BATISTEDRYSHAMPOO2


Batiste Dry Shampoo
(som jag tidigare tipsat om) finns även på Åhléns för 65 kr även där.

BESTOFBEAUTY

Skönhetsprodukterna som vi aldrig tröttnar på.


YSL TOUCHE ÉCLAT
Highlighter + Concealer
Den ljusreflekterande concealern som döljer mörka ringar och fina linjer bättre än någon annan. Ger fantastisk lyster och döljer utan att kännas kakig.


SMASHBOX PHOTO FINISH FOUNDATION PRIMER
Primer
Den utslätande-, utjämnande- och lystergivande primern är älskad av både makeupartister och privatpersoner och vi vet varför. Den gör underverk oavsätt hudtyp och hudton.


ELIZABETH ARDEN EIGHT HOUR CREAM
Mjukgörande + reparerande + återfuktande + smink
Den fungerar lika bra till torra läppar och armbågar som läppglans och ögonskugga. Doften är fortfarande inte god, men den gör precis samma underverk som för 10 år sedan. 


DIOR 5-COLOUR EYESHADOW
Ögonskugga
En ögonskuggspalett med 5 skuggor som går att kombinera och blanda hur som helst. En skugga för varje tillfälle. En perfekt idé av Dior.


NARS BLUSH ORGASM
Rouge
Det svagt persikorosa rouget är älskat av både kändisar, makeupartister och privatpersoner. För oss svenskar är det makeupprosukten vi suktar efter mest av allt (eftersom den inte går att köpa i Sverige ännu).


MAC LIPSTICK
Läppstift
Formulan och färgutbudet är fantastiskt. Sitter där det ska hela dagen och är hållbart. Finns i många olika finishs.


CHANEL LE VERNIS NAIL COLOUR
Nagellack
Det lyxiga nagellacket som sitter som berget och finns i alla fashionista fäger. Vad mer önskas?


DIOR DIORSHOW MASCARA
Mascara
Personligen tycker jag att det finns många bättre mascaror än Diors gamla goding, men den är fortfarande lika eftertraktad i skönhetsvärlden.   


SHU UEMURA EYELASH CURLER
Ögonfransböjare
Jag vet inte vad det är, men något gör denna ögonfransbörjare överlägsen mot alla andra.


SMASHBOX JET SET WATERPROOF EYE LINER
Eyeliner + Ögonskugga
Du har 10 sekunder på dig att arbeta med eyelinern innan den sitter som berget. Den enda eyelinern som går att ha innanför inre fransraden utan kladd.


GIORGIO ARMANI LUMINOUS SILK FOUNDATION
Foundation
Oslagbar foundation. Måste provas.


EYELASHES


LÖSÖGONFRANSAR
Många förknippar lösögonfransar med överdrivert långa eller tjocka fransar. Men det är mycket mer än så. För oss med små korta fransar kan ett par lösögonfransar göra underverk. MAC har ett stort utbud av lösögonfransar med naturligt utseende som inte skriker "jag har lösögonfransar". Perfekt att använda till vardags när du vill ha en lite flirtigare look utan att lägga flera lager mascara. 

FÖRLÄNGANDE MASCARA
När det gäller mascara är det borsten som är det viktigaste. Formulan gör skillnad, men borsten gör ännu större skillnad. För att förlänga fransar ska du generellt sätt välja en smalare mascaraborste, vid dramatiska och tjockare fransar väljer du en större. Detta varierar dock, men det sägs så i praktiken. L'Extreme Mascara från Lancôme har en patenterad mascaraborste som ska ge upp till 60% längre fransar.

ÖGONFRANSSERUM
Om du vill ha naturligt längre ögonfransar är ett ögonfransserum att rekommendera, som NeuLash. Det är ett serum som skyddar och hjälper fransarna att växa snabbare, längre och bli tjockare. Resultatet ska synas efter daglig applicering i 4 veckor.     

 


+++INSPERATION+++


BRILLIANCETREATMENT


Har gått och förälskat mig i denna lilla inpackning, Wella Professionals Care³ Brilliance Treatment for Coloured Hair. Det är en inpackning från Wellas nya serie Care³ som jag berättat om tidigare. Den återuppbygger färgat hår och ger tillbaka glansen du hade när ditt hår var nyfärgat. Funkar det? Svar ja. Håret blir oemotståndligt mjukt och får en fantastisk glans. Rekommenderas för alla färgade hår. Finns både för fint/normalt och grovt hår. För 169 kr känns det nästan som ett skämt, men den fungerar och den fungerar riktigt bra för det rimliga priset.

POREMINIMIZER


Jag har som de flesta synliga porer på näsan som jag verkligen ogillar. Det går att dölja finfint med primer, men för att förebygga dem använder jag Cliniques fantastiska lilla tub Pore Minimizer T-Zone Perfector. Det är en mattande, porförminskande kräm som appliceras vid behov eller morgon och kväll efter fuktkräm. Gör underverk, inga porer inom synhåll efter några dagars användande. Det kallar jag valuta för pengarna.  


BRAZILIANBLOWOUT


Torrt och frizzigt hår? Gör en Brazilian Blowout. Det är en keratinbehandling som görs på salong för att motverka och reparera torrt och frizzigt hår hos alla hårtyper. Fungerar ungefär som en intensivinpackning. Keratinet lägger sig runt hårstrået och vårdar och reparerar. Håret tvättas först med ett surt shampoo som öppnar upp fjällskikten och sedan applicera keratinbehandlingen över hela håret. Frisören fönar sedan håret rakt och plattar sedan sektion för sektion för att behandlingen ska fästa. Resultatet blir ett friskt, sunt hår som blir superlent.
Ofta rekommenderas denna teknik för afrohår och lockiga hår, men det funkar även jättebra på skandinaviska, slitna hår. Priset är runt 3000 kr och tar ca 2-3 timmar. Resultatet varar i upp till 4 månader.


CHLOESEVIGNYMAKEUPFAVS


Kiehl's Dermatologist Solutions Skin Care.
MAC Cream Colour Base i färgen Premeditated.
Dior Diorshow Mascara i Black.
Smith's Rosebud Salve.


+++INSPO+++


Alexander McQueen, Giambattista Valli, Christopher Kane, Lanvin, Rick Owens, Stella McCartney.


SKÖNHETSFAVORIT#1


Tidiga mornar är inte det bästa för huden och daglig peeling känns överdrivet. För att ge huden extra lyster använder jag Strobe Cream från MAC. Det är en quick fix för huden som används flitigt på visningar världen över. En ansiktskräm som är fullproppad med vitaminer, grönt te, antioxidanter och den ultimata lystergivaren ljusreflekterande pigment. Återfuktande, anti-stress-effekt, uppfräschande och uppiggande. 325 kr för 50 ml fräschet. Finns i Kicks webbshop.


NYFAVORIT


MAC Venomous Villians Eyeshadow i färgen Vainglorious. Fantastisk för blå ögon.


TONINGSINPACKNING


Det är relativt nytt på marknaden men har redan blivit älskat av många. Det började med att Revlon Professional lanserade Nutri Color Creme. En inpackning med färgpigment som inte bara vårdar som en inpackning utan även fräschar upp färgen mellan färgningarna. Efterfrågan blev stor och många märken började lansera sina tolkningar på toningsinpackningen/färginpackningen.

Vad är det då? Det är helt enkelt en inpackning proppad med färgpigment. Den innehåller dock ingen väteperoxid som vanliga toningar. Pigmenten lägger sig på hårstrået (endast färgat/tonat/slingar hår) och intensifierar färgen, ger ökad glans och kan även ändra färgtonen (dock inte mörkhetsläget). Resultatet varar i ca 1-6 tvättar, men det varierar hos olika märken. Appliceras i handukstorkat hår. En toningsinpackning/färginpackning är perfekt att använda som komplettering när färgen börjar mattas av.

Jag har provat en hel del olika toningsinpackningar/färginpackningar och rekommenderar följande:
Revlon Professional Nutri Color Creme (såklart)
Wella Lifetex Color Reflex Mask
Grazette Colour Mask
Sebastian Professional Cellophanes (görs på salong)
    

 


WELLAPROFESSIONALCARE3


Tänkte berätta lite om Wellas nya serie som landserades 1 oktober, Wella Professional Care3. Den är väldigt ny på marknaden och det är inte säkert att alla Wella-salonger har fått in serien än, vi på Salong Crea fick in den idag. Det är en serie i 3 delar som är baserad på innovativ teknologi, högklassiga ingredienser och dofter som ska ge en upplevelse för alla sinnen. Brilliance är till för dig med färgat hår och ger lyster och långlivad intensitet till ditt färgade hår. Enrich skyddar och reparerar torrt och skadat hår. Balance löser olika hårbottenproblem samtidigt som den hjälper till att skydda och stärka håret. Shampoo, balsam och inpackningarna från Brilliance- och Enrich-serien finns för både tunt/fint- och grovt hår.

I serien finns:

Brilliance - för färgat hår

Brilliance Color Shampoo for Fine to Normal/Coarse Hair
Brilliance Color Conditioner for Fine to Normal/Coarse Hair
Brilliance Color Treatment for Fine to Normal/Coarse Hair
Brilliance Leave-In Balm for long hair
Brilliance Leave-In Mousse

Enrich - för torrt/skadat hår

Enrich Volumizing Shampoo for Fine to Normal Hair
Enrich Moisturizing Shampoo for Coarse Hair
Enrich Moisturizing Conditioner for Fine to Normal/Coarse Hair
Enrich Moisturizing Treatment for Fine to Normal/Coarse Hair
Enrich Self Warming Treat
Enrich Moisturizing Leave-In Balm
Enrich Hair Ends Serum
Enrich Bouncy Foam for Wavy, Curly Hair
Enrich Detangling Spray
Enrich Straight Leave-In Cream

Care - för hårbottenproblem

Care Anti Dandruff Shampoo
Care Pure Purifying Shampoo
Care Calm Sensitive Shampoo
Care Refresh Revitalizing Shampoo
Care Treatment for Sensitive Scalp 

Produkterna kommer endast att säljas hos frisör och produkterna kommer att kosta mellan 149-169 kr.

PROLONGWEARLIPCREME


Är förälskad i nya läppstiftet Pro Longwear Lipcreme från MAC, ett lättviktigt, krämigt läppstift som håller i upp till 12 timmar, utan att torka ut, flagna eller blekna . Det kan verka lite omöjligt, men det är MAC vi pratar om och dem har aldrig svikit mig än så länge. Finns i 12 riktigt snygga färger. Mina favoriter Overtime och Good To Go kommer inhandlas snarast. 205 kr går härligheten på.


WHATAWEEK


... säger jag på en onsdag, men jag har faktiskt varit varit borta i nästan en hel vecka faktiskt. Har gjort lite dittan och dattan och absolut inte varit hemma. Och idag har varit en väldigt lång dag på salongen (hemsidan är äntligen uppdaterad!). Har endast haft 3 klippkunder och det går ganska snabbt så dagen var något seg. Vi har dock bytt ut vårat SP-sortiment mot Wellas nya Professional Care-serie. Produkterna verkar lovande, har dock endast provat deras shampoo på kunderna. Fick med mig 2 liter SP shampoo och balsam som skulle slängas hem, kommer ju inte ta slut på X antal månader. 

Imorgon är det skola och hantverk igen. Nu ska det letas lite inspiration.   

MINERALIZESKINFINISH


Jag tycker att lystergivande foundations lätt kan kännas för mycket. Men om man vill ha den där extra lystern utan att kännas skimrig är Mineralize Skinfinish från MAC produkten för dig. Det är ett lystergivande puder gjort på mineraler som ger en riktigt fräsch och skön lyster, utan att kännas skimrig. Kan med fördel även användas som highlighter på matt hud. Ett bra inköp inför våren.

BEAUTIES



Sitter och käkar en riktig brakfrukost i väntan på att tiden ska gå. Kolla vårens visningar på Style.com, verkar som det blir mycket bryn i vår. Har förälskat mig i Proenza Schouler, Balmain och Calvin Kleins maker. Ser fram emot vårens renhet. Ska börja preppa huden redan nu. 
Nej, nu ska det letar inspiration! 


SNEAKPEAK4/RTW/SS/10


Lanvin, D&G.


NAKENHÅRVÅRDSPRODUKT


"Jag vill ha en produkt men jag vill inte att den ska kännas". Det brukar ofta låta såhär när kunder på salongen ska få en hårprodukt i håret. Det kan verka omöjligt, men tack vare Sebastian Professional är det inte det. Deras fantastiska produkt Stylixir passar alla hårtyper, kan både framhäva lockar och göra håret rakt, ger glans, innehåller massa vitaminer och fukt och även värmeskydd. Den ger en naturlig stadga som inte känns kladdig eller krispig. Grym för dig som vill ge dina lockar en boost men fortfarande vill kunna dra fingrarna genom dem. 290 kostar den här härligheten, lite med tanke på drygheten.  

SMINKRENSNING


En av mina fyllda sminklådor...


Gjorde min årliga sminkrensning idag. Jag har först om främst insett att detta behövs göras oftare, men också att jag är en riktig slösare. Hittade flertal halvtomma mascaror, ett Clarins-läppglans som högst använts två gånger och massa nya ögonskuggor från Make Up Store som knappt är använda. Har nu plockat fram allt oanvänt och har bestämt att endast det ska användas resten av veckan. Vi får väl se hur det går med det...


SNEAKPEAK3/RTW/SS/10


Marc Jacobs, Gianfranco Ferre, Roberto Cavalli x2.


MINERALS


När mineralsmink lanserades på marknaden var jag mycket skeptisk en lång tid. Vårdande smink? Nej, omöjligt. Trots min motsträvliga attityd tog jag mig i kragen och provade omtalade id bare.Minerals Foundation. Blev inte helt övertalad, mest med tanke på priset. Tog mig då vidare till ett lite billigare alternativ, Make Up Stores Wonder Powder. Fick då hemska utslag och tappade förtroendet för mineralsmink. Men då upptäckte jag E.l.f Cosmetics. Mineralprodukter för 42 kr styck?! Lät för bra för att vara sant, så var självklart tvungen att prova på dem. Efter en användning var jag fast. Dem gav samma finish som id, dock något torrare och mattare (endast positivt). Och som fattig student sparar jag mycket pengar varje månad. Så från att ha varit skeptiskt har jag blivit en sann mineralare.


På bilden - Mineral Booster, Mineral Blush Peachy, Mineral Foundation Light, allt från E.l.f Cosmetics.

GRAZETTEOFSWEDEN


Jag har blivit förälskad i ett svensk hårvårdsmärke, Grazette of Sweden. Det är ett märke som jag jobbar med dagligen i skolan och har blivit riktigt imponerad av. Deras motto är att de vill att alla ska få möjlighet att kunna köpa riktigt bra hårvårdsprodukter, vilket resulterar i bra kvalitét till rimliga priser. Och som ett helsvenskt märke med egen forskning, utveckling och tillverkning har dem skapat ett professionellt hårvårdssortiment som är utvecklat för frisörmarknaden.
Deras sortiment är uppdelat i 5 serier - XL, Neccin, Crush, Crush Black Violet och Colour Mask.

XL
Grazettes första serie som nyutvecklats och bygger på ingredienser och dofter från gröna äpplen och solrosor. Deras fokus är naturliga produkter med stor bredd av vård- och stylingprodukter för alla typer av hår och frisyrer.

Shampoo/Balsam/Inpackning - Volumizing Shampoo och Volumizing Balsamspray (för normalt-fett hår), Repairing Protein Shampoo och Repairing Balsam (för normalt-torrt hår), Moisturizing Balsam Shampoo och Moisturizing Hair Pack (för normalt-torrt hår), Colourcaring Shampoo och Colourcaring Deep Acting Balsam (för färgade och preparerade hår), Silver Shampoo och Silver Balsam (för blonda-grå hår).

Styling - Creative Wax (glansig vax med medel stadga), Creative Power Paste (stylingpaste med hög stadga), Creative Get Straight/Curly (volymgivande, värmeskyddande kräm som ger kontrollerade lockar med glans), Creative Shaper (gelé med hållbart stöd, form och glans), Creative Hairgel (flexibel, stark hårgelé), Creative Hair Cream (ultralätt stylingkräm som ger mjukt och lent hår), Creative Hairmousse Extra Volume (mousse med kraftig volym och varaktigt resultat), Creative Hairmousse Mega Strong (mousse med stöd, hållbarhet och glans), Creative Hairspray Aero Mega Strong (hårspray med glans och hållbarhet), Creative Hairspray Extra Volume (volymgivande hårspray med glans), Creative Hairspray Mega Strong (hård, fixerande hårspray), Creative Serum (ger silkighet, fukt och mjukhet). 

Neccin 
En serie med produkter för dig som vill ta extra hand om din hårbotten och få ett friskare och mer attraktivt hår. Alla produkter är mycket milda och sunda och löser alla hårbottenproblem, receptfritt.

Shampoo - Shampoo Dandruff Treatment (anti-mjäll shampoo), Shampoo Unscented (oparfymerat shampoo för allergiker), Shampoo Extra Mild (milt shampoo), Shampoo Color & Curl (milt rengörande för behandlat hår).

Balsam - Conditioner (fuktgivande och mjukgörande).

Styling - Serum (ger glans och mjukhet), 5 Rough Wax (hård vax för korta hår).

Crush
Lekfulla produkter som är laddade med vitaminer, antioxidanter och hänförda dofter. Enkla produkter som är lätta att jobba med. 

Shampoo - 1 Shampoo Feeling Blue (krämigt, glansgivande shampoo med färgskydd och melondoft)

Conditioner - 2 Conditioner Green With Envy (extremt vårdande balsamkur med färgskydd och guarana- och gingerdoft)

Inpackning - 6 Wonder Mask Tickled Pink (lyxig inpackning för färgade, naturliga och preparerande hår som ger mycket glans. Doftar ananas)

Styling - 3 Multistyler Orange U Curious (stylingkräm med volym som doftar strawberry daiquari), 4 Wax Crème Purple Prose (skapar struktur, volym och bounce i långa, tunna eller tjocka hår med doft av svarta vinbär), 7 Foam Former/Root-Lifter Fuschsia Fury (volymgivande root-lifter med högt värmeskydd och lång hållbarhet med en doft av körsbär), 8 Hair Mist Black Lies (snabbtorkande hårspray med doft av äpple).

Crush Black Violet
En serie med kreativa produkter av svarta pärlor. Produkterna har nya tekniker, avancerade ingredienser och kan mixas med varandra utan gränser.

Shampoo - 10 Smooth Moisture Shampoo (fuktgivande shampoo med färgskydd för normalt/torrt/skadat hår med doft av mandarin), 20 Shampoo Shiny Volume (volymgivande shampoo med färgskydd för fint/normalt hår med doft av mandarin)

Conditioner - 30 Conditioner Soft Moisture (fuktgivande balsam med färgskydd och doft av mandarin)

Styling - 11 Aqua Styler (finishprodukt med elastiskt och långvarigt resultat med doft av päron), 22 Waxflow (vaxkräm som används som finishprodukt med grovt, hårt och matt resultat med doft av lakrits. Vann Cosmopolitan Beauty Awards 2010), 33 Daily Balm (leave-in produkt som skyddar och återupplivar trött, stressat eller frizzigt hår med doft av mandarincocktail), 44 Spray (volymgivande, snabbtorkande hårspray med naturligt resultat med doft av mandarin), 55 White Wax (finishprodukt som ger lätt glansigt resultat med stabilitet med doft av päron), 66 Black Wax (finishprodukt med kraftig stadga, textur och definition med doft av mint), 77 Elastic Shaper (finishprodukt med flexibilitet och rörlighet med doft av hallon), 88 Heat Glider (spray som förenklar och förbättrar arbete med värmeredskap med doft av cocos, apelsin och persika).

Colour Mask
En tonande inpackning/mask som förändrar/förstärker/förbättrar din hårfärg. Ger färg och ökar hårets glans. Är mycket konditionerande och är en ultimat hårvårdsprodukt. Appliceras i nytvättat, handukstorkat hår. Verkningstiden är 5-30 minuter beroende på önskad färgintensitet. Använd handskar vid applicering. Finns i 6 färger - Red, Copper, Violet, Chocolate, Champagne och Ash Blonde.  



 


LIPSTAIN


I min beställning från E.l.f Cosmetics fanns deras Lip Stain, som snabbt blev en favorit hos mig. Skillnaden mellan ett lip stain och ett läppstift är främst konsistensen. Det är först i flytande form men torkar matt och lägger sig som en tunn slöja på läppen. Jag har använt färgen Heartbreaker, som är en persikorosa nyans. Den är perfekt för dem som vanligtvis föredrar nudefärger men vill ha lite mer edge. Färgen sitter länge och det avslutande glosset känns återfuktande. Priset är nästan löjligt för den kvalitéten man får, hade kunnat betala minst en hundralapp till.


Använder MAC Prep+Prime Lip under lipstainet.


RSS 2.0