GLANS



Glans. En het hårtrend i höst. Hur får man då det där friska, glansiga svallet?

1. GLANSTONING
Om du vill ge håret glans utan att ändra färg är ett bra tips att göra en glanstoning hos frisör. Har tidigare berättat om detta i bloggen. I korthet är det en ofärgad toning som ger håret fantastisk glans. Wella Professional och Sebastian Professional har riktigt bra glanstoningar. En glanstoning går i regel på samma som en vanlig toning hos frisör.

2. GLANSDROPPAR
Glansdroppar (kallas ibland silikondroppar) är det idealiska för att få glans på grova, slitna hår. Det är en silikonbaserad stylingprodukt som lägger sig på utsidan av hårstrået och drar ihop hårets fjällskikt, vilket gör att håret ser friskare ut och får mycket glans. Inget för riktigt fina hår, som endast blir feta av glansdroppar. Sebastian Professionals Liquid Gloss är fantastisk.  

3. GLANSSPRAY
Ett glansspray passar alla hårtyper. Det är en finishprodukt som sprayas som en vanlig hårspray, som både ger hållbarhet och glans. Det finns både koncentrerade glansspray och vanliga glansspray. Ett koncentrerat glansspray är mycket drygt och blir lätt feta, och passar därför grova/lockiga hår bäst. Vanliga glansspray fungerar för alla hårtyper. Sebastian Professionals Halo Mist är ett riktigt bra koncentrerat glansspray. När det gäller vanliga glansspray rekommenderar jag Biosilks Shine On som inte bara ger filmstjärneglans, utan också fungerar som glansdroppar utan att bli fet.

4. GLANSSHAMPOO/BALSAM/INPACKNING
Om du vill ha glansigt hår från grunden så ska du investera i en hårvårdsserie som ger glans. Då kommer glansen naturligt och det behövs inte produkter för att få fram den. En bra serie är Kérastase Reflection Chroma Reflect eller Sebastian Professionals Light-serie.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0