+++INSPIRATION+++


FÄRGSTARKALÄPPAR


Jag älskar Guerlains nya färger på Terracotta Moisturizing Gloss till sommarkollektionen Terra Inca! Känns fräscht och trendigt med starka färger på läpparna i sommar. Jag är otroligt svag för den ceriserosa Salsa, men även orangea Mambo och orangeröda Tango får gärna sitta på mina läppar i sommar. Formulan är även återfuktande och glanset är mycket hållbart.   


STÄRKANDELACK


Jag är besatt av stärkande nagellack. Det beror mycket på att jag i mitt arbete jobbar mycket med händerna och naglarna blir mycket utsatta mot både vatten, produkter och slitage. För att kunna behålla naglarna starka använder jag mig av stärkande nagellack. Jag använder det både som underlack och överlack, tycker att det fungerar bättre än traditionella bas- och överlack. Mina favoriter är Nail Repair från Trind, Diamond Strenght från Sally Hansen och Rock Solid Ultimate Strenght Treatment från Essie.


MAKEUPFABRIKEN

Jag letar ständigt efter kvalitetsmakeup till bra pris, och ett av mina favoritemärken är Makeupstudions egna märke .färg. Makeupen är skapad för professionella makeupartister men säljs även till privatpersoner på deras webbshop. Deras produkter är multifunktionella och alla deras pressade puderformulor kan användas som highlighter, ögonskugga, rouge, shading och läppfärg. Alla puder kan även blandas med deras speciella baskräm för en mer krämig konsistens. Alla produkter är mycket hållbara och har mycket bra pigment. Här under är mina favoriter ur deras sortiment. 


Nougat - En multifunktionell skugga som jag använder som öonskugga, shading under kindbenen och i globen samt ögonbrynsskugga. 

    
Mandarin - En orange skugga som framhäver det blå i mina ögon. Brukar även använda som rouge eller blanda med Base för en riktigt snygg läppfärg.

Base - En transparent krämmakeup som kan blandas med alla puder och skuggor för en att få en krämformula eller mer intensiva nyanser. Gör det enkelt att förvandla puderskuggorna till krämrouge, läppfärg eller krämögonskugga.

Extra Pearl - En skimmerskugga som kan läggas över alla skuggor för en skimrande effekt. Fungerar också som highlighter.

Creative Color Röd - En stark röd krämmakeup som är fantastisk som läppfärg men också går att blanda med Base för en mer transparent färg. Kan också användas som intensifierare eller komplement i färger.

Cover Makeup Trio - En produkt som är slående lik Make Up Stores Cover All Mix, dock snäppet bättre. Neutraliserar och täcker ojämnheter och blåhet under ögonen snabbt och enkelt.


EASTERNPROMISES


Ögonskugga Ra från Make Up Store.


Jag får ursäkta mitt tillfälliga påskuppehåll. Just nu är jag ledig och passar på att njuta av jobb, solen, vänner och värmen till max och det är orsaken till den här pausen. Imorgon tar jag nya tag igen och sprider inspirationen jag fått under ledigheten. Hoppas ni har haft en trevlig påsk och tack för erat fantastiska tålamod! 

//Josefine


VÄLJSOLSKYDDEFTERHUDTYP

Nu när våren kommit igång är det dags att inhandla solskydd igen. Solskydd som solskydd tänker de flesta - men jag har märkt att trots att huden mår markant bättre på sommaren påverkar solskyddet mer än vad man tror. Därför är det viktigt att välja solksydd efter din hudtyp. För det finns faktiskt. Här är mina favoriter för olika hudtyper!

För normal hy

Clinique
Sun Face Cream SPF 30 - En bra solskyddskräm för ansiktet som inte blir för fet och har ett medel UVA och UVB-skydd samtidigt som den skyddar mot för tidigt åldrande. 

För torr hy

Bobbi Brown
Extra SPF 25 Moisturizing Balm - Ett återfuktande hudbalsam som återfuktar torr hy effektivt samtidigt som den skyddar mot både UVA och UVB. Även bra för mogen hy.

För känsligare hy 

Dermalogica
Super Sensitive Faceblock SPF 30 - En lugnande och skyddande solskyddskräm som går att blanda med din vanligt ansiktskräm. Skyddar mot UVA och UVB utan kemiska ingredienser.

För 30+

Clarins Sun Wrinkle Control Cream for Face SPF 50+ - En högt skyddande solskyddskräm som skyddar och motverkar för tidigt åldrande och pigmentfläckar. Lite fetare och passar utmärkt till mogen hy. 

För den lata

Dr. T's Supergoop! Sunscreen Swipes SPF 30+ - Servetter täckta med solskydd som är enkla och kladdfria. Passar även till känslig hy och har ett medelhögt skydd mot både UVA och UVB. Verkar lugnande. 

För fetare hy

DERMAdoctor 'Ain't Misbehavin' Skin Clarifying & Mattifying Sunscreen SPF 30 PA+++ - En återfuktande och skyddande solskyddkräm för fetare hudtyper som inte blir fet eller kladdig. Gör huden matt hela dagen utan att den känns torr. Verkar renande. 

För problemhy

Bare Escentuals bareMinerals Natural Sunscreen SPF 30 - Ett solskyddspuder av 100 % mineraler som inte ger färg men skyddar huden mot UVA och UVB samt för tidigt åldrande och solskador. Är mycket skonsam mot huden och passar perfekt för rosacea- och aknehy. Täpper inte till porerna.  
 


STYLAMEDSP


SP
är Wella Professionals vårdande serie som tidigare endast innehållt basprodukter som shampoo, balsam, inpackning och kompletterande leave-in produkter. Nu har dock deras stylingserie kommit som riktar in sig på stylingprodukter som är skonsamma och vårdar medans det ger stadgan och formen som önskas. Jag kom i kontakt med produkterna när jag var assistent för Wella Professionals, och jag tycker produkterna är fantastiska. Vi hade tidigare SP basserie på Salong Crea, men bytte ut den tidigare i våras mot Wellas nya lite billigare serie. Mina favoriter från SP Stylingserie är volymskummet Delicate Volume (som påminner om Sebastians Thickefy Foam) och den mjukgörande stylingkrämen Satin Polish. En favoritkombination som jag också lärde mig hos Wella var att blanda deras nya Delicate Volume med deras Perfect Hair från basserien. Det ska då bildas en återuppbyggande och mycket volymgivande stylingprodukt. Frisörerna hos Wella lade både produkterna som är i skumform på varsin sida av en paddelborste, och borstade sedan in produkterna i håret för en jämn applicering. Mycket bra tips som kan användas även med vanliga mousse.  


SÅBEMÄSTRARDUENVOLUMASTER


Björn Axens
Volumaster är en fantastisk tång som ger oss skandinavier chansen att få megavolym. Men det är en konst att få räfflorna att inte synas igenom. Här kommer några knep som gör det enklare att bemästra din volumaster.

1. Börja med att bestämma vart du vill ha volymen. Ofta behövs den ovanför geniknölen på bakhuvuder eller på sidorna av hjässan. Volymen ska aldrig sitta under ögonbrynshöjd.

2. Dela av håret i smala passéer som är lika breda som tången. Lämna alltid 1-1 ½ cm som du inte creppar för att kunna dölja räfflorna.

3. Toupera botten av passéen med en touperingskam. Lägg sedan Volumastern tätt intill botten och håll i några sekunder. Touperingen gör att det inte blir några tydliga räfflor. Gå sedan vidare till nästa passé.

4. När du creppat färdigt kamma då ur touperingen försiktigt med en utkamningsborste av svinhår. Var mycket lätt på handen och borsta alltid utifrån och in. Utkamningsborste av svinhår är extra skonmsam mot håret och underlättar utkamningen.

5. Nu har du osynlig megavolym!


ELMIAINSPIRATION2011


Jag ser väldigt fokuserad ut när det klipptes för fullt på damklippningen.

Modellerna på Camilla Jönsson och Leonard Grens visning.

Camilla Jönsson och Leonard Gren.

Modeller från Camilla Jönsson och Leonard Grens visning.

Från Camilla Jönsson och Leonard Grens visning.

Från Camilla Jönsson och Leonard Grens visning.

Modell från Taylor Johnston och Lesley Lawsons visning.

Dejan Cekanovic.

Angelo Semainara.

Från Angelo Seminaras visning.

Angelo Seminara visar sin fantastiska klippteknik.

Frisyr av Angelo Seminara.

Bilder: Elmia.se

Helgen spenderades på Elmia Inspiration 2011 som är en mässa som består till mestandels av hår. Den största andledningen att jag åkte dit var för att jag deltog i Skol SM, men också för inspirationens skull.

Kom till mässan 8.45 och sprang in med andan i halsen. Var lite smått stressad eftersom jag skulle tävla med min herrföning 9.00. Föningen gick hyfsat, hamnade på plats nummer 5 efter första momentet. Det andra momentet, damklippningen, gick desto sämre. Kände att jag inte riktigt fick till formen och hade glömt att höja upp dockan tillräckligt högt, men hamnade slutligen på 9:e plats vilket jag är mycket nöjd med. Tyckte att det var otroligt stort att bara gå vidare i den regionala uttagningen, så att vara en av de 10 bästa eleverna i Sverige är inte helt fel. Får satsa igen nästa år! Resten av dagen kollade vi runt i alla montrar och även på några visningar. Dagens bästa visning var utan tvekan med otroligt duktiga frisörerna Camilla Jönsson och Leonard Gren. Fantastiska frisyrer, kläder och musik. Finaste montern var Davines. Enkelt och stilrent men samtidigt spännande med härliga färger. Shoppade en hel del till salongen, bland annat Ghd-stylers och makeup från OPI's nystartade makeupmärke som verkar mycket lovande. Kvällen bestod av middag på Harry's och fest på nattklubben Silver.
Söndagen bestod mest av visningar, hela tre stycken hann vi med. Första var av Dejan Cekanovic, som jag blev mycket besviken på. Inte nog med att frisyrerna var löjligt enkla, han var även mycket otrevlig mot publiken. Sådant gillas inte. Andra visningen slog honom dock med hästlängder. Den var av Schwarzkopf-baserade Taylor Johnston och Lesley Lawson. Mycket inspirerande med snygga frisyrer och grym musik. Mycket korta frisyrer, vilket alltid är roligt att se. Sista visningen var av en otroligt begåvad frisör, italienska Angelo Seminara som numera jobbar för Devines. Han visades inte mycket olika frisyrer utan fokuserade på att visa sina tekniker och sitt hantverk, vilket jag uppskattar väldigt mycket och är väldigt lärorikt. Beundrar hans sätt att se på frisörhantverket, att man ska göra det man vill men anpassa sina ideer till kunden. Riktigt bra visning! Dagen avslutades efter hans fantastiska visning. 

Tycker att Elmia Inspiration 2011 var mycket lyckad och kommer definitivt besöka mässan även nästa år. Hoppas då på ännu fler inspirerande visningar och mer av Wella Professionals och Sebastian Professional.      


HEKTISKT


Ojojoj, vilken vecka. Det har varit fullt upp hela veckan, därav mitt bloggavbrott. Måndagen bestod av skola och färgning av min modell för Wella-tävlingen. Hann dock inte göra färdigt modellen och fick fortsätta på onsdag kväll. På tisdagen agerade jag assistent för två jätteduktiga frisörer från Wella inför en visning/kurs för nya SP-stylingen. Väldigt lärorikt måste jag säga. Onsdagen bestod av en hektisk dag på salongen, där även kvällen spenderades för att preppa min modell. Torsdagen bestod av fotografering inför Wella-tävlingen. Det var jätteroligt, även om det tog väldigt lång tid. Det resulterade i alla fall i väldigt fina bilder. Fredagen var hyfsat lugn. Packade alla mina saker inför Elmia Inspiration 2011 och Skol SM. Lördagen och söndagen spenderades på Emlia Inspiration 2011. Berättar mer om detta i senare inlägg. Väldigt lyckad men hektisk vecka. Nu blir det avslappning på hög nivå!  


RSS 2.0