HÅRVÅRD-SKADATHÅR


Kännetecken:
Håret är strävt, tunt och fnurrigt.
Problem: Skadade hår har ofta utsatts för mycket kemiska behandlingar eller värmeverktyg och behöver proteiner för att bygga upp den skadade strukturen.
Lösning: Fyll på med proteiner som bygger upp hårstået och gör det starkt och friskt. Var försiktig med kemiska behandlingar och värmestyling under återuppbyggnadsprocessen.

Produkter som rekommenderas: Proteingivande shampoo, -balsam och -inpackning, leave-in produkt med proteiner som gör håret lättare att reda ut och bygger upp strukturen, glansserum.
Hur ofta: Proteingivande shampoo och -balsam vid varje tvätt, proteininpackning minst en gång i veckan (gärna vid varje tvätt), leave-in produkt efter varje tvätt och glansserum vid behov. 
Verktyg som rekommenderas: Varm huvudhandduk (för inpackning), skonsam utredningborste av svinhår.

Att tänka på: Skadade hår är mycket sköra och ska behandlas varsamt när det är fuktigt. Red ut håret innan du går in i duschen och red inte ut det innan det är helt torrt efter duschen för att minska slitage. Om du använder värmestyling, använd ett bra värmeskydd, gärna med återuppbyggande egenskaper. Kluvna hårtoppar går inte att reparera, så klipp bort dem och jobba på att behålla en så bra struktur som möjligt i det övriga håret.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0