VOLYMPÅFLASKA


Inhandlade den här skönheten på vägen hem. Ett volymserum som ska ge upp till 100% volym och en fylligare känsla utan att bli kladdig. Verkar vara en guldgruva för mitt tunna och livlösa hår. Innehåller värmeskydd, någonting som jag är väldigt noga med när det gäller inhandling av produkter. Använder aldrig värme utan att ha värmeskydd i håret, det slår jag stenhårt på. Ska testa den här imorgon så får vi se om den håller vad den lovar. Body Me Fullifying Volume Serum från Schwarzkopf Professional Osis+ kostar 179 kr och finns på bland annat Lyko och Bellbox.


EYEWISH


Åh, jag älskar den här paletten från Smashbox med endast ögonmakeup! Det är en palett som innehåller allt för en basögonmakeup och det finns även färger som man kan exprimentera med. Paletten innehåller Eye Shadow i färgerna Champagne, Soft Grey, Matte Bone, Ballet Pink, Shimmery Bronze, Mauve, Aqua, Cool Grey, Warm Brown, Eggplant, Deep Teal och Charcoal, Cream Eyeliner i färgerna Dark Brown, Black Violet, Blue-Black och Gunmetal, Lash DNA Mascara i Jet Black samt Photo Finish Lid Primer i Warm Beige. Färgerna passar alla hudtoner och är en perfekt julklapp för skönhetsälskaren. Den blir din för 325 kr, inte fy skam för den kvaliteten.


BESTMASCARA


När det kommer till mascaradjungeln har jag provat i stort sett allt från Maybellines klassiska rödgröna mascara och Max Factors nya Experiance Mascara till YSL Volume Effet Faux Cils och Smashbox Lash DNA. Men den enda mascaran som verkligen gör mina fransar en stor förtjänst är Cliniques fantastiska High Impact Mascara. Jag har använt den från och till i ca 5 år nu och det slutar alltid med att jag kommer tillbaks till denna. Alla Cliniques mascaror är fantastiska, men den här gör mina tunna, raka och korta fransar långa, böjda och tjocka utan att ge en minsta aning till spindelben. Det går att måla på obegränsade lager utan att få klumpiga fransar. Dessutom håller den hela dagen utan att smula, som är det största problemet för mig med mascaror. När hylsan börjar ta slut häller jag i en droppe vatten och vips är den som ny. Det klarar inte många mascaror. Om du vill ha en riktigt bra mascara ska du prova Cliniques High Impact. Priset är inte fasligt högt, 205 kr kostar den på Kicks, och med tanke på kvaliteten är det ett mycket lågt pris. Jag kan inte leva utan den.   


FIERCEANDINSPIRINGHAIR


BESTMANHAIRCARE

Skönhet är inte bara till för kvinnor, män ska också kunna lyxa till det med riktigt bra hårvård. Här är mina mansfavoriter för håret!


American Crew Peppermint Cleanse - Ett djuprengörande shampoo med underbar doft av pepparmint. Perfekt för killar som är flitiga användare av vax eftersom den tvättar bort vaxet snabbt och effektivt utan att lämna kvar några rester. Ger sträv känsla utan att torka ut. Perfekt även för killar med fett hår.


Sebastian Professional Craft Clay - En matt och hård vax som funkar både på korta och på lite längre hår. Bra att lyfta håret vid botten om man har långt hår.


Joico I-C-E Erratic Molding Clay - En lätt lera som ger dagen-efter-känsla i håret utan att vara tung. DEn är flexibel och går att styla om under dagen. Har en fräsch doft.


Wella SP Just Men Hair And Body Shampoo - Ett shampoo som rengör både hår och kropp utan att torka ut varken hår eller hud. Doftar manligt. 


Sebastian Professional Microweb Fiber - En lätt kräm som ger textur och går att forma om under dagen. Ger ett osynligt 3D-nät som håller frisyren utan att bli kladdig och fet. 


 


FIXA SKÖNHETSMISSARNA


Läppstift på tänderna? Mascara under ögonen? Alla gör skönhetsmissar - såhär fixar du dem utan kladd!

Råkade du måla mascara under ögat? Vänta tills mascaran torkat och dra sedan en torr tops över så försvinner det utan att du behöver bli svart under hela ögat.

För mycket solpuder? Dutta med ett papper så försvinner det överflödiga solpudret som gör dig orange. 

Läppstift på tänderna? Bit av på ett papper när du målat färdigt så slipper du läppstiftleendet. 

Ögonskugga under ögonen? Dutta löspuder under ögat med en torr svamp innan du lägger din ögonskugga. Sedan är det bara att borsta bort pudret och med följer den nedfallna ögonskuggan.

Torkar nagellacket för sakta? Skölj naglarna under iskallt vatten i någon minut så torkar lacket snabbare. Var dock försiktig när du torkar händerna. 

Ögonskuggan syns inte? Dutta en krämhighlighter innan du lägger på ögonskuggan så fastnar pigmenten bättre.

För mycket rouge? Lägg ett transparent puder över så mjukas kanterna upp och färgen blir mjukare.

För mörk foundation? Blanda ut den med din ansiktskräm så blir den till en färgad dagkräm och smälter bättre in i hudtonen.  

Spindelbensfransar? Doppa en ren mascaraborste i vatten och borsta över fransarna så jämnar mascaran ut sig. 


Bra verktyg för alla skönhetsmissar:

MAC
Cleansing Tips - Tops dränkta i remover som fixar de flesta skönhetsmissarna utan kladd. 

Kleenex - Klassiska servetter som är riktigt bra för skönhetsmissar.



 




 

BALSAM - ANVÄNDA ELLER INTE ANVÄNDA?



Balsam - hårvärldens minst använda produkt?


online survey

JULKLAPPSTIPS


MAC
har kommit med jättesnygga borstkollektioner i deras nya kollektion A Tartan Tale. Finns i tre olika varianter med borstar i olika typer och leverers i jättesnygga skotsrutiga väskor. Kostar 565 kr och köps på Kicks.se eller Åhléns City. En perfekt julklapp till makeupälskaren! Jag önskar mig A Lady & Her Tricks Buff & Line Brush Collection (se bild)...


NYFAVORITIBADRUMSSKÅPET


Investerade i en riktig klassisker härom veckan, Huile Prodigieuse Multi-Usage Dry Oil från Nuxe, och är totalsåld! För er som inte är bekanta med produkten är det en torr olja (ja, ni läste rätt) för hud, hår och kropp. Den innehåller 6 vårdande oljor samt vitamin E och ger näring, mjukhet och reparerar utan att kännas fet. Jag som har något fet hy i t-zonen känner ofta att det stramar i ansiktet på vintern trots min hudtyp men med en droppe av den här oljan blir huden återfuktad och mjuk utan att göra huden fetare. Dessutom ger den en riktigt fin lyster, så den är perfekt att använda på kroppen för en fräschare hud. Och som om det inte kunde bli bättre, den går också att använda som ett glansgivande och reparerande serum i håret (!) utan att det blir fett. Har även hört att den tar bort hudbristningar, kan dock inte avgöra detta eftersom jag än så länge klarat mig från det. Ja, ni hör ju hur fantastisk den är. Sedan är 98,8% av ingredienserna naturliga och den innehåller varken konserveringsmedel, silikon eller mineraloljor. Smakar det så kostar det, 50 ml kostar 245 kr och 100 ml kostar 395 kr. Rekommenderar dock den här varmt, det är en riktig multiprodukt som alla borde ha i badrumsskåpet. Den är mycket dryg trots sina alla användningsområden och den är värd varenda krona. Den finns på bland annat Kicks och Eleven.


GREATSKIN


Att ha en vacker hy är A och O för mig. Har under den senaste tiden haft stora hudproblem på grund av att jag provade Cliniques 3-stegsserie, som både gav mig utslag och ett rejält akneutbrott. Har alltid haft bra hy som jag inte behövt oroa mig om så detta kom som en stor chock för mig att genast hela tiden behöva tänka på att ta hand om huden i ansiktet. Min räddning var dock Dermalogica. Det första jag fick ta i tur med var akneproblemet. Började använda deras ansiktsrengöring Dermal Clay Cleanser, som är en lerrengöring för oren hy. Använde även ansiktssprayen Multi-Active Toner och ansiktskrämen Active Moist, som är en fuktkräm för blandhy. Redan efter första veckan började finnarna och fettet avta. Dock blev pannan fortfarande fet under dagen och där var aknen som värst, så investerade i Clearing Mattifier, en mattande gel som motverkar blemmor och tilltäpptheter. På bara några veckor försvann all akne i pannan och huden höll sig matt hela dagen. Glömmer jag att ta den på morgonen blir huden dock fet framåt eftermiddagen, så det är en av mina viktigaste ägodelar idag. Tre gånger i veckan skrubbar jag huden med Skin Prep Scrub samt sover med Skin Refining Masque och kombinationen av alla dessa produkter har gett mig fantastisk hy. När jag tittar tillbaka hur min hud såg ut för några månader sedan kan jag knappt förstå att det var min hy. Nu kan jag gå ut utan att behöva lägga lager med primer och smink för att få en "hyfsad" hy. Dermalogica har hjälp mig, om du har problem med din hy tycker jag absolut att du också ska prova. Beställer mina produkter från en fantastisk hemsida, Visage Online, där produkterna säljs billigare med låg frakt. Våga prova du med.


BLOGGPAUSUPPHÖRD

Har haft en (ofrivillig) bloggpaus alldeles för länge nu, på grund av att jag inte bott hemma och inte haft tillgång till dator. Nu ska jag dock försöka bättra mig och köra på ordentligt! I veckan väntar praktik imorgon, färgmodell på torsdag (någon som vill ställa upp i Göteborg?) samt bröllopsuppsättning på söndag. För er som är sugna på klippning, färgning etc. i Alingsås kommer jag jobba på Salong Crea under mellandagarna. Klippning för 250 och färgning för 100 kr och uppåt (beroende på längd, färg m.m). Hörs!

COLOURMASK


Efter ett långt användande av Revlons Nutri Color Cream 513 har jag nu bytt ut den mot fantastiska Colour Mask Chocolate från svenska Grazette. Det är en liknande färginpackning, men skillnaden är att den även fäster på ofärgat hår och dessutom sitter i upp till 8 tvättar. Revlons duschas ut efter första tvätten, vilket inte är speciellt ekonomiskt. Dessutom fäster den på utväxten, så jag som är väldigt naturligt ljusblond kan dölja den något. Priset är ovärdeligt, 165 kr går den på och eftersom den är dryg och håller länge räknar jag med att den inte kommer ta slut på ett bra tag. Mer svensk hårvård åt folket! 


RSS 2.0