SKAPASNYGGABRYN


På bild: Anastasia Stencils 4-pack, Smashbox Wax, NARS Brow Pencil, MAC 208 Small Angled Brow Brush, Laura Mercier Brow Powder Duos


Smala bryn har inte funnits på modet på ett bra tag nu, vilket gör mig personligen otroligt lättad eftersom jag älskar bryn som syns. Många är rädda för att brynen ska sticka ut för mycket, men var inte orolig, brynen framhäver dina ögon så våga lägga extra krut på brynen. Här kommer några tips och bot på vanliga brynproblem.


Överplockade bryn - Vi alla har varit med om att vi gott loss ordentligt på brynen och tagit bort för mycket. Oftast växer brynen ut igen, men ibland kan det hända att vissa hårstrån inte växer ut och du inte får tillbaka håret där det kanske behövs. Som tur är har det kommit en hel del produkter som kan stimulera hårväxten och få håren att växa ut igen, som RevitaBrow Eyebrow Conditioner från RevitaLash. Om du är rädd för att plocka bort för mycket, ta till professionell hjälp eller använd dig av en brynmall när du plockar, som finns bland annat på Kicks av märket Anastasia.

Ljusa bryn - Många har mycket ljusa bryn som knappt är synliga på mer än nära håll. Ofta blir ögonmakeupen för hård om brynen inte syns. Att fylla i brynen med en mörkare färg är inget att rekommendera eftersom det sällan ser naturligt ut. Det bästa botet är ögonbrynsfärgning. Gå gärna till en professionell första gången du färgar, så du får rätt färg till både hårfärg och hudton. Sedan kan du fortsätta färga hemma. Många är rädda för ett för mörkt resultat, men tänk på att färgen blir mörkare ju längre den sitter. Ögonbrynsfärger som du kan köpa hem finns ofta inte i många olika färger, men om du är blond kan du välja brun och endast låta det sitta i 10-20 sekunder för ett lagom resultat. 

Tunna bryn - Om du har naturligt tunna bryn kan du få dem att se tjockare ut med hjälp av en ögonbrynspenna. Men här gäller det att du har en bra teknik. Att måla hela ögonbrynet ser inte naturligt ut. Vässa pennan spetsigt, ett tips är att lägga den i frysen 5 minuter innan du vässar, och måla sedan små tunna streck i de naturliga hårstrånas riktning. På detta sätt ger du en illusion av hårstrån, och brynen ser tjockare ut. Använd en ögonbrynspenna som går ton-i-ton med brynen. Se till att pennan är hård, annars blir det bara kladdigt och onaturligt. Jag rekommenderar Brow Pencil från NARS.  

Glesa bryn - Om dina bryns hårstrån sitter glest är det bästa sättet att markera dem med en ögonbrynsskugga. Ögonbrynsskuggan lägger sig på huden och fyller igen hålen mellan hårstråna, utan att se målat ut. Här är det viktigt att man använder en hård, snedskuren pensel när man lägger på ögonbrynsskuggan. Annars lägger den sig på håren och faller bort under dagen. Jag gillar Brow Powder Duos från Laura Mercier och Trio Brow från Make Up Store.

Ostyrliga bryn - Har dina bryn svårt att ligga på plats? Ett bra sätt att kontrollera ostyrliga bryn är med ett ögonbrynsvax. Det finns också ögonbrynsgeléer som formar brynen bra. Dessa läggs på efter du fyllt i brynen. Jag gillar Wax från Smashbox, som är ett ofärgat vax, eller Brow Set från MAC, som är en ögonbrynsgelé som både finns färgad och ofärgad. Ett budget tips är att använda sig av en gammal mascaraborste och vanligt hårspray. Spraya hårspray på mascaraborsten och borsta brynen i rätt form. Det kan vara en fördel att jobba med pumpspray då, eftersom aerosolspray torkar snabbt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0