BÄSTAVOLYMEN

En trend som kommer starkt våren 2012 är volymhår. 60-tals inspirerad Hollywoodglamour med stora lockar och mycket höjd är det som slår starkast. Här är några tips på hur du får fantastisk volym.


Preppa

Börja preparera redan i duschen med volymgivande shampoo och balsam. Volymgivande shampoon och balsam ger en lätt strävhet i håret som gör det lättare att stylas. Dessutom tynger det inte utan gör håret lätt och luftigt. 
Favoriter: Joico Body Luxe Volumising Shampoo och Body Luxe Volumising Conditioner och Sebastian Professional Volupt Shampoo och Volupt Conditioner 


Grunda

Grunda med en volymgivande produkt innan du fönar håret. Vad för typ av produkt du väljer är en smaksak, men ett skum eller en mousse är att rekommendera för de flesta hårtyper. Mousse och skum är lätta i konsistensen och tynger ofta inte ner lika mycket som en krämprodukt.
Favoriter: Sebastian Professional Thickefy FoamWella SP Perfect Hair och Kevin.Murphy Anti.Gravity

Föna

Föntekniken har stor inverkan på hur mycket volym håret får. Antingen kör du på lathundsversionen och fönar med huvudet upp och ned. Dock kan det göra håret något matt, eftersom du fönar hårets fjällskikt åt fel håll vilket leder till att glansen minskar. För en bra och hållbar volym, sätt in hårborsten, ghd Air Brush är bra, i hårbotten, forma ett C, föna längs borsten och släpp. Upprepa tills håret är helt torrt (viktigt, annars lägger sig volymen) dra sedan ut längderna med en rundborste, som ghd Ceramic Brush


Boosta

Vissa hårtyper är svåra att skapa volym i, men det finns bot även för dem. Toupering är ett bra alternativ som är relativt skonsamt mot håret. Ta upp en passé, spraya med lätt hårspray och sätt kammen med taggarna nedåt mot hårbotten en tredjedel från botten. Dra ner tre gånger och vänd sedan kammen med taggarna utåt och ta ett sista touperingstag. Upprepa om det behövs. På så sätt får du en lagom hård toupering och du sedan låser fast, för maximal hållbarhet. Om touperingen glider ur, grunda med ett saltvattenspray, som Wella Professionals Ocean Spriz eller Bumble & Bumble Surf Spray. Spraya i håret och föntorka innan du touperar. För vissa räcker saltvatten för volym. En annan produkt som ger bra volym är volympuder. Det finns både i sprayform, som Björn Axén Styling Powder, och i puderform, som Schwarzkopf Osis Dust It. Det appliceras 0,5-1 cm från hårbotten för bästa resultat.


Överkurs

Vill du få den där volymen med Hollywoodlockar är det bra att investera i värmespolar. Det är smidigt och går relativt snabbt när du övat på att rulla upp håret några gånger. Grunda med en volymspray, som Sebastian Professional Volupt Spray, och rulla upp håret. Rikta passéerna något framåt, så får lockarna mer volym från botten. Vänta tills håret är helt torrt och ta ut spolarna och borsta igenom.  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0