att reda ut håret så att det inte gör ont när man borstar det och sliter i onödan. Glansserum behövs för att förlängningen ska se lika glansig ut som det egna håret, eftersom förlängningen ofta är glanslös. Ett värmeskydd är ett måste om man vill värmestyla förlängningen eftersom den är extra känslig mot värme. 

Hur förlänger jag hållbarheten på min förlängning?
Det viktigaste är att följa frisörens eller återförsäljarens skötselråd och att använda bra produkter från frisören. Sov gärna med fläta eftersom du då slipper onödiga tovor som bildas när du sover och förhindrar att håret slits när det gnuggas mot kudden. Borsta håret morgon och kväll med en utredningborste och separera fästerna dagligen så slipper du att dem tvinnas runt varandra och bildar tovor/dreads ovanför fästerna. Låt helst håret självtorka efter tvätt. Ska du använda värme så skydda håret med ett bra värmeskydd. Använd glansserum i topparna dagligen.   

Kan jag sola och bada med min förlängning?
Man kan självklart både sola och bada med en förlängning, men var något försiktig. Här i Sverige är det inga problem att ha förlängningen i solen, men om du vistas utomlands ska du helst försöka undvika extrem hätta. Skydda gärna håret med keps/scarf/bandana eller likande eftersom fästerna kan mjukas upp. Man ska även vara något försiktig när man badar. Bada gärna med fläta eftersom du då minimerar risken för tovor. Man kan även lägga i hårinpackning i flätan så skyddas det lite extra. Detta är särskilt viktigt om man badar i klor- eller havsvatten. Badar man i klor- eller havsvatten ska det sköljas ur med vanligt vatten efteråt eftersom det är mycket uttorkande.  


Om du har några frågor kan du antingen kommentera inlägget eller klicka på Fråga mig-knappen under inlägget!


TRÖTTAÖGON


Det värsta jag vet är när ögonen är trötta. Oavsätt hur mycket man än blinkar känns dem bara hängiga. För att pigga upp dem brukar jag först lägga en ljummen kamomilltepåse på ögonen i några minuter, och sedan avsluta med en gurkskiva på varje ögonlock. Detta piggar upp jättesnabbt och jag tycker att det hjälper till att minska mörka ringar, och sedan minskar det svullnad. Prova så får du se.


BESTHAIRBRUSH

Brukar du tupera ditt hår? Blir det lätt för hårt? Här är en video som jag såg på Rachael Ray för några veckor sedan där en frisör visar vilka hårborstar alla kvinnor borde ha. Vid 1.13 visar hon en 3-radig svinhårsborste som man kan använda för att få volym. Detta är ett fantastiskt knep som ger riktigt stor och luftig volym. Jag älskar min 3-radiga svinhårsborste och det är helt klart det enklaste sättat att få riktigt fin volym som håller utan problem. Jag brukar spraya med Sebastian Professionals Re-Shaper innan för att få lite extra hållbarhet. Letar förbrilt efter något företag som säljer dessa typer av borstar till privatpersoner. Jag har köpt min på Gocciani.se, men där får endast salonger handla. Ett tips är att gå in på din lokala salong och höra efter om de kan sälja en sådan borste.


HÅRVÅRD-SKANDINAVISKT HÅR


Kännetecken:
Tunt hår med fin kvalitet, många tunna hårstrån, mjukt, glansigt.
Problem: Typiska skandinaviska hår har ofta många fina hårstrån som ofta lägger sig platt och är svårt att få volym med. Skandinaviska hår slits även lättare och tål inte mycket färgningar/blekningar/permanenter.
Lösning: Skandinaviska hår behöver volymgivande shampoo och balsam som gör håret mer lätthanterligt. Dem behöver även fukt och proteiner som håller håret starkt och friskt. Det är också väldigt viktigt att håret skyddas noga vid värmestyling, eftersom det är skört.

Produkter som rekommenderas: Volymgivande shampoo och balsam, återuppbyggande och stärkande inpackning, värmeskyddande produkt, volymgivande produkt. 
Hur ofta: Volymgivande shampoo och balsam används vid varje tvätt. Inpackningen används en gång i veckan, oftare vid behov. Dock tynger inpackningen ofta ner det tunna, fina håret och gör det platt. Används det oftare än en gång i veckan räcker det att man lägger inpackningen på längderna. Den värmeskyddande produkten används varje gång värme tillsätts i håret. Den volymgivande produkten används vid stylingen.
Verktyg som rekommenderas: Treradig svinhårsborste, paddelborste.

Att tänka på: Skandinaviska hår tål inte mycket värme eller kemiska behandlingar. Var därför försiktig med att bleka, permanenta och att använda permanent hårfärg för ofta eftersom detta sliter mycket på det fina håret. Det är inte nödvändigt att använda balsam och inpackning i hårbotten såvidare man inte har torr hårbotten som behöver fukten. Se upp för att använda så kallade volumemasters i skandinaviska hår. Ofta är dem så tunna att den våfflade biten syns igenom, vilket inte är speciellt smickrande. 


GLITTERNAILCOLOR


Happy Birthday, Up In The Air, Across The Universe, Bad Romance, Ruby Red Slippers, Superstar, Razzle Dazzle


I vår känns glitternagellack helrätt på naglarna. Det började med OPI's Burlesque-kollektion och fördes sedan vidare i deras Katy Perry-kollektion. Nu har även andra märken tagit sig ann trenden. Mina favoriter kommer från Deborah Lippmann. Hennes Glitter Nail Color slår faktiskt OPI's med hästlänger. Älskar Across The Universe och Bad Romance.  


TEST:VELVETAMPLIFIER


Nu har jag under några veckor testat Wella Professionals Stylings stylingprimer Velvet Amplifier och här kommer min utvärdering.

Velvet Amplifier är en helt ny produkt på marknaden. Det är en stylingprimer som efterliknar egenskaperna som finns hos en makeupprimer. Stylingprimern ska jämna ut hårets struktur, förbereda håret för kommande styling och även göra de kommande produkterna mer dryga. Oavsett tjocklek, längt eller kvalitet ska det räcka med ett enda pump för hela håret.

Första gången jag provade lade jag endast i primern och fönade håret torrt. Det blev ingen stadga alls, däremot blev håret mycket glansigare och silkeslent. Jag betoner att jag endast använde ett enda pump, trots att håret går ner 1 dm under bröstet. 

Andra gången valde jag att endast lägga i primern och sedan låta håret självtorka. Fick samma effekt som vid föntorkningen, förutom att självfallet framhävdes yttligare.

Tredje gången jag provade den använde jag den som grund innan min vanliga styling, det vill säga Sebastians Volupt Spray i botten, Kerastases värmeskyddande kräm Nectar Thermique i längderna och Wella Professionals Cares glansserum Hair Ends Elixir i topparna. Jag föntorkade sedan håret. Jag märke ingen större skillnad när det gäller mängden produkt jag behövde använda, förutom när det kom till glansserumet. Behövde inte ens ett helt pump, trots att jag brukar ta två. Märke också att håret blev ännu glansigare och volymen i botten blev faktiskt bättre. Är faktiskt ganska förvånad över detta.

Mitt slutliga omdöme? Jag var mycket tveksam om den här produkten. Men efter att ha provat den på alla kunder inom loppet av tre veckor kan jag bara hylla den här lilla pumpflaskan till max. Det är en fantastisk produkt, speciellt för torra, slitna och skandinaviska hår som behöver dölja sin skadade struktur/få yttligare volymeffekt. Använde den på ett så kallat glashår och stylingen höll mycket längre än kundens egna styling brukar göra. Det finns faktiskt ingenting som är dåligt med den här produkten. Den är billig, dryg, användbar och gör stor skillnad. Toppbetyg!  


  


JOICOSPLITENDMENDER


Många kunder klagar på att deras hår inte blir längre när det når en viss längd. Det beror på att håret är äldre och därför inte lika starkt i topparna, vilket resulterar till att håret går av. Regelbunden toppning är jätteviktigt, men det finns också en fantastisk produkt som kan hjälpa till på travel. Den heter Split End Mender och kommer från Joicos K-Pak-serie. Det är en produkt som reparerar skadat hår och återuppbygger det, samtidigt som den skyddar mot yttre påverkan och motverkar/förhindrar kluvna hårtoppar. Det gör att håret håller sig starkare längre och kan växa längre. Det är en fantastisk produkt som gör vad den lovar. Behöver endast användas i längderna och är mycket dryg.


SEGRÅTTIVÅR1. Laura Mercier Matte Eye Colour "Coffee Ground"
2. Smashbox Soft Focus Powder Eyeliner "Heather"
3. NARS Eyeliner Stylo "Nuits Blanches"
4. Dior Haute Couture Eyeshadow Palette "Gris-Gris"
5. MAC 30 Lash
6. Dior Vernis Nail Enamel "Gris Montaigne"
7. Giorgio Armani Eyes To Kill Excess Mascara
8. Guerlain Ombre Éclat 1 Shade Single Eyeshadow "186 l'Instant d'Une Ondee"
9. MAC 224 Tapered Blending Brush
10. Backstage hos Valentino RTW/SS/11 


PARIS


Den 10-13 mars drar jag på en weekend till Paris. Längtar fruktansvärt mycket! Det jag längtar mest efter? En heldag inne på Sephora. Ska passa på att inhandla en hel del från ett av mina absoluta favoritmärken, NARS, som inte finns i Sverige ännu. Som en extra bonus är euron billig. Formidable!  


SOFTHANDS


Jag som jobbar mycket med vatten och kemikalier får lätt torra och irriterande händer, speciellt när det är kallt ute. För att förhindra detta smörjer jag in händerna med Hemp Hand Protector från The Body Shop. Det är en djupverkande och fuktighetsbevarande handkräm som skyddar händerna i 12 timmar, även om du tvättat dem. Sedan jag började använde den här blir händerna inte alls lika torra, vilket är fantastiskt. Dessutom är den mycket dryg. Doften är sådär, påminner om Toni&Guy's hårprodukter. Men lukten försvinner ganska snabbt. Frisörer och andra handjobbare, prova den.


HÅRVÅRD-LOCKIGTHÅRAlla hårtyper behöver olika typ av vård och produkter. Därför ska jag varje vecka fokusera på en hårtyp och hur man som bäst sköter/tar hand om den. Vi börjar med lockiga hår.

Kännetecken: Torrt, frissigt, ofta grovt, strävt.
Problem: Lockiga hår är ofta torra och frissiga.
Lösning: Lockiga hår behöver mycket fukt, men absolut inte fett. Fett tynger håret och gör att lockarna inte blir lika spänstiga och ofta är svårare att få en bra lockighet. Fukten ökar spänsten och elasticiteten så att lockarna får energi och blir lättare att locka upp. 

Produkter som rekommenderas: Fuktshampoo, fuktbalsam, fuktinpackning, återfuktande spraybalsam, glansserum, mousse alternativt kräm för att öka lockigheten.
Hur ofta: Fuktshampoo och fuktbalsam bör användas vid varje tvätt. Fuktinpackning bör användas minst 1 gång i veckan, men gärna oftare. Spraybalsam och glansserum behövs oftast varje dag för att få bort frisset. 
Verktyg som rekommenderas: Bredtandad kam och föntratt/diffuser.  

Att tänka på: Borsta aldrig lockigt hår med en vanlig hårborste. Det relaterar till friss och håret blir burrigt och stort. Använd istället en bredtandad kam och kamma igenom håret försiktigt. Avsluta gärna med att krama upp och definiera lockarna med en mousse/kräm/vax. Macadamia Nut Oil har en jättebra bredtandad kam som heter Healing Oil Infused Comb.    


MACCOLLECTION-WONDERWOMAN

Wonder Woman är ikonen för MAC's vårkollektion 2011. Härliga färger och snygga förpackningar gör att man lätt får ha begär. I kollektionen hittar du följande:


Wonder Woman Eye Shadow i färgerna Lady Justice, Defiance och Valiant.


Wonder Woman Pigment i färgerna Bright Fuschsia och Marine Ultra.


Wonder Woman Reflects Glitter i färgerna Reflects Bronze och Reflects Pearl. 


48 Lash


Wonder Woman Opulash i färgerna Army Of Amazons, Victorious, Black och Themysicra.


Wonder Woman Mineralize Skinfinish i färgerna Golden Lariat och Pink Powder.


Wonder Woman Powder Blush i färgerna Amazon Princess och Mighty Aphrodite.


Wonder Woman Lipglass i färgerna Athena's Kisses, Emancipation, Secret Identity och Wonder Woman.


Wonder Woman Lipstick i färgerna Heroine, Marquise d', Russian Red och Spitfire.


Wonder Woman Nail Lacquer i färgerna Obey Me och Spirit Of Truth.


TIKEI.SE


Har nu beställt från Tikei.se, och leveransen kommer antingen idag eller imorgon. Ska bli mycket spännande, har hört både bra och dåligt om märket men jag tycker det är bäst att bilda sin egen uppfattning - speciellt när man kan beställa hem prover för ynka 10 kr/st. Beställde ett gäng Mineral Foundation i olika toner, Mineral Primer, Finishing Veil Matte, Finishing Veil Glow och en Bronzer på det. Är riktigt spänd på hur produkterna kommer att vara, hoppas på det bästa!

RSS 2.0