SALTVATTENSPRAY


Jag älskar rufsiga/ostylade frisyrer och det är väl något av mitt signum. Jag tycker inte att håret måste se perfekt fönat ut, hällre lite rufsigt och skitet. Dock hatar jag själv känslan av smutsigt hår så jag rentav missbrukar saltvattenspray. Då får håret den där rusfiga looken utan att kännas smutsigt. Jag tycker att alla borde äga ett saltvattenspray. Antingen kan man spraya det i hela håret eller endast i botten, vilket jag oftast gör. Jag älskar den sträva känslan i botten och det ger grym volym. Det finns självklart olika prisklasser på saltvattenspray. En gammal favorit är Bumble and Bumbles Surf Spray som är helt fantastisk! Blir varken för stel eller kladdig, bara härligt sträv. Kostar runt 200 sek. En annan favorit är Dry Ocean Spriz från Wella Professionals. Den blir lite strävare än tidigare exemplet och ligger på 159 sek. Jobbar med den på salongen och den är mycket omtyckt av våra kunder. Om man vill prova saltvattenspray för första gången så rekommenderar jag Ocean Mist från Proffs för endast 45 sek. Den ger en bra känsla av hur en saltvattenspray är. Det går även att göra eget saltvattenspray. Antingen blandar man 1,5 tsk salt, 1,5 socker och 1,5 l vatten eller 2 tsk epsomsalt (finns på Apoteket), en klick vattenbaserad hårgele och 1 1/4 dl vatten. Det senare receptet ger lite mer stadga.      


ALOE


Min bästa vän under Greklandsresan nästa vecka kommer vara den här produkten från Ole Henriksen. All Purpose Aloe Vera Gel är en lugnande och kylande aloeveragel som är helt underbar till det mesta, men framför allt för solbränna. Med mitt fantastiska finsksvenska pigment lyckas jag ofta bränna mig i solen dem första dagarna, och då är det perfekt att svalka huden med denna gel. Den går även utmärkt att använda som återfuktare också. En allt-i-allo produkt som jag tycker är en bra introduktionsprodukt till Oles sortiment!


EYESLIPSFACE


Vad det gäller skönhetsväg brukar jag oftast tipsa om produkter av högre prisklass. Detta är inget medvetet, det handlar bara om kvalitet och prisvärdhet. Dock finns det ett budgetmärke jag måste tipsa om, E.l.f. Cosmetics (Eyes lips face). Det är ett amerikanskt företag som har webbshopar i hela världen. Deras grundprincip är att dem ska leverera skönhetsprodukter till budgetpriser utan att kompensera med kvaliteten. Jag kan direkt säga att det inte är någon MAC-kvalitet på produkterna, men med tanke på deras otroligt låga priser är kvaliteten fantastisk. Det finns några riktiga godbitar i sortimentet, som deras läppstift från Mineral-serien i färgen Natural Nymph för ca 36 kr (bästa nudefärgen till läpparna utan tvekan), deras Professional Shine Eraser för ca 15 kr som är en nästan exakt kopia av favoriterna Blot Film från MAC och deras Cream Eyeliner från Studio-serien för ca 36 kr som är mycket lik Smashbox Jet Set Waterproof Eye Liner. Dessutom är deras Studio-borstar av fantastisk kvalitet. Speciellt deras nya Studio Sipple Brush som är galet lik MACs Duo Fibre Brush. Deras makeup handlas på deras engelska hemsida, http://www.eyeslipsface.co.uk/. Frakten ligger på ca 40 kr vanligtvis, men bli medlem på deras Facebook-sida, dem lämnar ut fri frakt minst en gång i månaden.


6OBYTBARAFAVORITER


Laura Mercier Tinted Moisturizer SPF 20
En fantastisk tonad dagkräm som ger lätt täckning utan att kännas fet, trots att den innehåller spf. Helt otrolig formula som mycket skön att arbeta in.


Shu Uemura Eyelash Curler
Trots att jag inte böjer mina fransar varje dag är den här ögonfransböjaren ett måste. Det är större skillnad på ögonfransböjare och ögonfransböjare. Den här ger perfekt böj utan att fransarna blir kantiga.


NARS Blush i färgen Orgasm
Ett rouge som har en trogen plats i min necessär. Har en fin persikorosa färg med guldskimmer som ger naturligt rosa färg som känns naturlig. Det är omtalat av en andledning.


Sebastian Professional Re-Shaper
En fantastisk hårspray som aldrig blir för hård eller tung, är lätt att borsta ur och aldrig dammar. Ger olika stadga beroende på hur mycket du använder.

 
MAC Strobe Cream
En kräm med ljusreflekterande pigment som gör huden superfräsch på sekunden. Ger natuligt fräsch lyster utan att kännas glittrig eller skimrig. Kan läggas som en highlighter, blandas med din foundation eller användas som ansiktskräm eller primer.


Kérastase Nectar Thermique
En vårdande- och värmeskyddande kräm som går djupare in i hårstråna ju mer värme som tillsätts. Håret blir mjukt och följsamt och man känner stor skillnad om man jämför med andra värmeskydd som ofta gör håret något risigt.



ILOVECHANEL


Varje säsong kommer Chanel med en fantastisk färg på nagellack, och i höst är inget undantag. Blev förälskad i Peridot vid första ögonkastet. Quartz och Graphite som också ingår i höstkollektionen hamnade inte långt efter. Helt plötsligt längtar man efter hösten.  


CUPCAKECOLOURS


MAC Fasionflower Eye Shadow Aqua - Essie Nail Polish Mint Candy Apple - Essie Nail Polish Lovie Dovie - Guerlain Méteorites Pearls Teint Rose - Make Up Store Lipgloss Pot Zap.


TUMBLR.COM


Nu finns HairdestinationTumblr.com också! Länken finner ni här under:

http://hairdestination.tumblr.com/


RSS 2.0