OVERNIGHTTREATMENTS


Är du också för ivrig för att vänta på att din inpackning ska verka hela verkningstiden? I så fall är du som jag. I dagens stressiga samhälle har vi inte tid att stå i duschen 15 min extra bara för att en inpackning kräver det, och istället får vi trött, livlöst hår. Det finns dock en lösning som jag älskar, Overnight Treatments. Det är inpackningar som är speciellt konstruerade för att användas under natten medan du sover, precis som en nattkräm för huden. Det går självklart med en traditionell inpackning också, men overnight treatments är gjorda för att inte kladda för mycket på dina sängkläder samt tränga sig in extra djupt i hårstråt. Den första overnight-inpackningen jag upptäckte var Sachajuans Overnight Hair Repair som är en favorit bland många och har varit en snackis i bloggvärlden för några år sedan. Den är anpassad för torrt och skadat hår och bygger upp elasticiteten och stärker håret samtidigt som den tillför mycket vård och fukt. Den behöver inte ens tvättas ur på morgonen, vilket underlättar morgontrötta. Jag tycker personligen att man känner stor skillnad på en traditionell inpackning och en overnight-inpackning. Håret känns helt klart starkare och friskare snabbare. Dock kan jag inte svara på om det är produktens uppbyggnad eller om det är den långa verkningstiden som gör skillnaden. Min favorit just nu är Alternas Caviar Hair Rescue, som ska appliceras på torrt hår innan du går och lägger dig och sedan sköljas ur på morgonen. Den gör stor skilland på hårkvaliteten redan efter första användningen och lämpar sig otroligt bra för kemiskt skadade eller svaga hår som lätt går av. Håret blir starkare och mer slitagetåligt, samtidigt som man får en fin glans och mjukhet. Jag älskar den! 

Slarva inte med inpackning, det gör stor skillnad för håret. Hitta istället en inpackning som passar ditt hår och din livsstil! Det finns någon för alla. Om du vill ha tips om en inpackning som passar just dig kan du slänga in en kommentar och beskriva dina önskemål och din hårkvalitet så ska jag hjälpa till så gott jag kan!

+++TREHETANYKOMLINGAR+++


1. OROFLUIDO SAHARA
Sol är bra för huden i små mängder, men vad gör egentligen solen för håret? Det som de flesta märker av på sommarsäsongen är att håret blir torrare, mer glanslöst och färgen bleknar. Detta går dock att motverka med en solskyddande produkt för håret. Orofluido har inför sommarsäsongen introducerat en nykomling i deras sortiment, Orofluido Sahara. Det är en torr oljespray som skyddar mot UVA/UVB-strålar, ger glans och återfuktar håret. Oljan innehåller arganolja, som ger fantastisk guldglans, cyperusolja, som gör håret silkeslent, linolja, som ger omedelbar glans, samt Jojobaolja och vitamin E som är antioxidanter och skyddar mot fria radikaler. Den är viktlös och blir inte fet, oavsätt hårtyp. Oljan är dessutom provad extremt klimat, i Saharas-öken, vilket garanterar dess fördelar. Ett måste för färgade hår, men också för hår som är skadat och torrt.


2. KERASTASE CRISTALLISTE
Kerastase
lanserar en ny hårvårdsserie, Cristalliste. Serien är framtagen för en yngre målgrupp och har en ny teknologi som sägs vara den bäst bevarade hemligheten för långt hår. Produkterna är framtagna för att motverka fet hårbotten, samtidigt som den motverkar torra längder. Håret blir lätt och luftigt med en kristalliknande glans. Serien innehåller Cristalliste Fins, som är ett hårbad för fint hår, Lait Cristalliste, som är ett utredande och vårdande balsam, och Lumière Liquide, som är en glansgivande leave-in.


3. NARS THAKOON NAIL POLISH
Nagellack är det perfekta sättet att krydda en tråkig outfit. NARS samarbete med designerkedjan Thakoon som relaterat i en nagellackskollektion, kommer helt klart sitta på mina naglar den här säsongen. Härliga klara färger med en fantastisk hållbarhet och kvalitet. I kollektionen hittar man klargula Amchoor (favorit!), cerise Anardana, blå Koliary (favorit!) och Kutki, samt kallrosa Ratin Jot.    


MATTEMATIC


American Crew

är ett hårvårdsmärke som enbart riktar in sig på manlig hårvård, något som jag tycker är unikt i branschen. Och dem gör det bra. Deras senaste kollektion heter Mattematic och har fått mig på fall. Att man äntligen slänger bort glansiga pomader och kletiga gummigeléer och byter ut dem mot matta stylinggeléer och puder gör mig otroligt lycklig, som föredrar den mer matta finishen för män.

För att skapa Mattematic-looken precis som proffsen behövs Ultramatte, en glanslös stylinggel som används på fuktigt hår, Boost Powder, ett viktlöst pulver som motverkar tyngdkraften och ger en matt finish, samt en Mason Pearson-borste (eller annan svinhårsborste). Börja med att applicera en klick Ultramatte på grovt handdukstorkat hår. Föna håret torrt och borsta ur med svinhårsborsten. Häll sedan en liten mängd Boost Powder i handflatan och jobba in i håret, speciellt i hårbotten, och forma på valfritt sätt. 

Känslan man får utav stylingprodukterna kan jämföras med urborstad hård hårspray. Resultatet blir väldigt volumöst och "mössliknande" och tro mig, det är trend. Och skitsnyggt.   

RSS 2.0