KONSTENATTLOCKAHÅR


Att locka hår kan verka simpelt, men det finns x antal tekniker att locka ett hår på och alla ger olika resultat. Här kommer tre av dem.

Att tänka på innan du börjar:
• Har lockarna en tendens att glida ur under dagen? Strunta i balsamet och använd en värmeskyddande produkt som vårdar, Kérastases Nectar Thermique är en av mina favoriter.
• Grunda alltid med en produkt för lockigt hår för att minska risken för friss och öka hållbarheten och stunsen. Det hjälper även raka hår att behålla lockarna längre. Ju mer svårstylat håret är, desto mer stadga i produkten behöver du.  
• Se till att håret är HELT torrt, annars kommer lockarna inte att hålla.
• Använd inte för hårda produkter, men se till att dem har stadga.
• Använd alltid värmeskydd. Värme sliter mycket på håret, oavsätt hur ofta du värmestylar det. 
• Värm upp värmeverktyget ordentligt innan du börjar. Om det är för medelvarmt kan det va svårt att få bort den misslyckade formen som du då säkert fått.
• Storleken på locktången/plattången bestämmer hur mycket lockighet du får. En liten locktång/plattång ger mycket lockighet, medan en stor ger mindre.Upprullningstekniken

Vad? En teknik för dem som vill ha mycket hållbara lockar som tål att borstas.
När? Bra som grund till uppsättningar eller inför utekvällar. Måste borstas igenom.
Vad behövs? En rundborste (gärna keramisk för att minimera att håret blir elektriskt), plattång (OBS! Ghd stylers funkar bäst till denna teknik), hårnålar/clips, värmeskydd.
Hur? Dela upp håret i ett kors utefter huvudformen, från huvudets högsta punkt till öra, från mittbena rakt ner till mitten av nacken. Ta sedan högst en centimeters långa passéer, och inte bredare än 5 cm, och spraya paséen med värmeskyddande spray. Dra igenom värmskyddet med fingrarna och sätt fast håret med toppen i rundborsten. Sätt sedan in plattången i botten och vrid ett halvt varv. Dra sedan nedåt och du inte vill ha volym, uppåt om du vill ha mycket volym och rakt ut om du vill ha lite volym. Jobba långsamt med plattången och ha bra kontroll. Rundborsten hjälper till att hålla håret på plats så det inte glider ur plattången. När du kommer till toppen drar du ur rundborsten och fortsätter med plattången i sista toppen. Ta sedan den lockade passéen och rulla upp som en curler, fäst med hårnål eller små clips i hårbotten. Fortsätt sedan uppåt och jobba på samma sätt över hela håret. Var noga med hur du vinklar håret, håller du håret 90 grader kommer lockarna bli helt perfekta. När du lockat färdigt och rullat upp hela håret låter du det svalna i 10-15 min innan du tar bort hårnålarna/clipsen. Borsta sedan igenom håret noga med en svinhårsborste för att få bort benor. Toupera eventuellt om de inte försvinner. Styla valfritt.


Lodräta passéer

Vad? En teknik där man lockar håret i lodräta passéer. Ger lite mer naturliga och mindre stunsiga lockar. Behåller längd på långt hår.
När? Bra till både vardags och fest. En aning mindre hållbarhet om man inte grundar ordentligt och sprayar efteråt. 
Vad behövs? En plattång eller locktång och ett värmeskydd. 
Hur? Dela upp håret som ett kors, det underlättar. Ta 5 centimeters långa och en centimeter breda passéer och spraya med värmeskyddande spray. Dra igenom värmeskyddet med fingrarna. Om du använder plattång: sätt plattången i botten och vrid ett halvt varv. Håll passéen rakt ut om du vill ha stunsigare lockar eller nedåt och du vill ha mer naturliga. Håll passéen i ett stadigt grepp och dra långsamt med plattången. Dra alltid långsamt med plattången, annars kommer lockarna inte att få samma hållbarhet. Om du använder locktång: sätt locktången en centimeter från botten för att inte bränna den. Vira sedan håret runt locktången och håll i 30 sekunder. Om du virar håret i en ring i mitten av locktången kommer du få mer stunsiga lockar. Virar du håret nedåt kommer dem bli mer naturliga. Fortsätt i hela nederhåret, ta ner en ny 5 cm passé och jobba på samma sätt. Om du inte vill att håret ska bli för lockigt, lämna topparna olockade. Separera lockarna med fingrarna eller låt dem vara som dem är. Spraya med hårspray.  


Slarviga lockar

Vad?
 Lockar åt olika håll som ger en rufsig och texturerad finish.
När? Både till vardags och fest. 
Vad behövs? Plattång eller locktång, värmeskydd och saltvattenspray eller annan matt produkt.
Hur? Gör på samma sätt som ovan, men locka passéerna åt olika håll. Antingen varannan åt höger och varannan åt vänster, eller två åt höger och en åt vänster och så vidare. Avsluta med att krama i en torr och matt produkt för att bryta upp lockarna och få dem att se mindre perfekta ut. jag rekommenderar Wella Professionals Ocean Spritz som är ett saltvattenspray eller Sebastian Professionals Matte Putty som är en torr och lätt lera.       


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0