EYESLIPSFACE-WHYIMSTUCK

Jag har alltid svårt att hitta bra prisvärd makeup som både har ett lågt pris och håller en bra kvalitet. För ca ett och ett halvt år sedan upptäckte jag ELF. När jag såg de låga priserna tänkte jag direkt att det inte skulle vara något för mig, men jag valde trots det att prova att beställa ett par produkter, för att bevisa motsatsen. Jag blev kär. Direkt. Produkterna höll i princip samma kvalitet som dyrare budgetprodukter, om inte bättre. Det enda jag kan känna som skulle behöva förbättras är kvaliteten på förpackningarna, men det är bara en bagatell. Just nu består mycket av min borstkollektion och läppkollektion av ELFs produkter. För det är där dem briljerar. Här nedan berättar jag lite om mina favoritprodukter därifrån. Våga prova, du kommer inte bli besviken.  

  
ELF Studio Cream Eyeliner
En lättapplicerad eyeliner i krämform som är mjuk att applicera men mycket hållbar när den väl är applicerad. Kladdar inte av sig under dagen. Finns i många olika färger. Den medföljande borsten är fantastisk enkel att applicera med, till och med för nybörjare.
Favoritfärg: Black


ELF Studio Lip Stain
En tvåsidig läpprodukt där ena sidan ger fulltäckande färg och den andra är genomskinligt gloss. Dessa kan användas för sig eller kombineras. Sidan med färg ger en mycket naturlig och matt finish som håller länge. Glosset behöver däremot bättras på ofta, men det är en självklarhet. Finns i många fina färger. Ett minus med produkten är dock om man skulle råka tappa hylsan i golvet. Då finns det tyvärr inte så mycket kvar av produkten.  
Favoritfärg: Heartbreaker


ELF Studio Eyebrow Kit
En duoprodukt med ett pigmenterat vax och en brynskugga. Vaxet drfinierar och formar brynen, medan skuggan gör dem fylligare. Finns i fyra färger som passar de flesta. Den medföljande borsten är tyvärr inte så bra, men med tanke på priset har man råd att investera i en riktigt bra brynborste.
Favoritfärg: Ash 


ELF Studio Blush
Ett helt vanligt puderrouge som ger lagom mycket färg. Kan jämföras med NARS rouge, de håller ungefär samma kvalitet trots att det är stor skillnad på priserna. Finns dock inte i många färger.
Favoritfärg: Tickled Pink

ELF Mineral Lipstick
Faktiskt ett av det bästa läppstiftet jag provat. Bra konsistens och hållbarhet. Innehåller dessutom inga parabener, konserveringsmedel eller kemiska färger. Ett av dem enda märkerna på marknaden som har riktigt bra nudenyanser. 
Favoritfärg: Neutral Nymph


ELF Studio Minty Lip Gloss
Ett läppglans som ger skir färg och doftar fräscht av mint. Känns uppfriskande och ger en lite lätt lipplump-känsla (den där pirriga känslan). Perfekt på sommaren. Finns i många fina färger. 
Favoritfärg: Miami 


ELF Professional Shine Eraser
Blotting papers är något jag använder dagligen på grund av min oljiga hy och dessa fick mig faktiskt att byta ut mina gamla favoriter från MAC. Absorberar oljan snabbt och ger en matt finish. Huden känns snabbt fräsch igen.   


THEBRANDTHATCOVERSMYNAILS


Alla har sina favoritmärken. När det gäller nagelprodukter finns det ett märke som dominerar min samling - Essie. Varför dom gör det beror på deras bra kvalitet och enorma färgutbud. Jag har personligen inte tid att måla mina naglar var och varannan dag, vilket gör att jag behöver nagellack som håller flera dagar utan att blekna och flagna. Just den här kvaliteten fann jag hos Essie. Att man behöver måla två lager innan man får den rätta färgen spelar ingen roll då lacken håller nästan en hel vecka utan att flagna, även utan överlack! Med kvalitet kommer dock ett högre pris, men med hållbarheten, mängden och den korta torkningstiden är det värd sitt pris - utan tvekan.  

Mina favoriter: Going Incognito, Marshmallow, Licorice, Rose Bowl, Minimalistic, Bahama Mama, Midnight Cami, Pansy, Fifth Avenue, Imported Champagne, Lovie Dovie


4JANUARIFAVORITER


Nagellack, Nail Polish i färgen Bobbing For Baubles från Essie
Jag älskar mörka nagellack, och den här månaden är det det här mörkt safirblå nagellacket som får pryda mina naglar. Färgen drar en aning mot grått vilket gör att den inte begränsar mig när det gäller kläd- och makeupval.

Läppstift, Be Legandary Lipstick i färgen Legendary från Smashbox
Smashboxs nya läppstift är packat med Shea-smör och ett unikt moisture complex för att skydda och återfukta läpparna i klassiska, ikoniska färger. Den här röda nyansen passar min hy perfekt.

Kajalkrita, Pure Color Intense Kajal Eye Crayon i färgen Dramatic Black från Estée Lauder
Jag gillar enkel och mångsidig makeup, den här är båda delarna. En fet kajalpenna som ger intensiv svart färg. Perfekt att använda som eyeliner, inliner eller för en sotad look. Lägg lite vaselin ovanpå och du får en skön grungesotning.

Puder, Naturally Mineralize Skinfinish i färgen Blonde från MAC
Ett lystergivande puder som fräschar upp vilken vinterblek hy som helst. Färgen är speciellt utformad för blondiner, men funkar självklart även för brunetter och redheads. Används som highlighter eller finishpuder.


VÄLDOFTANDEHÅRSPRAY


Inga fler illaluktande hårspray. Hårvårdssajten Lyko.se har skapat en väldoftande hårspray med doft av vilda smultron med en sval mintkänsla. Låter helt fantastisk, äntligen kan sprayningen vara en njutning istället för en pina. Sprayen har extra hård stadga och håller frisyren på plats utan att bli kladdig eller för stel.  

Lyko
Wild Strawbeery Sensation Extra Hard Hairspray



+++MATCHMAKING+++

+++BLUSHEDPINKS+++

Clogs, Leather and Wood Sandals från See by Chloé/Net-A-Porter
Läppstift, Dior Addict Lipstick 'Beige Casual' från Dior
Blottingpapers för håret, Hair Sheet Hair Polishing Towlette från Ted Gibson
Nagellack, Nail Polish 'Ballet Slippers' från Essie
Ögonskuggsduo, Duo Eyeshadow 'All About Eve' från NARS


+++SHINYBLACKS+++

Clogs, The What från Jeffrey Campbell
Kajalkrita, Pure Color Intense Kajal Eye Crayon 'Dramatic Black' från Estée Lauder
Glansshampoo, Light Shampoo från Sebastian Professional
Överlack, Rock Coat från Dior
Glitternagellack, Holiday Nail Color 'I Love Nightlife' från Deborah Lippmann
Fibermascara, Opulash från MAC



CANDYFIXATIONS


Topshop Purse - Prada Candy EdP Spray - Dior 5-Couleurs Garden Party Eyeshadow Palette Garden Pastels - Lancôme L'Absolu Nu Replenishing & Enhancing Lip Color Rose Candy - Yves Saint Laurent Ombrès 5 Lumieres Palette No. 13 - Guerlain Meteorites Cruel Gardenia Pressed Powder - Tigi Bed Head Candy Fixations Mega Whip Whipped Marshmallow Hair Texturizer - BLAX Snag Free Elastics Pink - Philosophy Sweet Talk Candy Hearts Shampoo, Shower Gel & Bubble Bath - NYX Cupcake Gloss - Tigi Bed Head Candy Fixations Sugar Shock Hair Bodifying Sugar Spray 


SKONAHÅRET-VÅGAVÄGRABLEKNING


Foliéslingor - dagens blonda kvinnas bästa vän. Jag överdriver inte om jag säger att 70% av mina kvinnliga kunder på salongen gör foliéslingor kontenuerligt. Men sedan ombre-trenden växte fram förra året har vi frisörer vågat exprimentera mer och mer vad det gäller utväxt och hur vi kan göra den till något vackert, utan att ta onödig skada på håret. Mitt favoritsvar? Sunlights. Wella Professionals har haft denna produkt i sitt sortiment sedan jag började på salongen, men jag såg inte dennes kapacitet innan jag fick se Björn Axén-teamet använda den på i stort sätt alla sina argenturmodeller. Vad är då Sunlights? I korthet är det en uppljusande toning, vilket låter helt galet eftersom frisörer alltid tjatar om att "toningar inte kan ljusa upp". Toningar kunde inte det. "Inte föräns nu". Tillbaka till produktbeskrivningen. Uppljusande toning. Det betyder att det är en produkt som ljusar upp håret på ett skonsamt sätt. Se det som en blandning mellan en intensivtoning och ljusfärg. Sunlights kan dock endast ljusa upp 2 steg. Det betyder att du inte kommer nå ett lika ljust resultat som vid en ljusfärgning, men det är inte heller det vi frisörer vill. Själva grundtanken är att skapa en snygg utväxt. Vad det är beror lite på vad individen anser är en snygg utväxt, men för mig är det en lätt skugga som både smälter in och sticker ut i det redan färgade håret. Ljushetsläget är mörkare än det blonderade håret, medan nyansen är densamma, vilket skapar en skugga i hårbotten - inte en utväxt. Låter kanske lite komplicerat, men det är väldigt simpelt.

Sunlights
finns i sju olika toner och fungerar bäst på ofärgade hår som är ljusbruna till ljusblonda. Alltså är den perfekt för oss skandinaviskt råttfärgade. Produkten fungerar också som ett läppglans för ditt hår om du vill fräscha upp din gamla färgoch få fantastisk glans eller förstärka din naturliga hårfärg.

Jag är frälst av denna fantastiska toningsprodukt! Fråga din frisör om ditt hår är lämpligt för en Sunlights-behandling!  


TÄVLINGSBIDRAG:WELLAYOUNGTALENT2011


Modell: Emilia - Makeup, Hår & Styling: Josefine Luiro - Foto & Redigering: Peder Hildor


HAPPYNEWAWESOMEYEAR


Hej kära läsare! Jag är besviken på mig själv att jag inte hunnit önska er alla ett GOTT NYTT ÅR, men alldeles för mycket jobb och saker på g har hindrat mig. Nu är jag i alla fall här, och vill önska er detta i efterskott! Har själv haft en mycket bra start på året. Just nu har jag fullt upp med mitt projektarbete som ni kommer att få se på bloggen framöver. Jag kan lova att resultatet verkar mycket lovande. Senare under dagen tänker jag äntligen lägga ut bilder från mitt tävlingsbidrag till Wella Young Talent 2011. Tyvärr gick jag inte vidare, men bidraget är min bebis och min debut i detta område så självklart kommer ni få se dem om ni kikar in senare ikväll. 


JAG ÖNSKAR ÅTER ALLA ETT RIKTIGT GOTT NYTT ÅR!   



Skickar med en fin låt som följer med mig varje nyår;


RSS 2.0