FACESTOCKHOLM+LAREDOUTE


Svenska makeupmärket Face Stockholm och webbshopen La Redoute har ingått ett sammarbete där Face Stockholms produkter kommer att säljas på La Redoutes hemsida från och med 5 juli i år samt i deras kommande höstkatalog. La Redoute kommer att sälja delar av Face Stockholms produkter som passar med de övriga modemärkerna som finns hos dem. De är handplockade och ska innehålla det nödvändigaste för en komplett makeupgarderob. Ser fram emot att kunna klicka hem Face Stockholms produkter inom kort, älskar deras läppstift och gel eyeliner.    

DERMALOGICASKINKIT



Detta kom hem i min brevlåda idag. Ett resekit med produkter fån Dermalogica från den här hemsidan. Detta resekit för oljig hy innehåller en rengöringskräm, ett ansiktsvatten, en skrubb, en ansiktskräm samt ett läppbalsam. Jag brukar alltid köpa resekit på sommaren, inte för att det är lättare att packa, utan mest för att min hud blir oljigare på sommaren och då vill jag inte köpa stora förpackningar som det bli över i. Detta kitet kostade 398 sek.

DAGENSÖGONMAKEUP-PEACOCK


Produkter:
Face Stockholm
Gel Eyeliner Black - Make Up Store High Tech Lighter Phenomenon - MAC Eyeshadow Lucky Green - MAC Eyeshadow Electric Eel - NARS Single Eyeshadow Tropic - Clinique High Impact Mascara Black

Ursäkta för den usla bildkvalitén, men bättre än inget!


VECKANSHÅRVÅRDSPRODUKTV.26


Veckans hårvårdsprodukt heter Fresh.Hair Dry Cleaning Spray, och ja den låter nästan som en allrengöring, men den kommer från Kevin.Murphy och är en helt fantastisk produkt. Det är ett torrshampoo som ger volym och skapar en "nytvättat" känsla och look. Den tar också bort fett och lukt (jättebra att få bort röklukt som annars brukar vara svårt att få bort utan tvätt). Den kan också användas som en stylingprodukt för att skapa volym och en matt finish. Sprayen sprayas huvudsakligen i hårbotten och torkas sedan lätt av med en handduk för att inte få en "pudrig" look. Produkten kostar 240 kr.  

PICTURESUNDERCONSTRUCTION


Jag har tänkt lägga ut lite mer sminkningar och stylingar som jag gör dagligen, men just nu är min kamera tyvärr trasig och därför har jag inte haft någon större lust till detta. Att fota med mobilkameran är ju ingen höjdare, det vet vi alla. Så fort jag lyckats fixa min kamera lovar jag dock att jag ska börja lägga ut lite mer hår- och sminkbilder. Hoppas ni har tålamod!

 


INTEUTAMMINK-PAK...


På sommaren lever jag med Joicos K-Pak Sun Theraphy Protective Sun Milk i håret, som är en leave-in spray med UV-skydd som skyddar håret mot solens farliga strålar samt reparerar, stärker och återuppbygger solskadat hår. Jag sprayar alltid i denna produkt innan jag lägger mig på stranden. Ett tips är att spraya lite extra i hårbotten, så riskerar du inte att bränna dig där. Produkten finns att köpa hos Jocio-återförsäljare samt Bellbox.se och kostar ca 200 sek.


NUDE


I'm obsessed with nude lips. Visst, jag älskar läppstift och läppglans i alla former och färger, men när det kommer til kritan slutar mina makeuper nästan alltid med ett par hudfärgade läppar. Dock är det väldigt svårt att uppnå de där riktigt snygga hudtonade läpparna. Det slutar ofta med en för ljus eller mörk nyans vilket inte är speciellt smickrande.

Läppstift är den vanligaste produkten som används för att få hudfärgade läppar. Jag tycker dock att de flesta läppstiftsnyanser är för mörka för oss skandinaviska hudtoner. På sommaren passar dem perfekt, men på vintern blir många alldeles för mörka. Giorgio Armani har dock väldigt ljusa nyanser på deras läppstift, både med rosa och gula undertoner. Jag har deras Armanisilk Lipstick i färgen Champagne (längst ned på bilden) och den har en fantastisk färg som passar min ljusa hy. Det kostar ca 220 kr och finns på bland annat NK.

Jag brukar oftast använda mig av en concealer när jag vill ha den rätta hudfärgade nyansen. Concealernyanser matchar oftast den naturliga hudtonen bäst och det blir oftast ingen konstig underton som skär sig med hudtonen. Jag brukar använda mig av antingen Make Up Stores trioconcealer Cover All Mix, 295 kr (bra för att neutarlisera röda toner) eller Rimmels budgetconcealer på stift, Hide The Blemish, 60 kr. Jag lägger ett tunt lager med concealer på läpparna och avslutar med ett beigerosa läppglans för att läpparna ska skifta något åt rosa. Eftersom jag har väldigt mycket pigment i mina läppar räcker det inte med endast ett läppglans, behöver concelern för att täcka min naturliga läppfärg.

Tänk på att hudfärgade läppar ska se naturligt ut. Att lägga lager med cocnealer eller läppstift är aldrig vackert. Tänk skirt och låt alltid läpparna gå åt yttligare någon nyans än beige, som till exempel persika, rosa etc.


TANINTENSIFIER


Jag som är 50/50 svensk/finsk har inte världens hetaste pigment direkt. Jag blir hyfsat brun och bränner mig sällan, men för att bli ännu brunare brukar jag använda mig av tan intensifiers. Det klassiska är ju kokosnötsoljan som gubbar häller över sig på stranden. All ära till kokosdoft, men risken blir ju större att bränna sig om du använder detta preparat. Istället brukar jag använda en jättebra produkt från Piz Buin som heter Tan Intensifier Spray. Det är ett spray med SPF 15 som innehåller en ingrediens, Melitan, som visat sig dubbla hudens pigmentproduktion. Vet inte hur mycket det stämmer, men jag erkänner att jag blir mycket snabbare brun med den här produkten. Dessutom innehåller den också vitamin A, C och E som återfuktar huden samtidigt. Dock brukar jag alltid kompletera en sådan här produkt med extra SPF. Smörja in dig som vanligt med SPF och använd sedan den här. Då får du allra bäst skydd.

Produkten kostar 180 kr och säljs hos bland annat Åhléns, Eleven.se samt Lyko.se.

BLUSHBLUSHBLUSH



Krämrouge eller puderrouge?

Om man väljer att använda ett krämrouge eller puderrouge är ofta en smaksak, finishen är ofta inte stor skillnad på. Man brukar säga att ett krämrouge ser mer naturligt ut, men att ett puderrouge är lättare att applicera. När man applicerar krämrouge rekommenderar jag att använda fingrarna. Det kommer jag inte rekommendera ofta, med tanke på bakteriespridningen, men det är lättast att få ett snyggt resultat med hjälp av fingrarna. Det går också bra att använda en makeupsvamp. När det gäller puderrouge rekommenderar jag inte en för stor borste. Det blir lätt "för mycket" om man använder en stor borste. Använd istället en snedskuren, medelstor borste till puderrouget.

Sexy Contour, Blushy Blushy, Perfect Blush

Det finns tre appliceringssätt på rougefronten som är vanligast. Eftersom makeupartisten Daniel Chevez har döpt dem så vackert tänker jag använda hans namn i min förklaring. Det första appliceringssättet kallar vi Sexy Contour. Jennifer Lopez (t.v) använder väldigt ofta den här typen av applicering där man lägger rouget under kindbenet för att framhäva dem extra mycket. Många uppfattar också att ansiktet blir smalare när rouget appliceras på detta sätt. Det andra appliceringsättet kallar vi Blushy Blushy, där Sarah Jessica Parker (mitten) är vår förebild. Blushy Blushy är tekniken där rouget läggs på kindbenet, samt på kindens äpple. Detta appliceringsätt brukar användas om man älskar rouge och vill att det ska synas. Det sista appliceringssättet kallar vi Perfect Blush, vilket vi förstår är det ideala appliceringsättet när det gäller rouge. Här är Scarlett Johansson (t.h) vår förebild, där roget läggs endast på kindbenet och tonas lätt upp mot tinningen. Detta framhäver också kindbenet, men ger inte den "smala" effekten. Vad man väljer för appliceringsätt beror mest på smak. Att ansiktsformen ändras drastiskt är inte ett faktum, men man ser lätt om appliceringsättet inte passar ens ansiktsform. 

Rätt färg

Det finns miljoner färger att välja mellan när det gäller rouge, och det är lätt att man väljer fel färg för ens hudton. Det finns en viktig regel som säger att man alltid ska välja en färg som är motsatt sin hudtons underton. Om du har en kall underton, som till exempel blå, grön eller rosa, ska du välja ett rouge i en varm färg. Om du har en varm underton, som till exempel röd, orange, gul, ska du välja ett rouge i en kall färg. Då balanserar du dina färger och ser friskare och fräschare ut.

   
NARS Blush i färgen "Deep Throat" för kalla hudtoner samt MAC Blush i färgen "Dollymix" för varma hudtoner.

VISSTEDUATT...


... man alltid ska shampoonera håret två gånger? Detta därför att när du shampoonerar håret första gången försvinner bara all smuts, styling och avgaser. När du shampoonerar en andra gång verkar shampoot. Tänk extra mycket på det här om du använder frisörshampoo. Frisörshampoon vårdar håret till skillnad från shampoon från matutikerna som endast tvättar rent, så tvätta alltid håret två gånger med frisörshampoo.


Testa också att "smeka" i shampoot nästa gång du tvättar håret istället för att gnugga. Massera i hårbotten men smek ut shampoot i längderna. Märker du någon skillnad? Kommentera i så fall undertill.

 


TINTEDMOISTURIZERS

Jag tycker personligen att foundation på sommaren är ganska onödigt, det är ju faktiskt den enda tiden på året huden blir naturligt fräsch och fin utan vidare ansträngning. Men ibland kan det vara skönt att ge huden en liten uppfräschning och då tycker jag att en tonad dagkräm är idealt. En tonad dagkräm är en blandning mellan en vanlig dagkräm och en foundation, vilket gör att den inte täcker lika mycket som en foundation med återfuktar som en dagkräm. Jag har testat ett par tonade dagkrämer, både lyx och budget, och summerar här. 


Tinted Moisturizer SPF 20
Märke:
Laura Mericer
Pris: 340 kr
Beskrivning: "En tunn, lättviktig återfuktare med SPF 20 som ger lätt färg och kan användas istället för foundation. Ger en naturlig look samtidigt som den ger en fräsch lyster."
Omdöme: En klassiker som ger naturlig färg och fin lyster. Ett stort plus att den innehåller SPF utan att kännas tung eller kladdig. Priset är dock lite väl högt.
Betyg: 4


Dream Tint Moisture Tint SPF 15
Märke: Jane Iredale
Pris: 290 kr
Beskrivning: "En super-absorberande produkt som inte bara återfuktar utan lugnar inflamationer och förbättrar hudens elacitet. Den minimerar stora porer och fina linjer."
Omdöme: En lätt formula som snabbt går in i huden och ger fin lyster och lagom mycket färg. Tycker dock att den är ganska odryg.
Betyg: 3


Moisture Sheer Tints SPF 15
Märke: Clinique
Pris: 220 kr
Beskrivning: "En uppfriskande, tunn slöja av färg som återfuktar och jämnar ut hudtonen. Skyddar med hjälp av antioxidanter och SPF 15."
Omdöme: En bra formula som ger fin lyster och färg, men den luktar tyvärr inte speciellt gott vilket är störande eftersom den alltid är nära ansiktet. Den är dock oljefri och passar alla hudtyper. 
Betyg: 3


Be Beautiful Tinted Moisturizer
Märke:
Nivea Visage Young
Pris: 40 kr 
Beskrivning: "En oljefri formula som ger din hy direkt fukttillskott och absorberas snabbt. Hudutjämnande färgpigment smälter in naturligt med hudtonen och ger synbart slätare hy utan att täppa till porerna."
Omdöme: Produkten finns endast i en färgton vilket gör att det är svårt att få resultatet att se riktigt naturligt ut. Den känns ganska kladdig och lägger sig som ett lager på huden. Med tanke på priset kan den dock vara värd sina pengar.  
Betyg: 1


Aqua Fusion Teinte Tinted Moisturizer
Märke:
 Lancôme
Pris: 310 kr
Beskrivning: "Den här ultra lätta tonade dagkrämen med SPF 20 innehåller 16 essentiella element som ger huden fräsch lyster."
Omdöme: Även detta är en bra produkt som känns väldigt återfuktande och fräsch. Tycker dock den ger lite för lite lyster. Doftar väldigt gott. 
Betyg: 3,5


    

MIDSUMMER


Idag är det midsommar. Vad ska ni hitta på? Själv ska jag först träna lite, sedan göra mig iordning och sedan äta middag och dricka Sex on the Beach's med min syster och hennes vänner. Känner på mig att det här kommer bli en bra midsommar trots allt. Happytimes.

Slänger in min Spotifylista också, finns några sköna beats där. Enjoy!

SEXIGTHOLLYWOODHÅR


1. Ta 4 cm stora passéer och spraya med ett lätt proteinspray med värmeskydd som Potion 9 Lite. Locka dem sedan med hjälp av en stor plattång, som Ghd Salon Styler. Det går även bra att använda en stor locktång, men jag tycker personligen att lockarna blir mer glansiga och håller längre när man använder en plattång. 
2. När håret är färdiglockat, spraya med en glasspray med lätt stadga som Shine Define
3. Avsluta med en lätt hårspray som Shaper Zero Gravity


Alla produkter (utom stylern) kommer från Sebastian Professional.  

NEUTRALISERARE


Många blandar ihop concealer och neutraliserare, dem är faktiskt två helt olika saker. Tänkte förklara grundligt vad en neutraliserare är så vi förstår skillnaden.


En neutraliserare neutraliserar pigmenten för att dölja istället för concealer som endast döljer genom en beige nyans. Man neutraliserar genom att använda en kontrastfärg till det man vill dölja. Det finns 4 regler man behöver kunna, sedan kan man kombinera dem fram och tillbaka.  

Grönt och gult döljer rött - Grön- samt gultonade nyanser döljer röda partier som till exempel rodnad

Orange döljer blått - Orangetonade nyanser döljer blå partier som till exempel ytliga blodkärl och mörka ringar under ögonen

Violett döljer gult - Violetta nyanser minskar gultonade hudnyanser och ljusar upp  

Aprikos döljer brun - Aprikostonade nyanser döljer bruna nyanser som pigmentförändingar

Neutraliserare finns i många olika typer, men vanligast är i kombination med concealer och i primers. Smashbox har bland annat tre primers som är neutraliserande. Dem heter Photo Finish Color Correcting Primer och finns i tre nyanser - Blend (aprikos), Adjust (grön) och Balance (violett). Kostar 395 kr. Make Up Store har en rad olika concealers som är neutraliserande. Bland annat deras storsäljare Cover All Mix som innehåller en orangetonad samt en gultonad och en beige som man kan blanda de olika neutraliserarna med så att dem inte blir lika framträdande. Den kostar 265 kr. Face Stockholm har också en kombination med neutraliserare som heter Corrector Kit. Den innehåller 5 neutraliserande nyanser. Den går på 239 kr. 

Tips! Neautraliserare kan synas tydligt i olika ljus, så blanda ut din neutraliserare med en foundation/concealer så brukar det se mycket bättre ut.   

 


BEAUTYFAVS


Kérastase shampoo och inpackning - Jag älskar Kérastase hårvårdsprodukter. Dem känns lyxiga och fungerar märkbart. Håret känns både starkare och glansigare.

NARS Lipgloss - Jag älskar verkligen NARS. Det är väldigt synd att dem inte har någon återförsäljare i Sverige, men som tur är finns internet. Deras läppglans ger mycket färg och glans, är fylligt i konsistensen utan att vara kladdigt. Perfekt helt enkelt.

Smashbox foundations - Smashbox är ett av mina absoluta favoriter när det gäller basmakeup. Deras High Definition foundation är helt klart bäst på marknaden just nu.

NARS Blush - Ger naturligt rosiga kinder utan att kännas för sminkat. Innehåller lagom mycket skimmer. Finns i riktigt fina färger.

Dermalogicas hudvårdsprodukter - Jag har svårt att hitta hudvårdsprodukter som inte ger mig utslag och Dermalogica är än sålänge det enda. Deras produkter känns lyxiga och effektiva. 

MAC löspuder - MAC är mitt absoluta favoritmärke och just nu kan jag inte få nog av deras tranparenta löspuder som får makeupen att hålla hela dagen utan att bli glansig.

Smashbox highlighter - Jag är verkligen beroende av den här produkten. Det är en highlighter med ljusreflekterande pigment som trollar bort mörka ringar under ögonen, utan att innehålla någon färg. Använder den även på kindbenen, näsryggen och överläppen. 

MAC primers - Var förrut en flitig användare av Smashbox "rolls royce"-primer, men tycker faktiskt att MAC's är ännu bättre. Den här innehåller spf 50 och är lätt skimrande. Får makeupen att sitta där den ska hela dagen. 

Essies nagellack - Använde förrut X antal budgetlack som endast höll i högst två dagar innan jag upptäckte Essie. Med Essies håller färgen i en hel vecka. Dessutom har dem massa fina färger att välja mellan och flaskan räcker länge. 

Cliniques hudvårdsprodukter - Jag älskar Cliniques husvårdsprodukter, speciellt för kroppen och deras porförminskare. Den gör huden matt och fräsch och döljer porerna.  

COLORCOMBOS


Gör som modellerna på Miu Mius höstvisning 2010 och mixmatcha två färger i makeupen istället för att köra det gamla vanliga kombinationsfärgerna. 

Korall + Turkos
Använd Microshadow Nectar från Make Up Store på ögonlocken och dra en linje vid nedre franskanten med Technakohl Liner Smoothblue från MAC. Kombinera med ett korallfärgat läppglans, som Estée Lauder Pure Color Gloss Coral Fantasy.  

Cerise + Röd
Använd Eye Shadow Passionate från MAC på ögonlocket och kombinera med Lancômes klarröda L'Absolu Rouge Rouge Radiance. Kombinera med Nail Polish Fiesta från Essie.
 
Lila + Grön
Använd Eye Shadow Creme de Violet från MAC på ögonlocket och Make Up Stores Microshadow Olive under ögat. Matcha med ett lila nagellack, som Nail Lacquer Significant Other Color från OPI.

Turkos + Grön
Använd Eye Shadow Electric Eel från MAC på ögonlocket och To The Beach Eyeshadow Sweet & Punchy från MAC under ögonen.

Lila + Korall
Gör som Miu Miu och lägg Eye Shadow Orange från MAC på ögongloben och Color Design Eye Shadow Camisole från Lancôme under ögonen.

Kobolt + Lila
Använd Eye Shadow Nocturnelle från MAC på ögonlocket och Eye Shadow Contrast, också från MAC, under ögat.  

GHDIVSTYLER


Har precis klickat hem en IV Styler från Ghd hos Feelunique.com. Blev trött på min gamla Ga.Ma plattång som förövrigt varit bra, men den har några år på nacken nu så den behöver bytas ut. Varför jag då valde Ghd den här gången är för att den är den absolut bästa på marknaden just nu.

• Tången värms upp till maximal temperatur på några sekunder och stylar håret med enbart värme och inte genom att sträcka håret

• Eftersom de keramiska värmarna och plattorna har samma storlek värms plattorna upp jämnt utan heta punkter

• Strömkretssystemet innebär att tången behåller optimal temperatur under hela stylingprocessen

• Tången avger negativa joner som reducerar statisk elektricitet och ger glans genom att sluta till hårstrået.

• Automatisk avstängning efter 30 min om plattången inte används, bra om du skuller råka glömma plattången.

• Har rundare plattor som rör sig, vilket gör det lättare att få snygga lockar, vågor samt riktigt rakt resultat.

Stylern kostar vanligtvis 1899 kr, men jag lyckades klicka hem den för endast 1270 kr, tack vare Feelunique.com.


NAILPOLISHDRYERS


Jag har absolut inget tålamod när det gäller nagellack. Jag vill ha snygga resultat snabbt. För några år sedan var det nästan helt omöjligt, men idag har utvecklingen gått långt och det är snarare lättare att få ett snabbtorkande resultat än tvärtom. Jag har testat en hel del olika produkter, men två stycken har endast nått upp till mina krav. Den första heter RapiDry Nail Polish Dryer Spray, 190 kr, från OPI. Det är en spray som sprayas när naglarna är färdigmålade (eller mellan lagren) och gör att nagellacket torkar på några minuter samt ger en glansig yta. den är väldigt prisvärd och en enda sprayning räcker om man sprayar 20 cm ifrån. Den andra produkten heter Instant Dry Oil Protector och kommer från Essie. Jag köpte den av ren tur vilket jag absolut inte ångrar. Hittade den på Åhléns för 22 kr, men den kostar vanligtvis 240 kr. Det är en olja som droppas på nymålade naglar för att få dem att torka snabbt samt skydda nagellacket att smetas ut samt få märken. Den kan också appliceras efter att naglarna filats. Jag älskar den här produkten och med tanke på hur billigt jag köpte den för är det ett riktigt bra köp. Dock hade jag gärna betalat det 5 dubbla också. 
Det finns ju också billiga hemmaknep som vissa använder, som till exmepel att doppa naglarna i iskallt vatten. Tycker dock inte att dessa fungerar, det är mycket bättre att använda produkter som är avsedda för att torka nagellacket snabbare.   

    

FOUNDATIONBRUSH



Många tycker att foundationborste är krångligt att använda, men bara man kan tekniken är det ett fantastiskt redskap. Det viktigaste man skall tänka på är att endast använda den ljusa delen av borsten. De flesta foundatioborstar är svarta med ljusa toppar (kan också vara tvärtom beroende på märke) och det är endast den ljusa delen du ska ha foundation på. Då minimerar du risken att få förmycket foundation på huden när du ska applicera. Börja i pannan och dra alltid penseln nedåt (ej i cirklar eller uppåt). När du gör cirkelrörelser med borsten ställer sig ansiktshåren upp och du kan se luden ut i solljus. För att inte riskera det så applicera alltid nedåt.

Hur mycket foundation tar du varje gång du applicerar med svamp? Jag kan nästan garantera att du endast behöver hälften så mycket foundation när du istället använder foundationborste. Eftersom svampen absorberar åker hälften av foundationen du applicerar in i svampen, vilket gör att din foundation tar slut snabbare. Om du som jag lägger mycket pengar på foundations, tänk då hur mycket pengar du slänger i soptunnan varje gång du använder applikatorsvamp. Foundationborsten absorberar ingenting eftersom du endast har foundation på toppen av bosten. Du sparar mer pengar och får njuta av din foundation längre. 

När det gäller foundationborstar kan jag rekommendera både MAC Foundation Brush 190 samt Smashbox Foundation Brush #13


KICKSWEBBSHOP


Ni har väl inte missat att Kicks kommer att öppna en E-handel den 25 augusti? Äntligen, säger jag och säkert många andra. De kommer att vara Sveriges första auktoriserade nätåterförsäljare av bland annat MAC, Lancôme, Clinique, Biotherm m.fl. Jag som älskar nätshopping kommer garanterat vara en trogen kund på deras webbshop. Tänk att snabbt och enkelt kunna beställa hem ett MAC-läppstift...  

INSPIRATION

Slänger in lite skönhetsinspiration från höstens RTW-visningar.

 


HOWTOAPPLYBRONZER

Bronzer.

 

En favorit i mångas necessärer. Att hitta en bra bronzer är inte svårt, men att få den att se naturlig ut är en hel vetenskap. Ofta blir resultatet fläckigt och för mörkt, istället för att ge den där lätta, solkyssta looken vi vill ha. Dock finns det några knep som kan göra det lättare att uppnå det resultatet vi vill ha. 

Att applicera bronzern på rätt sätt är A och O. Många borstar på bronzern som om det var ett vanligt puder, men då förlorar man faktiskt en av bronzerns egenskaper som är att framhäva. Man brukar säga att man ska applicera bronzern på haka, näsa, panna och kindben om man vill ha en naturlig look. Börja alltid borsta på bronzern på kinbenen. Vi alla har säkert varit med om att vi fått en stor fläck som inte går att tona ut mitt i pannan. Inte speciellt vackert kan man tycka. Men om man börjar på kindbenen kommer den mesta färgen där och då ser det istället ut som att du använt din bronzer som rouge. Tona sedan ut bronzern mot pannan, hakan och ta sedan till sist lite på näsan. Använd gärna en stor borste, så slipper du eventuella kanter som kan skapas med enmindre borste.
Färgen när du väljer bronzer är ofta inte speciellt viktig, men om du vill ha en naturligt solkysst look ska du tänka på att inte använda en för mörk nyans.

Idag finns bronzer i många konsistenser, men jag föredrar faktiskt det gamla hederliga pudret. Om du inte ännu hittat en bra bronzer kan jag rekommendera Smashbox mineralbronzer Halo Hydrating Perfecting Bronzer. Den innehåller 48 mineraler (bland annat guld) och har en lätt skimmer som inte blir glittrigt samt har en lätt anti-age-effekt. Resultatet är en naturligt snygg solbränna och en hälsosam hy. Har också ett lock som gör att man inte får upp för mycket produkt åt gången. Den kostar 375 kr, men är värd varenda krona. 

   

VECKANSHÅRVÅRDSPRODUKTV.24


Veckans hårvårdsprodukt heter Hair Resort Beach Texturizer och kommer från australienska catwalk- och sessionstylisten Kevin Murphys märke, Kevin.Murphy. Det är en texturizer som ger saltvattenkänsla i håret utan att det känns smutsigt eller fett. Den ger mycket volym och stark stadga utan att tynga ned. Man kan använda den i både vått och torrt hår, men jag föredrar att använda den i vått eftersom jag tycker att volymen ökar mer. Är ungefär som saltvattenspray fast i cremeform. Doftar svagt och fräscht av honung och kokos. Ett plus är att produkten inte innehåller parabener och har ett högt innehåll av naturliga ingridenser. Kostar 240 kr och finns hos Feelunique.com.

UPDATE


Har inte uppdaterat bloggen på ett tag, ursäktar för det. Ska försöka uppdatera lite mer den här veckan.

ÅTERFÖRSÄLJARE-MAKEUP/HUDVÅRDUPDATED

Att hitta återförsäljare är ibland inte det lättaste, speciellt inte när det gäller lite mer exklusiva eller udda märken. Jag har därför gjort en liten lista med återförsäljare till de vanligaste/bästa märkena enligt mig.

OBS! Fler märken kan tillkomma efter hand. 

Bare Escentuals I.d.
Butik: Kicks (alla), Åhléns City (alla), NK (alla)
Webbshop (S): Donna Beauty, Kicks.se
Webbshop (In): Feelunique, Nordstrom, Beautybay, Lookfantastic, Strawberrynet
 
Chanel Cosmetics
Butik: Kicks (Arlöv, Borås, Charlottenberg, Eskilstuna, Falun, Gävle, Göteborg, Gustavsberg, Halmstad, Järfälla, Kalmar, Karlskrona, Karlstad, Kungsbacka, Linköping, Lund, Malmö, Norrköping, Örebro, Örnsköldsvik, Östersund, Partille, Skellefteå, Skövde, Stenungsund, Stockholm, Strömstad, Sundsvall, Trollhättan, Umeå, Uppsala, Västra Frölunda, Växjö), NK (alla), Åhléns City (alla)
Webbshop (S): Kicks.se (inom kort)
Webbshop (In): Nordstrom, Strawberrynet 

Clinique 
Butik: Kicks (alla), Grand Parfymeri (Göteborg), Åhléns City (alla), NK (alla)
Webbshop (S): Donna Beauty, Beauty Planet, Grand Parfymeri, Kicks.se 
Webbshop (In): Nordstrom, Strawberrynet

Dermalogica
Butik: Åhléns City (alla), Kicks PUB (stockholm), Grand Parfymeri (Göteborg), NK (alla)
Webbshop (S): Donna Beauty, Visageonline, Hudvårdsbutik, Grand Parfymeri
Webbshop (In): Nordstrom, Hq Hair, Lookfantastic

Elizabeth Arden
Butik: Kicks (alla), Åhléns City (alla), Grand Parfymeri (Göteborg), NK (alla)
Webbshop (S): Donna Beauty, Eleven, Grand Parfymeri, Kicks.se
Webbshop (In): Feelunique, Lookfantastic, Nordstrom

Essie
Butik: Sturegallerian (Stockholm)  
Webbshop (S): Nelly, Eleven 
Webbshop (In): Lookfantastic, Feelunique

Estée Lauder
Butik: Kicks (alla), Åhléns City (alla), Grand Parfymeri (Göteborg), NK (alla)
Webbshop (S): Grand Parfymeri, Kicks.se 
Webbshop (In): Nordstrom, Strawberrynet

Giorgio Armani Cosmetics
Butik: NK (alla)
Webbshop (S): -
Webbshop (In): Nordstrom, Strawberrynet

Kiehl's
Butik: NK (Stockholm)
Webbshop (S): -
Webbshop (In): Strawberrynet, Nordstrom

Lancôme
Butik: Kicks (alla), Åhléns City (alla), NK (alla), Grand Parfymeri (Göteborg)
Webbshop (S): Grand Parfymeri, Donna Beauty, Beauty Planet, Kicks.se
Webbshop (In): Feelunique, Nordstrom  

Laura Mercier
Butik: NK (Stockholm, Göteborg), COW Parfymeri (Stockholm)
Webbshop (S): COW Parfymeri
Webbshop (In): Strawberrynet, Nordstrom

MAC
Butik: Åhléns City (Göteborg, Stockholm), Kicks PUB (Stockholm),
Webbshop (S): Kicks.se
Webbshop (In): Nordstrom, Strawberrynet

NARS
Butik: C/O Stockholm (Stockholm)
Webbshop (S): -
Webbshop (In): Hq Hair, Nordstrom, Asos.com

OPI
Butik: Kicks (alla), Åhléns City (alla), NK (alla)
Webbshop (S): Hudoteket, Kicks.se 
Webbshop (In): Lookfantastic, Nordstrom, Hq Hair

Philosophy
Butik: COW Parfymeri (Stockholm), NK (Stockholm, Göteborg)
Webbshop (S): COW Parfymeri
Webbshop (In): Strawberrynet, Nordstrom, Hq Hair

Shiseido
Butik: Kicks (Göteborg, Halmstad, Jönköping, Kungsbacka, Linköping, Lund, Malmö, Stockholm, Trelleborg, Umeå, Västra Frölunda, Uppsala), Grand Parfymeri, NK (Stockholm, Göteborg) 
Webbshop (S): Beauty Planet, Grand Parfymeri, Kicks.se
Webbshop (In): Nordstrom

Shu Uemura
Butik: NK (Stockholm, Göteborg)
Webbshop (S): -
Webbshop (In): Nordstrom

Smashbox 
Butik: Kicks (Arlöv, Borås, Charlottenberg, Eskilstuna, Falun, Gävle, Göteborg, Gustavsberg, Halmstad, Järfälla, Kalmar, Karlskrona, Karlstad, Kungsbacka, Linköping, Lund, Malmö, Norrköping, Örebro, Örnsköldsvik, Östersund, Partille, Skellefteå, Skövde, Stenungsund, Stockholm, Strömstad, Sundsvall, Trollhättan, Umeå, Uppsala, Västra Frölunda, Växjö), Åhléns City (alla), NK (alla) 
Webbshop (S): Eleven, Kicks.se 
Webbshop (In): Nordstrom

Yves Saint Laurent
Butik: Kicks (Göteborg, Lund, Malmö, Stockholm, Trelleborg), Åhléns City (alla), NK (alla)
Webbshop (S): Beauty Planet, Kicks.se
Webbshop (In): Feelunique, Strawberrynet, Nordstrom

Vid eventuella fel, kontakta mig via mail: [email protected]


ASKORBINSYRA+VATTEN

Sitter här och gör en liten hemmabehandling med mitt hår. Det är nämligen så att det har blivit gröntonat av någon konstig andledning, så jag plockade fram mina frisörkunskaper och sitter nu här med en blanding av vatten och askorbinsyra i håret. Askorbinsyra är ett C-vitamin som har en tendens att ta bort gröna toner i håret (speciellt i blont hår). Det är en yrkeshemlighet och vi behandlar grönt hår med denna blandning på salong, så detta är en riktig exclusivehemlighet! Det säljs också att det ska ha en lätt blekande effekt, det har jag inga kunskaper om. Askorbinsyra kostar 10 kr i vanlig mataffär.  

Följ min blogg med bloglovin!

Följ min blogg med bloglovin

MAKEUPKURSMEDDANIELCHAVEZ


Idag har jag varit på en makeupkurs på Åhléns City i Göteborg. Det var ingen mindre än Smashbox chefmakeupartist Daniel Chavez som höll i kursen där han gav tips och råd om hur man lägger en riktigt snygg makeup. Och hans modell var ingen mindre än vackra Laila Bagge. Tidigare i år lade han Lailas bröllopsmakeup och flög hit till Sverige endast för det. Idag hade han också flygit in från Los Angeles, just för att hålla den här kursen. Jag kan avslöja att den verkligen var intressant och lärorik. Daniel är en riktigt skön kille som blandar hemliga knep med en hel del humor. Jag vet inte om jag ska avslöja tipsen här ännu, men jag kan säga att jag är grymt sugen på att inhandla några fler av Smashbox produkter...

COMPLEMENTS


Har du som många frissigt och torrt hår? Vill du ha mjukt och glansigt hår istället? Testa då att blanda Taming Elixir och Liquid Gloss från Sebastian Professional. Det är två produkter som tillsammans skapar som jag brukar säga - magi. Taming Elixir är ett krämserum som motverkar friss och ger lätt stadga medans Liquid Gloss också motverkar friss med ger extra glans. Tillsammans ger dem ett riktigt glansigt och mjukt hår helt utan friss, plus lite stadga så att håret får lätt volym. Blanda en pump av Taming Elixir med en halv pump Liquid Gloss och applicera i handukstorkat hår, föna sedan torrt med en tvåsidig fönsterborste i rötterna (om du vill skapa volym)och en paddelborste i längderna, eller hela håret med en rundborste för extra glansigt resultat. Pröva att mixa produkter, har du tur skapar dem magi tillsammans. Taming Elixir kostar 280 kr och Liquid Gloss ligger på 290 kr. 


CONCEALERTEST


Cover All Mix

Märke: Make Up Store
Pris: 265 kr
Beskrivning: "Make Up Stores absoluta stolthet och storsäljare. Detta är en högpigmenterad concealer med neutraliserande egenskaper. Cover all Mix är fungerar som neutraliserare viket betyder att den dels döljer genom att täcker, men framför allt döljer genom de neutraliserande pigmenten."
Omdöme: Produkten har en ganska hård konsistens som man måste jobba med mycket innan det går att applicera med ett bra resultat. Konceptet med att blanda de olika nyanserna är dock väldigt bra, det fungerar verkligen. Men den har en tendens att bli lite "för" täckande, vilket relaterar till att resultatet blir lite väl sminkat.
Betyg: 3


Secret Camouflage
Märke: Laura Mericer
Pris: 240 kr
Beskrivning: "Döljer helt mörka ringar, små oljämnheter och pigmentförändringar. Har ett unikt system med två nyanser: en som matchar hudens ton och en som matchar hudens underton som gör att det är möjligt att blanda till en perfekt nyans."
Omdöme: Den här produkten håller verkligen upp till sina förväntningar. Har hög täckningsgrad samtidigt som smälter in i huden och ger en naturlig finish. Helt klart en favorit. 
Betyg: 4


All About Eyes Concealer 
Märke: Clinique
Pris: 135 kr
Beskrivning: "Tar bort mörka ringar samtidigt som den hjälper till att motverka svullna ögonlock. En hållbar concealer som återfuktar och inte lägger sig i fina linjer."
Omdöme: Produkten täcker bra, men känns mer som en ögonkräm än en concealer. Lägger sig gärna i veck om man inte pudrar efteråt. Kan dock vara riktigt bra för personer med riktigt torr hy. 
Betyg: 2


Studio Finish Concealer SPF 35
Märke: MAC
Pris: 140 kr
Beskrivning: "En lätt och krämig concealer som ger en len, långvarande och osynlig täckning för alla ojämnheter. Den täcker både mörka ringar, ojämnheter, tatueringar och födelsemärken."
Omdöme: Ännu en concealer som håller vad den lovar. Har väldigt hög täckningsgrad utan att synas. Den är väldigt dryg, väldigt lite räcker väldigt långt. Den finns i många nyanser och har dessutom en hög solskyddsfaktor, vilket bara är positivt. Högsta betyg. 
Betyg: 5


Touché Éclat
Märke: YSL 
Pris: 385 kr
Beskrivning: "Som magi ger den lyster till din hud. En pennhylsa som trollar bort mörka ringar genom att lysa upp samt ta bort trötthetstäcken runt ögonområdet."
Omdöme: En riktigt bra produkt som ger fantastisk lyster med bara några penseldrag. Smart hylsa men som tyvärr har tendens att gå sönder (knappen på min låser sig nästan varje gång produkten börjar ta slut). Dock är formulan riktigt bra och den gömmer verkligen mörka ringar osynligt. Dock har den ett kraftigt överpris. 
Betyg: 3


Effacernes Waterproof Protective Undereye Concealer
Märke: Lancôme
Pris: 240 kr
Beskrivning: "En naturligt täckande concealer som tar bort att täcken på stress och trötthet. Ger full täckning på ett naturligt sätt. Jämnar ut hudtonen, döljer mörka ringar och jämnar ut fina linjer."
Omdöme: Produkten har en ganska seg konsistens som är svår att applicera. Jag fick kämpa innan jag fick ett bra resultat. Dock är den vattenfast så jag kan förstå varför konsistensen är på det sättet. Dock lade den sig i linjer och kändes i allmänhet ganska kladdig. 
Betyg: 2   

FEELUNIQUE.COM


Tänkte passa på att tipsa om en riktigt bra hemsida som heter Feelunique.com. Det är en engelsk webbshop som säljer bland annat Sebastian Professional (min favorit), Kerastase, Elizabeth Arden, Decelor, Ghd m.fl. Vad som är unikt med webbshopen är att man inte betalar någon som helst frakt över hela världen samtidigt som produkterna nästan är löjligt mycket billigare än här i Sverige (jag har testat, produkterna är äkta). De visar också priserna i sek och euro. Som till exempel Sebastian Professionals shampoo och balsam kostar här i Sverige 270 respektive 300 kr, men hos Feelunique.com kostar dem 135 respektive 158 kr. Ganska stor marginal, eller hur? Och speciellt när frakten är gratis. Jag kan verkligen rekommendera sidan. Ska själv beställa hem ett nytt paket med shampoo, balsam och inpackning från Sebastian Professionals Penetrait-serie idag.  

MACCOSMETICS


Ett av mina absoluta favoritmärken i alla kategorier är MAC Cosmetics. Jag älskar dem eftersom dem har produkter med fantastisk kvalitet samtidigt som dem har riktigt bra priser. För er som inte redan stött på MAC är det ett kanadensiskt makeupmärke som först var tänkt att vara ett märke för professionella makeupartister, men sedan började säljas till kunder över hela världen. MAC är en förkortning för Make-Up Art Cosmetics. MAC stödjer bland annat män, kvinnor och barn som drabbats av AIDS och miljön genom att be kunderna skicka tillbaka gamla förpackningar så att de kan återanvändas (kunden får då också ett läppstift som tack) samt genom MAC Pro Membership Program ge makeupartister/stylister/fotografer/hårstylister och dylikt rabatt för att hjälpa dem att använda bra och prisvärda produkter. 

I MAC's sortiment finns allt från foundations och läppstift till hudvård, studiosmink och verktyg samt nagellack och dofter. Mina personliga favoritprodukter är deras krämrouge Blushcreme, deras läppstift, primern Prep + Prime Skin, mineralpudret Mineralize Skinfinish Natural, ögonskuggorna och deras borstar.

Vill du ha professionella produkter till rimliga priser tycker jag absolut att du ska kolla in MAC Cosmetics. Du hittar MAC hos Åhléns, Strawberrynet.com samt Nordstrom.com.   
   

VECKANSSKÖNHETSPRODUKTV.23


Veckans skönhetsprodukt heter Velvet Matte Lipstick Pencil och kommer från NARS. Det är ett läppstift på penna som ger en matt, men silkeslen känsla utan att kännas torr. Ger intensiv färg och sitter i flera timmar utan att behövas fyllas på (det vill säga om man inte gnuggar bort det). Är lättapplicerat och drygt. Min favorit är den beiga nyansen Belle de Jour som ger riktigt naturligt snygga nudefärgade läppar. NARS finns ännu inte att köpa i Sverige, men jag beställer från hqhair.com eller Nordstrom.com. Kostar ca 205 sek plus frakt.


BRUSHES/TOOLS


För att få ultimat resultat med dina makeupprodukter är det viktigt att ha bra verktyg att jobba med. Själv är jag väldigt noga med vad jag väljer för penslar och övriga verktyg när jag jobbar med makeupen. Jag tycker också att det är viktigt att rengöra och hålla en bra hygien hos sina verktyg.


Vad behöver man för verktyg?


De verktygen som jag tycker är absolut nödvändigast är en puderboste, ögonskuggspensel, snedskuren pensel och en ögonfransböjare. Det klarar man sig bra med i en basicsminkning. Men om man som jag gillar att göra lite mer avancerade och kreativa sminkningar kan det vara bra att ha lite fler olika penslar. I min "verktygslåda" har jag en foundationborste, concealerpensel, puderborste, rougeborste, blendingborste, skuggborste, mellanstor och liten ögonskuggspensel, eyelinerpensel, snedskuren pensel, ögonfransböjare samt skummapplikatorer. Det var mycket mer än jag trodde. Men det är vad jag tycker man borde äga om man kör lite mer avancerade tekniker. 


Pris eller kvalitet?


När jag köper borstar är jag väldigt mån om kvaliteten. Priset är ganska relevant för mig, det viktigaste är att borsten håller sig fräsch utan att fälla för mycket. Jag har provat många olika borstar, men de jag är nöjdast med är MAC's borstar. De håller bra kvalitet och är prisvärda. De tål att tvättas ofta utan att bli torra/börja fälla. Kicks proffetionella borstar kan jag också rekommendera. De är lite billigare men håller fortfarande bra kvalitet. Om det finns något märke jag inte skulle rekommendera är det Make Up Store. Jag vet inte om det berodde på något produktionsfel, men deras borstar ska hålla i minst fem år enligt experditen. Efter ungefär ett halvår var min torr och fnasig och hade hälfen så mycket borst kvar trots att jag följt tvättråden och gjort precis som experditen sade. Men som sagt, det kan ha berott på ett produktionsfel. 

När det gäller skummapplikatorer tycker jag att man kan se lite mer på priset. Billiga skummapplikatorer är minst lika bra som dyra. Bara man tvättar dem efter användning spelar märke ingen roll enligt min erfarenhet. 

Ögonfransböjare rekommenderar jag lite dyrare. De håller oftast länge. Jag har en från Shu Uemura som jag är väldigt nöjd med. Den ligger på ca 200 sek, men jag har haft den i säkert 5 år nu och den fungerar fortfarande finfint.   


Hur sköter man sina verktyg?


Ja, det finns ju lite olika varianter så det gäller att hitta något som passar en själv. Jag tvättar mina borstar som är i äkta hår med shampoo och balsam. Dock är jag noga med att använda frisörshampoo, eftersom jag har märkt att de håller sig fina mycket längre då. Dessutom är frisörshampoon dryga så det kostar inte en förmögenhet att tvätta sina borstar med det. Jag tvättar mina penslar ca 1 gång i veckan/varannan vecka, beroende på hur smutsiga de känns. Jag tvättar ögonskuggspenslar mer sällan än puderborstar till exempel, eftersom puderborsten drar åt sig mer baktierier. Jag förvarar alltid mina borstar i deras skydd som brukar följa med, och sedan har jag en separat bag som jag har dem i. Man ska helst inte förvara borstarna tillsammans med sminket eftersom de lättare blir smutsiga då.

Skummapplikatorer, borstar och penslar i syntet tvättar jag med vanlig grönsåpa. Det är både effektivt och skonsamt. Likaså gör jag med gummiraden i ögonfransböjaren.

Det finns också speciella spray eller "brush cleansers" som man kan tvätta sina borstar med, men det brukar jag endast använda när jag gör makeupjobb och man behöver rengöra verktygen snabbt. Vanligtvis rekommenderar jag ovanstående rengöringar.



Det var det viktigaste. Har ni några frågor/funderingar är det bara att skriva i kommentatorsfältet.


FANTASTISKBRUN-UTAN-SOL


Jag är en erfaren brun-utan-sol användare som tycker att jag testat det mesta ute på marknaden - allt från Lancôme till Dove. Men det finns bara en jag verkligen är nöjd med, och det är Garniers Summerbody Nourishing Cream. Det är en motsvarighet till mångas favorit, Doves Summer Glow Body Lotion, men jag tycker den har något extra. Den är krämig och dryg i konsistensen och känns mer som en body lotion än en brun-utan-sol kräm. Dessutom är den nästintill luktfri, så man slipper den hemska brun-utan-sol doften som jag avskyr. Den har också ett riktigt bra pris. Ynka 40 sek går den på. Så om ni vill ha en fräsch solbrun hud utan fläckar och lukt är detta produkten för er. Give it a try, som jag brukar säga.   

BUDGETLACK


Jag hittar sällan bra budgetprodukter, men just nu gillar jag starkt H&M's Nail Polish som endast kostar 39,50 sek. Även om det inte går att jämföra med till exempel Essie och OPI funkar det riktigt bra om man nu vill testa nya färger utan att lägga ut en förmögenhet. Lacken sitter bättre än många andra budgetvarianter och torkar snabbt. Just nu målar jag mina tånaglar i deras cerisa nyans, It's Genious M. Har också en mintgrön och en kornblå variant i badrumsskåpet som jag är mycket nöjd med. Hittas i närmaste H&M-butik, dock ej på internet.


VECKANSSKÖNHETSPRODUKTV.22




Den här veckans skönhetsprodukt heter Pore Minimizer Instant Perfector och kommer från Clinique. Det är en lätt tonad kräm som förminskar och döljer stora och synliga porer direkt när den appliceras. Mattar även ned fet hy hela dagen. Jag är extra förtjust i den här eftersom jag ogillar mina porer på näsan, som jag vet att de flesta har, men på något sätt känner jag mig mycket fräschare när de döljs lite extra. Perfekt om man vill få en flawless hy utan för mycket smink. Kostar 220 kr och finns på bland annat Kicks.


VINNENGOODIEBAG

Har ni hört om min favoritskönhetsblogg Lindas sminkbloggs goodiebagutlottning? Om inte, gå in på hennes blogg och tävla nu. Utlottningen sker söndagen den 6 juni klockan 12.00, så om ni vill ha en chans skynda er. Good luck guys.

INTEUTANMINPOTION9



Har ni någon såndär produkt som ni känner att ni verkligen inte kan leva utan? Jag har förvisso ganska många sådana, men om jag måste välja än skulle det bli min Potion 9 från Sebastian Professional. Det är verkligen den ultimata produkten för mig. Den innehåller proteiner som reparerar mitt slitna och torra hår, skyddar, ger glans, lätt volym, fyllighet och dessutom så doftar den underbart! Kan det bli bättre? Inte för mig. Dock svider den till lite i plånboken. Den här fantastiska saken kostar nämligen inte mindre än 310 sek. Dock kan man tacka utländska hemsidor för det lite billigare priset om man nu inte är gjord av pengar. För att summera detta, inte utan min Potion 9, helt enkelt.    

MIXING


Har du svårt att hitta en ansiktskräm som verkligen passar din hy? Du är inte ensam, tro mig. Det finns alltid något som fattas i även den där otroligt bra krämen. Lösningen? En booster. Booster är en koncentrerad lösning som blandas med din vanliga kräm för att tillsätta något extra, kan vara till exempel fukt, anti-age m.m. De är ofta väldigt dryga. Man blandar 1-2 droppar booster i sin vanliga ansiktskräm, blandar och applicerar. Jag kallar detta mixing och jag är en äkta mixer. Jag använder Dermalogicas ansiktskräm Active Moist, som jag alltid blandar med deras booster Extra Firming Booster och Super Sensitive Faceblock SPF 30 som är en solskyddsfaktor i booster-form. Då blir genast min Active Moist som är en fuktkräm till en fuktkräm med utjämnande egenskaper samt solskyddsfaktor. Ganska smart, eller hur? Än sålänge har jag bara testat Dermalogicas boosters. Kika gärna in på deras hemsida för att läsa mer.


Veckans hårvårdsprodukt V.22

En kategori som var uppskattad på min förra blogg var den här; Veckans Hårvårdsprodukt. Därför tänker jag använda en även här. Varje vecka kommer jag att tipsa om en hårvårdsprodukt som jag gillar och kan rekommendera. Låter inte helt fel va?



Veckans hårvårdsprodukt den här veckan heter Trilliant och kommer från Sebastian Professional. Det är ett värmeskyddande spray som ger glans och skydd mot värme från tänger och fön. Kan användas både i vått och torrt hår. I vått hår sprayas den innan föning och ger fyllighet och glans, i torrt tillstånd sprayas den i innan användning av värmetång. Har en frisk doft som påminner om melon, utan att vara för genomträngande. Något som är väldigt viktigt med denna produkt är att man måste skaka den hela tiden under användning. När flaskan skakas aktiveras det så kallade "trilliant complex", som gör att produkten börjar fungera.

Produkten säljs hos Sebastian-återförsäljare och bland annat Lyko.se och Bellbox.se. Kostar 290 kr.    

 


RSS 2.0