SNEAKPEAK2/RTW/SS/11


Diane von Furstenberg x2, Fendi, Jil Sander.


NYTTFRÅNE.L.FCOSMETICS


Fick min beställning från E.l.f Cosmetics idag. Detta fanns i mitt paket:
Mineral Foundation SPF 15 (ej med på bilden)
Mineral Booster
Mineral Blush i nyansen Peachy
Blending Eye Brush
Cream Eyeliner i färgen Coffee
(ej med på bilden)
Lipstick i färgen Natural Nymph (ej med på bilden)
Lip Stain i färgen Heartbreaker
False Lashes Natural Lash Kit
False Lashes Dramatic Lash Kit
False Lashes Individual Lash Kit
(ej med på bilden)

Ska testa allt nu och se hur de produkter jag inte provat ser ut och fungerar. Hela beställningen gick på cirkus 400 kr, inklusive frakt.

SNEAKPEAK/RTW/SS/11


Proenza Schouler.


FISHBONEBRAID


Christian Dior Fall RTW 2010.

Fiskbensflätor har gjort en stor comeback på höstens catwalk. Det är personligen min favoritfläta och jag älskar den busiga strukturen den ger. För att lyckas med en snygg fiskbensfläta, grunda med en saltvattenspray. Det hjälper till att ge en busig struktur samt gör att håret inte glider ur flätan lika lätt. Bumble and Bumble Surf Spray rekommenderas varmt. När flätan är färdig, dra lite lätt i flätans öglor för att få en slarvig, ojämn känsla.


SOFT/WAVES


Mjuka, glansiga plattångsvågor på Whitney Ports vårvisning. Lite Kérastase Nectar Thermique värmeskydd i  fuktigt hår, föntorka och gör vågor med tången. Snap!

NYTTFRÅNDIOR


Det är väldigt hett med vårdande produkter för ögonfransarna just nu på skönhetsfronten. I och med det har Dior skapat en vårdande ögonfransprimer som det talas mycket varmt om. Den ska ge en jämn bas för mascara samtidigt som det är ett närande serum som hjälper ögonfransarna att växa, bli starkare och friskare. Den förlänger även fransarna och är snabbtorkande och ultralätt för att inte tynga fransarna. Efter 8 veckors användning ska den ge +52% volym, +38% längd och +73% mer böjda fransar. Låter lovande inte sant? Diorshow Maximizer Lash Plumping Serum finns i butik inom kort.


MACFOUNDATIONS

Här är en guide bland MACs fantastiska foundations, nummer ett hos mig när det gäller foundations.


Studio Sculpt SPF 15 Foundation
En krämig, gel-baserad foundation som ger medium till hög täckning med en naturligt slät finish. Den är återfuktande och vattenresistent. Den släta ytan håller hela dagen. Finns i 23 nyanser. 


Studio Moisture Tint SPF 15
En lätt, tonad dagkräm med SPF 15 och andra vårdande ingredienser. Ger en lätt täckning som räcker för att jämna ut hudtonen medan den skapar en perfekt, skyddad, mjukt återfuktande finish. Passar alla hudtyper och finns i 5 nyanser.


Pro Longwear SPF 10 Foundation
En hållbar foundation som håller i 15 timmar i alla miljöer. Lätt men krämig, ger tunn till medium täckning. Även i varma klimat hindrar den huden från att bli oljig och håller den fräsch, naturlig och perfekt. Finns i 16 nyanser.

Studio Fix Fluid SPF 15
En modern foundation som kombinerar en naturligt matt finish med medium täckning och SPF 15. Bekväm och hållbar, håller i upp till 8 timmar. Appliceras mjuk och bygger täckningen snabbt och enkelt. Innehåller specialiserade microniserade pigment och lätt fokuserat puder för att ge en supermjuk look som hjälper till att minimera ojämnheter. Absorberar och tar bort överflödig olja. Är oljefri och innehåller mjukgörande ingedienser.


Select SPF 15 Foundation
En vattenbaserad, flytande foundation som kombinerar medium täckning med SPF 15. Ger en fräsch, naturligt matt finish och hjälper till att skydda huden hela dagen. Är inte oljig och finns i 18 nyanser.


Mineralize Satinfinish SPF 15 Foundation
En flytande foundation med naturligt ljusreflekterande mikromineraler och ger en len, mjuk finish. Ger en låg till medium täckning med en aning lyster. Innehåller antioxidanter och vitamin C och E. Innehåller SPF 15 för solskydd varje dag. Hållbar och bra för normal till torr hy. Finns i 17 nyanser. 


Studio Fix Powder Plus Foundation
En blandning av foundation och puder i en enda applicering. Ger en len, perfekt, matt finish med full täckning. Håller i upp till 8 timmar. Används av många proffs och är även en favorit bland MAC-fans. Finns i 33 nyanser.


Studio Tech
Heltäckande foundation som är en blandning av vatten, mjukgörare och puder. Ger en kompakt finish, glider på med dess mjuka, krämiga formula. Ger en naturligt matt, puderperfekt finish. Lätt att blanda, enkel att jobba med. Kan ge många olika täckningsgrader. Den friskar upp och återfuktar huden, är ljusreflekterande vilket ger en perfekt, fräsch hy. Passar alla hudtyper. Den är dermatologiskt testad och säker att använda på känslig hy. 


Mineralize Foundation SPF 15
En rik och lyxig kompakt foundation i krämform för en perfekt, medeltäckande, naturligt frisk finish. Lättviktig och silkeslen att applicera. Bra för alla hudtyper, speciellt för torra hudtyper. Ger en superåterfuktad och högkonfortabel känsla och innehåller SPF 15. Finns i 23 nyanser.


Mineralize SPF 15 Foundation/Loose
En lättviktig, lös mineralfoundation som ger en mjuk, strålande och naturlig finish. Ger medeltäckande resultat. Det speciella mineralkomplexet håller huden frisk och ger näring medan blandningen av återfuktare hjälper till att ge en mjuk, perfekt yta. Innehåller SPF 15 och finns i 10 nyanser.


Face & Body Foundation
En vattenbaserd, vattenfast foundation som ger hållbar, naturlig täckning för ansikte och/eller kropp. Passar alla hudtyper. Ger en finish som ser mycket naturlig ut som är lätt att blanda. Innehåller många mjukgörande ämnen som återfuktar och mjukgör. Den ger ett professionellt resultat med en standard som passar på skönhetsfotograferingar. Finns i 13 färger.


MAC foundations hittar du hos bland annat Kicks.se.


ATLANTADECADENETTAYLORFORTHECOBRASNAKE




Atlanta de Cadenet Taylor för Mark Cobrasnake/The Cobra Snake. Inspo/ren skönhet.

JOICO/THEARTOFHEALTHYHAIR


Joico
sammanfattar sitt företag som "The Art Of Healthy Hair" och det är precis vad deras produkter speglar. Dem använder endast de finaste ingredienserna i så koncentrerad form som möjligt i sina produkter för att leva upp till deras rykte som Healthy Hair Company. Dem kompensserar aldrig deras höga kvalitetsstandard, så du är alltid garanterad resultatet som produkterna utlovar. Detta skiljer Joico från andra hårvårdsmärken. Jocio är också skapat av en frisör, för frisörer och är lojala mot professionella stylister och deras sammarbetspartners för att skapa en säker och bättre industi.
Joico innehåller frisörprodukter som till exempel färg och permanent, men för konsumenter är det byggt på 8 hårvårdsserier. K-Pak för skadat hår, Moisture Recovery för torrt hår, Body Luxe för fint/tunt hår, Color Endure för färgat hår, Daily Care för normalt hår, Silk Result som ger mjukt och glansigt hår, Style & Finish som är deras stylingprodukter, Design Line som är produkter utvecklade för ultimata kreativa resultat, samt ICE Hair som är högteknoligiska stylingprodukter.  

Jag kom i kontakt med Joico första gången för 4 år sedan när jag var hårmodell för deras hårfärg Vero K-Pak. Fick med mig en goodiebag hem efteråt med K-Pak Reconstruct Shampoo och Conditioner, K-Pak Sun Theraphy Protective Sun Milk och ICE Erratic Molding Clay. Blev redan då helt fast. Om du har vill ha produkter som håller vad dem lovar, är Joico märket för dig.

http://www.joicoeurope.com/


HUNGOVER


Jag kommer tyvärr inte uppdatera bloggen föräns imorgon, är lite för bakis för att få fram inspirationen. Hade lite för kul igår. Men ska repa mig med en dusch och mycket mat. Imorgon kör vi igen.

+++INSPIRATION+++


Photos by Peter Philips, Smashbox, Lancôme, YSL, Sebastian Professional and MAC Cosmetics.

SMOKYEYES


Jag älskar sotade ögon i alla dess former (speciellt som i filmen jag publicerade häromdagen), men jag vet av egen erfarenhet att övning ger färdighet. Om du inte riktigt fattat vinkeln än finns det en regel som många ofta missuppfattar. Vid en sotning med ögonskugga ska man alltid börja med den mörkaste färgen (om du inte vill göra en riktigt kraftigt markerad sotning). Om du börjar med den ljusaste och fortsätter till den mörkaste färgen kommer inte den mörka skuggan fastna och färgen ser bara dassig ut. Sedan är en primer eller geleyeliner under skuggan A och O. Jag är inte så förtjust i paletter, egentligen, men Smashbox ögonskuggspalett Eye Lights i färgen Smokebox är riktigt bra när det gäller sotning. Tre snygga metallicfärger som smälter ihop perfekt och kan både ge en lätt eller intensiv sotning.


REVLONOCHFÖRSENINGAR


Usch vad jag hatar tåg ibland. En olycka skedde mellan Göteborg och Alingsås och gjorde att det blev totalstopp från Partille. Efter ca 50 min väntan gav vi upp och tog oss ett meal på MAX och sedan vidare till Bellbox och inhandlade en färginpackning till mitt bruna hår. Nackdelen att färga från blond till mörkbrun är att färgen släpper ganska snabbt de första färgningarna. Men med Revlons Nutri Color Creme är det superenkelt att bättra på färgen, hett tips! Endast 3 minuter i handukstorkat hår och du har tillbaka glansen och en stor del av färgen. För 169 kr känns det ganska välförtjänt. Nu ska jag ta mig en dusch och sedan sova. Det blir en lång dag imorgon.

MIN"HEMLIGA"LAST


Vissa cravear cigg eller kaffe. Jag cravear hårprodukter. Jag tror att jag har ett ganska dåligt ekonimiskt förhållande till dessa kära produkter, tyvärr. Det blir lätt att man ser någon ny produkt och vips dimper den ner i brevlådan eller i en påse ganska så snabbt. Eller så kletar jag in den i håret och ser vad som händer. Det blir en hel del hårtvättar, men också en hel del bra resultat. Jag kan därför inte säga att det bara är negativt. Behöver du produkttips? Tveka inte att fråga mig. Jag har minst provat en grej från de flesta märken inom hårvård som finns. Jag överdriver inte. Kérastase, Matrix, Kevin.Murphy, Alterna, Tigi, Schwarxkopf, Maria Nila, Grazette, KMS California, Sebastian (såklart), Wella SP, L'Oréal Professional, ghd, Philip B, Bumble&Bumble, Joico, Revlon, Goldwell, Redken... behöver jag fortsätta? Om du har någon produktfråga så släng gärna in den i kommentarfältet eller på min Bloggsvar-sida. Klicka bara på Fråga mig-knappen i hörnet på inlägget.


HEJOCHHÅ!


Nu slänger jag iväg en stor beställning till E.l.f Cosmetics. I beställningen finns bland annat deras fantastiska mineralfoundation, lip stain, lösögonfransar och annat kul. Ni får se mer när paketet kommer på posten.

MAKEUPBRUSHES


Vad används alla makeupborstar till egentligen? Svaret får du här.


Kabukiborste - En rundad borste med hög densitet som används för att applicera puderbaserade produkter för en hög täckningsgrad. 

Foundationborste - En platt, rund- eller fyrkantig borste som är utformad för att applicera flytande foundation. Har ofta en vit topp och svart botten för att det ska vara lättare att få rätt mängd foundation. Ger en jämn finish och drar inte åt sig mycket foundation. 

Concealerpensel - En platt pensel, ofta med rundad, spetsig topp som används för att applicera vatten- eller krämbaserade concealers. Den spetsiga toppen gör det lätt att komma nära alla kanter.

Fiberborste - En rund borste med platt topp. Kan användas för att applicera flytande foundation, puder samt krämbaserat rouge. Har ofta en vit topp och svart botten för att lätt få rätt mängd. 

Fanbrush - En platt borste som liknas en solfjäder. Används för att få bort överbliven ögonskugga som fallit ner på kinderna under applicering, eller för att applicera puder och rouge med en mycket naturlig och lätt finish.

Puderborste - En fluffig, rund borste med rundad topp som används för att applicera löst- eller pressat puder. 

Rougeborste - En medelstor rund och fluffig borste som används för att applicera puderrouge. Fungerar även till skulptering och blending med puderbaserade produkter.

Konturborste - En ofta liten, rund eller kupolformad borste som används för att applicera, blanda och ge kontur med puderprodukter. Kan även vara vinklad.

Ögonskuggsborste - En paddelformad borste med lätt fluffigt, rundad topp som används för att applicera puder- och krämbaserade ögonskuggor. Kan finnas i många olika storlekar. 

Vinklad ögonskuggsborste - En vinklad, fluffig borste som används för preciserad applicering eller blending av puderögonskugga.

Fluffborste - En paddelformad rund borste med fluffig, rundad topp som används för att applicera och blanda puderbaserade produkter. Utmärkt att applicera puderbaserad highlighter med. 

Blendingborste - En oval borste med rundad topp som används för att blanda ihop eller ut puderbaserade produkter.   

Taperad blendingborste - En taperad borste med rundad topp som används för att blanda ut puderbaserade produkter i globlinjen.

Ögonbrynsborste - En vinklad, platt borste som används för att applicera kräm- eller puderbaserade ögonbrynsprodukter. 

Platt eyelinerborste - En platt, antingen rak eller vinklad borste som används för att applicera eyeliner. Kan också användas vid sotning.

Eyelinerpensel - En liten, teprad, spetsig pensel som används för att applicera flytande-, puder- eller krämbaserad eyeliner.

Smudgeborste - En liten, paddelformad eller taperad borste med höd densitet som används för att sota puder- eller krämbaserade produkter. Kan även vara gjord i skum.

Brynborste - En "mascaraborste" som används för att applicera mascara, separera fransarna eller fixera ögonbrynen. 

Läppstiftsborste - En taperad, platt borste som används för att applicera läppstift eller läppglans.  


INTENSESMOKYEYES



En fantastisk video från Smashbox som visar hur man lyckas med sotade ögon. Instruktioner finns på Smashbox officiella hemsida, klicka här.  

NEWSKINCARE


I takt med att mina Dermalogica-produkter tog slut var det dags att byta upp mig och pröva någon ny husvårdsserie. Och med mig hem följde Cliniques 3-stegs-serie. Har provat den tidigare, men dock köpte jag på texfree och använde för fel hudtyp. Nu fick nummer 3 följa med mig hem. Kommer att utvärdera produkterna om cirkus en månad. Ett startkit med ansiktstvätt, toner och kräm kostarde 115 kr på Kicks.   


LONGDAYATTHESALON


Igår var det en hiskeligt lång dag för mig. Det är dock inget negativt. Dagen började med en färg och sling-kund på morgonen. Utgångsläget var svart, med gamla bruna slingor samt lite gråstänk här och var. Kunden ville bli mörkbrun med en aning ljusare slingor i. Jag började med att lägga en bottenfärg, 4/0 (mellanbrun) för att täcka det grå som var mestandels i botten. Sedan lade jag en mellanblond nyans (7/0) på det övriga håret med lite starkare väte för att ljusa upp håret 2-3 nyanser. Dock visade det sig att hennes hår var ganska svårfärgat, färgen hade endast ljusats upp 1-1½ nyans, så vi fick i efterhand lägga i lite ljusare slingor i hätta för att få en schysst brun nyans med lite naturliga skiftningar. Resultatet blev superbra och kunden verkade nöjd och glad.

Efter det gjorde jag en rejäl klippning. Kunden i fråga ville gå från midjelångt hår till axellängd, vilket alltid är en utmaning. Risken är ju alltid att det blir en triangelform, vilket inte alltid är klädsamt. Kunden hade också många, många fina strån så jag hade lite att bita i. Dock blev resultatet jättebra. Hon fick en mjuk, rakt avklippt axellång page som klädde henne jättebra.
 
Sedan kom dagens största utmaning. En permanent. Har endast gjort en hel permanentprocess förrut, så jag var lite nervös. Kundens hår slutade vid bystet, men innan vi började permanenten klippte vi av längderna strax under axlarna enligt kundens önskemål. Sedan körde vi igång permanenten. Gjorde en tegelstansrullning med stora spolar som resulterade i jättefina och naturliga stora lockar. Resultatet blev jättesnyggt, men kunde tyvärr inte klippa färdigt md uppklippning (risk för att permanenten går ur), men det tar vi nästa vecka. Man har nog underskattat permanent för länge, man märker att det börjar komma tillbaka med små steg.  

Till sist hade jag en slingkund. Kunden hade tidigare varit hos en frisör som skulle göra ljusa och mörkare slingor i kundens mellanblonda hår. Dock blev de mörkare slingorna en aning koppriga, vilket inte var kundens grundtanke. Istället kom hon då till mig och vi bestämde oss för att göra ljusa slingor i hätta, trots kundens långa längder som slutar vid lendryggen. Man brukar vanligtvis göra folieslingor i ett sådand långt hår, men efter en analys av kundens hår såg jag att det skulle bli ett mycket bättre resultat i hätta. Jag fick bokstavligt talat dränka kunden i Sebastian Professionals koncentrerade glansspray Halo Mist, men det gick att dra upp slingorna utan problem. Valde sedan att använda vanlig blekning för att ljusa upp slingorna, och sedan i shampooneringen lade jag i en toning som tog bort de få partier som blev orangea (efter kopparslingorna). Resultatet blev ett riktigt naturligt, solblekt svall. Fick bort det mesta av koppartonerna, men det håret som ej drogs upp i mösstan behöll sin kopparblonda färg. Dock gav det en fräck effekt, så det var inte helt fel.

I slutet av dagen provade jag även att lägga i Sebastian Professionals glanstoning med pigment, Cellophanes i färgen Deep Brunette. Min bruna färg som jag färgade i förra veckan hade bleknat en aning, så det behövdes fyllas på med lite pigment. Resultatet blev en aning mörkare nyans på sina ställen och lite mer intensiva på resten av håret. Den gav dessutom rejält med glans. Ett bra alternativ för dig som vill fräscha upp din hårfärg utan att ändra mörkhetsläge. Kan verkligen rekommenderas.  

CUSHNIENAILSA/W10


Hypade MINX-naglarna från Cushnies visning finns inte ännu i Sverige, men samma look går ju faktiskt att fixa med ett guldnagellack.

CHANEL Le Vernis Nail Colour i färgerna 450 Illusion D'Or och 440 Gold Lamé - OPI Nail Lacquer i färgen DS Glow - Essie Nail Polish i färgen Shifting Power - Make Up Store Nail Polish i färgen Victoria.  


PUREMATTELIPSTICK


Matta läppstift står högt på önskelistan just nu, i alla fall för mig. Speciellt NARS nya Pure Matte Lipstick. Ett matt läppstift som glider på lätt, ger intensiv färg och hållbarhet, återfuktar samt ger en ultramatt finish. Jämfört med andra hållbara (och speciellt matta) läppstift som har en tendens att lätt försvinna och klumpa sig, ska detta med hjälp av sina återfuktande ämnen hålla färgen och strukturen. Jag är nyfiken på hur mycket detta kommer skilja sig från deras andra matta stift i pennform, Velvet Matte Lip Pencil. Tyvärr finns NARS ännu inte i Sverige (förutom Strawberrynet.com och Nordstrom.com), men det går att beställa från deras Europeiska hemsida. Dock ligger frakten på mastiga 22 euro. Om det kompenserar kvalitéten får ni själv avgöra.

 


PLUMMEDLIPS


Peter Som A/W 10, Chanel, Smashbox, Dolce & Gabbana, MAC.


OVERGROWNROOTS


Jag har aldrig riktigt förstått den heta utväxt-trenden, tills Drew Barrymore bar upp den. Hela världen jublar över Drews svall som hon visade upp hos David Letterman. Fullträff!
Även Jessica Biel har hakat på trenden, dock i lite mer diskret tappning.


GLANS



Glans. En het hårtrend i höst. Hur får man då det där friska, glansiga svallet?

1. GLANSTONING
Om du vill ge håret glans utan att ändra färg är ett bra tips att göra en glanstoning hos frisör. Har tidigare berättat om detta i bloggen. I korthet är det en ofärgad toning som ger håret fantastisk glans. Wella Professional och Sebastian Professional har riktigt bra glanstoningar. En glanstoning går i regel på samma som en vanlig toning hos frisör.

2. GLANSDROPPAR
Glansdroppar (kallas ibland silikondroppar) är det idealiska för att få glans på grova, slitna hår. Det är en silikonbaserad stylingprodukt som lägger sig på utsidan av hårstrået och drar ihop hårets fjällskikt, vilket gör att håret ser friskare ut och får mycket glans. Inget för riktigt fina hår, som endast blir feta av glansdroppar. Sebastian Professionals Liquid Gloss är fantastisk.  

3. GLANSSPRAY
Ett glansspray passar alla hårtyper. Det är en finishprodukt som sprayas som en vanlig hårspray, som både ger hållbarhet och glans. Det finns både koncentrerade glansspray och vanliga glansspray. Ett koncentrerat glansspray är mycket drygt och blir lätt feta, och passar därför grova/lockiga hår bäst. Vanliga glansspray fungerar för alla hårtyper. Sebastian Professionals Halo Mist är ett riktigt bra koncentrerat glansspray. När det gäller vanliga glansspray rekommenderar jag Biosilks Shine On som inte bara ger filmstjärneglans, utan också fungerar som glansdroppar utan att bli fet.

4. GLANSSHAMPOO/BALSAM/INPACKNING
Om du vill ha glansigt hår från grunden så ska du investera i en hårvårdsserie som ger glans. Då kommer glansen naturligt och det behövs inte produkter för att få fram den. En bra serie är Kérastase Reflection Chroma Reflect eller Sebastian Professionals Light-serie.


GELEYELINER


Byt ut din klassiska, flytande eyeliner mot en eyeliner i gelform. Längre hållbarhet, intensivare färg, mer lättapplicerad och mycket mer prisvärd. Mina favoriter är Smashbox vattenfasta Jet Set Waterproof Eye Liner, som finns i 5 snygga färger, och MAC Fluideline som ger en mjukare finish och finns i 6 färger. En till fördel med geleyeliner, den kan applicera i ögonvrån utan problem.


BATISTEDRYSHAMPOO


Jag älskar den nytvättade känslan i håret och skulle gärna tvätta håret varje dag, men som vi alla vet är det inte att rekommendera. Men för att få den där fräscha, nytvättade känslan i ett smutsigt hår använder jag Batiste Dry Shampoo. Till skillnad från andra torrshampoon ger detta både glans och fyllighet. Håret känns rent och fräscht men har fortfarande kvar den där "otvättade" looken som är den snyggaste (dock tar den bort det feta, som man inte vill ha). Finns i många olika dofter, men mina personliga favoriter är Tropical, som doftar fräscht av kokosnöt, och Original, som har en svag men samtidigt fräsch doft. Dessa säljs på Eleven för 65 kr/st (ja, nu budget-tipsar jag).    


FACEGLOW



Vintern brukar innebära torr, glåmig hy och det är inte direkt det som syns på catwalken i höst. Ett knep för att få den där fräscha, lysterfulla huden är att blanda i Smashbox ljusreflekterande lotion Artificial Light Luminizing Lotion i din vanliga foundation. En enda droppe behövs för att ge fantastisk lyster på bara några sekunder. Lotionen finns i 3 nyanser,  Diffuse (pearl), Flash (peach) och Glow (bronze).


DANIELCHEVEZ




Tre videos med min favoritmakeupartist, Daniel Chevez, Smashbox Cosmetics.

FUKTBOMBER


Sebastian Professional Hydre Shampoo, Chanel Précision Hydramax + Active Gel Cream, Dermalogica Multivitamin Power Recovery Masque


LERTONER


Lermask - Make Up Store Mud Mask, Nagellack - CHANEL Le Vernis Nail Color Particulière, Ögonskugga - MAC Eye Shadow Copperplate, Nagellack - E.l.f Nail Polish Smokey Brown, Hårlera - Sebastian Professional Craft Clay. 


NEWCOLOR


Har jobbat på salongen idag. Dagen började med lite egen hårvård, jag blev nämligen brunett (!). Var väldigt spänd, har verkligen längtat efter att få byta hårfärg efter ca 4 år som blondin. Johanna som färgade mig använde Wella Professionals Color Touch-intensivtoning i tre olika nyanser. De var väldigt snarlika men gav ändå effekt. Ska lägga upp en bild imorgon. Efter färgningen och X antal tittar i spegeln färgade jag bryn och fransar samt plockade brynen på min kära mor. Klippte även hennes slitna toppar och lugg. Efter det hade jag en klipp och färg kund vid namn Tara. Gjorde hennes frisyr till studenbalen i somras så jag visste vad jag hade att jobba med, riktigt grovt glashår. Jag började med att klippa topparna, vi försökte spara så mycket som möjligt på längden men ändå så det skulle kännas fräscht. Klippte sedan upp håret i ganska långa längder, men klippte ur många korta ini så att håret skulle få mer liv. Rikitgt tjocka hår är ofta väldigt tunga, vilket även Taras är, så hon behövde en rejäl urklippning. Dock ville vi behålla så mycket tjocklek som möjligt, så jag klippte mest ur det i topparna. Sedan färgade vi hennes hår i en varm kastanjebrun nyans (Wella Professionals Color Touch 6/4 + 4/0 + /34). Det var en lång process men resultatet blev riktigt bra! Tyvärr kan jag inte lägga upp bild av personliga andledningar, men ska se om det går att lösa på något sätt.     

Nästa vecka har jag en permanent- samt en klipp och färg- och en slingkund. Ska ta före och efter bilder om de inte insisterar.


+++


Skönhet på bild.

HÅRMYT1



"Sönderblonderat hår behöver massor av fukt."

 


MYT. Ett hår som blonderats mycket behöver inte fukt, även om det tappar fukten. Det som håret behöver mest när det mår som värst är det som det själv är uppbyggt av, nämligen proteiner. Använd därför produkter som innehåller vårdande ämnen och speciellt proteiner. Penetraitt är en serie med proteinprodukter från Sebastian Professional. I serien finns shampoo, balsam och inpackning som verkar återuppbyggande. Även Kérastase har en återuppbyggande serie med proteiner. Så för alla er blonderade, glöm fukt, leta efter produkter med proteiner.   

MEGAVOLYM


Är du trött på platt och livlöst hår? Testa då att kombinera Sebastian Professionals Volupt Shampoo och Conditioner som grund och sedan applicera förtjockningsskummet Thickefy Foam från rot till topp och sedan volymsprayen Volupt Spray i botten. Dra även ut den en aning i längderna. Det volymgivande shampoot och balsamet ger luftigt, lättstylat hår som lyfter från botten och ger en riktigt bra grund för att bygga volym. Förtjockningsskummet gör att hårstråna sväller till det dubbla, vilket resulterar i tjockt och luftigt hår. Volymsprayen ger sedan extra bra stadga i botten utan att kännas hård. Lyfter varje hårstrå till max. De flesta volymprodukter resulterar i matt finish, vilket inte alltid känns glamouröst. Det som gör alla dessa volymprodukter unika är att de även ger fantastisk glans. För mer information, använd gärna Fråga Mig-knappen under inlägget.  

 


HOWTOMATCH




Att matcha kläder med smink kan ses som en relativt lätt utmaning. Det är det också, men däremot att matcha rätt med smink och kläder är riktigt svårt.

Det jag tycker man ska tänka på är att inte matcha alltför uppenbart. Matchningen ska självklart märkas (vad är annars meningen med den?) men får inte bli för matchymatchy. En grundregel jag har när jag matchar är att matcha med en accessoar istället för ett klädesplagg. Självklart kan man matcha ett läpptift med en topp och ett nagellack med ett par byxor, men risken finns att det blir för uppenbart. Jag brukar istället matcha t.ex. en ögonskugga med skor, väska med läppstift, höga strumpor med nagellack, ja, ni förstår min tanke. Då får man istället en riktigt cool effekt istället för en märkbar effekt. Testa själv och se skillnaden!  


SEBASTIANPROFESSIONALSKURS


Tänkte berätta lite om kursen jag var på igår för Sebastian Professional. Otroligt duktiga Karin Adali var det som höll i kursen, och även våran säljare Christer. Det var en produktgenomgång av deras sortiment och produkter främst, men fick även lite tips om produktrecept och stylingknep. Lärde mig väldigt mycket och insåg också att jag verkligen behöver prova alla produkter i serien. Det blir ju ofta så att man säljer det som man själv provat, så det är dags att prova lite mer styling. Deras produkter är verkligen fantastiska och jag är väldigt tacksam att jag får jobba med dem. Har varit ett stort fan av Sebastian Professionals "fearless haircare" länge och att kunna jobba med dem är riktigt roligt.

Ett hett tips, om du har typiskt platt, skandinaviskt hår, kom till en Sebastian-salong och gör en texturbehandling. Nu är det slut på användningen av Dust It, nu är det volym utan ansträngning som gäller. Med Sebastians texturbehandling får du fantastisk volym som håller i upp till 6 veckor. Det tar dessutom endast en kvart. Fråga gärna din frisör.   

Ser fram emot nästa frisörkurs den 16 oktober, men då är det teamet på Björn Axén som håller i den.


Sneakpeak av Sebastian Professionals senaste hårkollektion med hypade smyckesdesignen Pamela Love.

MACEYESHADOWCLUB


Lite svart eyeliner och ögonlock prydda med MAC Eyeshadow i färgen Club så är partymakeupen komplett (dock med bas och läppar också). En ögonskugga i brun nyans med riktigt intensivt skimmer. Är även snygg som vardagsskugga, men då gäller det less is more. Har rikligt med pigment så någon primer behövs inte till vardags, dock till fest för hållbarhetens skull. Finns nu att köpa på Kicks webbshop.   

YSLNAGLARNA


Jag är kär i Yves Saint Laurents nya nagellackskollektion. Jag har länge gillar fransk manikyr med olika färger, och YSL har verkligen lyckats den här säsongen. Snygga mixmatchningar i lyxig tappning. Det gillar vi! 


HÅROLJA


Olja i håret? Det låter som en dålig kombination, men med Rejunvenating Oil från Philip B är det rena mirakelkuren. Det är en hår- och hårbottenolja med essentiella oljor från bland annat växter, nötter och blommor, som efterliknar sebum (fett), som är hårets naturliga näringskälla. Reparerar och stärker skadat hår, hjälper till att bibehålla hårets elascitet och ger glans och återfuktar torrt hår och -hårbotten. Dessutom ökar den intensiteten av din hårfärg. Resultatet är ett starkt, friskt hår med vitalitet och glans. Rena rama mirakelkuren för torrt och skadat hår. Oljan kostar 425 kr för 60 ml, men smakar det så kostar det. Psst, produkten är mycket dryg...    

 


SOONIWILLBEABROWNIE


Idag har jag varit på min praktiksalong, fantastiska Salong Crea. Har varit en hyfsat lugn dag. Den började med en slingning på våran försäljare Gustaf och sedan fotografering för hemsidan. Efter det var det lugnt ett tag och alla fyra kunde sitta och prata. DET har aldrig hänt förrut när jag varit där. Sedan satte jag i några få extensions på Frida som jobbar på Crea. Hon hade precis klippt en jättesnygg lång page, men tyvärr var det lite glest i fronten eftersom hennes hår gått av efter en färgning från nästan helt svart till ljusblont. Då gjorde några små extensions underverk. Det är verkligen en fantastisk uppfinning. 

På måndag ska jag på Sebastian Professionals-kurs på Gothia Hotell i Göteborg. Det kommer att vara en grundlig genomgång av deras produkter och lite trender osv. Ska bli trevligt. Sedan på onsdag ska det bli förändring. Efter ca 4 år som blond ska jag nu bli brunett. Är verkligen spänd, är grymt sugen på det här nu. Har gått och funderat ett tag nu och nu är det dags. Josefine is going brownie. Typ. Kommer bli riktigt bra tror jag. 

Nu ska jag ta mig en kopp kaffe och måla mina naglar som blev totalt misshandlade på grund av mitt hanskslarv vid färgning. Bruna naglar är inne men kanske inte smutsbruna. 

Ha en underbar dag! Kram    


RSS 2.0