PRIMER





Vad är en primer?
En primer är en ofärgad kräm/gel/lotion som jämnar ut huden, förminskar porerna och rodnad samt ger lyster. Man kan säga att en primer ger en perfekt målargrund för din hud. Den gör också att makeupen håller länge samt att produkterna håller sig på plats hela dagen utan att blekna eller smetas ut. En primer gör också att du inte behöver använda lika mycket foundation som du brukar.  
Det finns olika typer av primers. En del är speciellt anpassade för olika hudtyper - så som fet hy, hy med fina linjer, torr hy etc. Det finns också neutralierande primers i olika nyanser som döljer till exempel ärr eller rodnad med hjälp av kontrastfärger.  

Vad innehåller en primer? 
En primer innehåller ofta silikon så att den ska vara lätt att applicera. Det är vanligt att den innehåller ljusreflekterande pigment som hjälper till att förminska porer och fina linjer. 

När använder man en primer?
Du använder din primer efter din dagkräm men innan du lägger på din foundation. Man kan använda primern över hela ansiktet eller på enstaka områden där makeupen har en tendens att försvinna. Ju mer du arbetar in din primer, desto bättre resultat får du. 

Hur applicerar man primer?
Det är lättast att applicera en primer med hjälp av fingertopparna. Tänk ungefär att det är som din dagkräm. Primers är ofta väldigt dryga och det behövs ytterst lite för att få bra resultat. Applicera den punktvis i ansiktet och massera sedan in den noga. Ungefär en halv till en pump av primer räcker för hela ansiktet.

Vad kostar en primer?
Det finns primers i alla möjliga prisklasser, allt från lyx till budget. När det gäller primer rekommenderar jag dock att gå lite högre upp i prisklasserna, budgetalternativen lägger sig ofta som en hinna på huden och är ibland inte vattenlösliga. Jag rekommenderar starkt MAC och Smashbox primers.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0