STUDENTBAL



I söndags var det den årliga studentbalen i min hemstad Alingsås. Jag stod för tre av frisyrerna i år, hamnade på första sidan i lokaltidningen (frisyren ovan). Den som bar frisyren heter Sara och jag blev supernöjd med resultatet och det tror jag även hon blev. Lade även hennes makeup. De andra var jag också rikitgt nöjda med. Det är alltid kul att få visa upp sitt arbete, och speciellt när det blir riktigt bra.


YSL<3SVERIGE



Yves Saint Laurents
sommarkollektion andas Sverige. Kolla bara den otroligt snygga ögonskuggsduon Ombres Duolumiéres i färgen "37 Scorch Yellow - Blist Blue" och nagellacket Nail Lacquer i färgerna "Surreal Yellow" och "Utopian Blue". Eftersom färg är tillåtet i sommar, matcha gärna med koralltonade läppar.  


HÅROLJOR


Bild: L'Oréal Professionell


Olja är något som vi förr kopplade ihop med fett, men idag är det de trendigaste när det gäller skönhetsprodukter. Speciellt när det kommer till hårvård. Här är några oljor värda att ta ett kik på.

Moroccanoil Oil Treatment - En riktigt bra och mångsidig olja som motverkar frizz, reder ut och vårdar håret. Går att använda som leave-in eller boost i din vanliga inpackning, skydd för sol och yttre påfrestningar, förbehandling vid färgning/blekning samt vård för extensions och hårförlängningar. Ger mycket glans utan att kännas fet eller oljig. 

Kérastase Exlixir Ultime - En även här mångsidig olja som passar alla hårtyper. Den är mycket dryg och bara några droppar ger mjukt och glansigt hårutan att kännas fet. Den är mycket vårdande och innehåller högt värmeskydd som skyddar vid värmestyling. Går att använda som leave-in eller finishprodukt. 

OroFluido Hair Oil - En hårolja som gör håret sammetslent och glansigt. Går att använda både som leave-in och finishprodukt för att motverka flygighet. Har en fantastisk doft som är rent ut sagt beroendeframkallande. 

Philip B Rejuvenating Oil - En djupverkande olja som används som en inpackning för hårbotten och längder. Förbättrar hårets elasticitet och stärker håret från rot till topp. Håret blir otroligt mjukt, hälsosamt och glansigt efter första behandlingen. 

NUXE Huile Prodiguise - En torrolja som innehåller välgörande örter och vårdande oljor utan konstgjorda ämnen. Ger glans och vård utan att kännas fet. Reparerar även skadad hud och hår. Fungerar utmärkt både till ansiktet, kroppen och håret. 

Lee Stafford Arganoil fron Morocco Nourishing Miracle Oil - En hårolja som innehåller vårdande och reparerande Arganolja. Den är mycket lättviktig och tynger inte ned och passar därför alla hårtyper. Arganoljan ger näring och skapar ett mjukt och mycket glansfullt hår.    


DÖDLIGTSNYGGT


Enkla makeuper är underskattade. Kolla bara hur dödligt snygg Ginta Lapina var på MiuMius RTW-visning för hösten 2011. Satsa på en perfekt, högtäckande bas och nautrala läppar och låt fransarna sticka ut genom att vara kolsvarta, långa och volymösa.
För att skapa looken, lägg en primer, som Giorgio Armanis Fluid Master Primer, i ett tunt lager och arbeta in ordentligt i huden. Lägg sedan en högtäckande foundation, som Studio Sculpt SPF 15 Foundation från MAC. Dölj eventuella ojämnheter med en concealer, som Laura Merciers Secret Camouflage. Borsta sedan över med ett lystergivande och nermattande puder, som Guerlains Meteorites Illuminating & Mattifying Pressed Powder. Lägg en highlighter, som Photo Op Under-Eye Brightener från Smashbox på kindbenens högsta punkt, under ögonbrynet och på näsbenet. Måla en riktigt tunn linje med svart eyeliner, som Automatic Fine Eyeliner från Shiseido, längs övre fransaden. Borsta på en kolsvart förlängande och volymgivande mascara, som Full Exposure Mascara i Jet Black från Smashbox. Måla läpparna i en neutral matt ton, som Velvet Matte Lipstick Pencil i färgen Belle de Jour från NARS.


MINAMACFAVORITER


Som en MACoholic lever jag för MAC Cosmetics produkter. Eller ja, kanske inte bokstavligt talat, men nära därtill. Jag sammarbetar inte med dem på något sätt utan rekommenderar dem eftersom jag tycker att det är ett mycket prisvärt märke som levererar kvalitet till ett mycket rimligt pris. Det gör det inte sämre att de dessutom hjälper till med välgörenhet. Här kommer mina absoluta favoriter från MAC, av en äkta MACoholic. 

Care Blends Essential Oils Sweet Orange + Lavender - En riktigt bra olja som är perfekt att använda som bas på torr eller trött hy som behöver en uppfräschning. Ger en fantastik lyster utan att kännas fet. Dessutom luktar den underbart. Går även att blanda i din vanliga ansiktskräm för extra lyster och fukt. 

Strobe Liquid - Har under många år älskat Strobe Cream, men blev överlycklig när den kom i en lättare version som passar min blandhy bättre. Samma ljusreflekterande kräm men mycket lättare i formulan. Piggar upp trött hy på ett fantastiskt sätt. 

Fix+ - Ett ansiktvatten som är packat med vitaminer och mineraler som lugnar och ger lyster. Använder den som avslut på makeupen och även under. Den går alldeles utmärkt att tvätta borstar med dagligen. Spraya lite på en cleenex och svep runt borsten så blir den snabbt ren och fräsch.  

Blot Film - Under slutet av dagen blir min panna alltid lite blank, och att pudra över det är inte riktigt min grej. Ett drag med dessa papper så absorberas fettet och huden blir matt utan att sminket försvinner eller mattas av. Ett måste för fetare hudtyper. 

Face And Body Foundation - En perfekt foundation att ha oavsätt hudtyp. Den är vattenresistent och är idealisk på sommaren och ger en bra täckning med ett naturligt resultat. Återfuktar även huden. Kan både appliceras på kroppen och i ansiktet och jag använder den ofta vis fotografering tack vare den mångsidiga formulan. 

Mineralize Skinfinish - Ett puder av mineraler som ger huden lyster utan att kännas skimrig. Kan användas som highlighter eller i hela ansiktet. Borsta på kindbenen efter du lagt rouge, supersnyggt.

Pro Longwear Concealer - En mycket täckande concealer som ger trots sin maximala täckning ett riktigt naturligt resultat som håller hela dagen. När den har satt sig sitter den dock, så man får vara snabb med att applicera den.

Studio Sculpt Concealer - Jag använder den här på mina läppar, varje dag. Den ersatte min förra favoritprodukt Lip Erase och ger perfekt hudtonade läppar. Den går självklart att använda som concealer, men den är något rik för min hudtyp. Dock är den perfekt på läpparna. Kärlek till den.

Powerpoint Eye Pencil Engraved - En kolsvart vattenfast ögonpenna som sitter som berget och ger ett lätt metallicskimmer. Perfekt att måla på slemhinnan. Den stannar kvar, jag lovar.

Eye Shadow Shroom - En mångsidig ögonskugga med en neutral beige ton med skimmer som är perfekt som basskugga eller highlighter. Ett måste i sminkväskan.

Paint Pot Blackground - Jag har alltid varit lite anti krämögonskuggor eftersom jag tycker valiga ögonskuggor kladdar till och med, men den här är fantastisk. Jag använder denna svarta när jag sotar ögonen. Det går både att få lite mer diskret ton och mer intensiv. Håller hela dagen.

Eye Shadow Satin Taupe - En bra basskugga som jag använder mestandels för att markera globen. Är dock riktigt snygg även ensam på ögonlocket eller i sotningar.

Fluidline Blacktrack - En liten varning för den här eyelinern, målar man fel kan man inte rätta till det. Den sitter verkligen som berget och ger en perfekt intensiv linje. Gelformulan gör att den är lätt att måla på och övning ger färdighet. Man bemästrar den ganska snabbt.

Brow Finisher - Jag har ganska mörka bryn för att vara naturlig blondin och behöver sällan fylla i dem. Istället använder jag det här vaxstiftet som definierar och formar brynen på ett enkelt sätt. Blir absolut inte kladdig men håller dem på plats.

Studio Fix Lash - Min favoritmascara från MAC som ger mycket definition och volym utan att kännas tung. Gillar mousseformulan som gör den mycket lätt att måla på. 

Haute & Naughty Mascara - En relativt ny mascara som är perfekt som man inte kan välja mellan en mascara med naturlig eller dramatisk effekt. Mascaran har en designsom gör att man både kan få mindre eller mer färg. Enkelt och innovativt. Definerar och ger volym och längd oavsätt.

Sheen Supreme Lipstick Behave Yourself - Ett läppstift som ger läppglanskänsla. Mindre täckning och mer glans i krämform. Färgen är dödligt snygg också.

Cream Colour Base Pearl - En multifuntionell produkt i krämform som går att använda på ögon, läppar, kinder, ja allt. Använder den främst som highlighter och primer under ögonskuggor. 

Lustre Drops - En flytande bronzer som ger lätt solbrun färg utan att bli ojämn. Ger fin lyster utan att vara glittrig. Går att blanda med foundation eller dagkräm för att ge extra lyster. 

224 Tapered Blending Brush - Min absoluta favoritborste. Fantastisk blendingborste som blandar skuggor utan att ta med sig färg. Perfekt form som gör det lätt att få en bra globlinje. 

187 Duo Fibre Brush - En riktigt bra borste att applicera krämmakeup med. Ger en lätt täckning av din foundation och ditt krämrouge. Är även bra för torr makeup. 



 
  


PERFEKTTRIO


NARS
har skapat en väldigt användbar trio med färger för kinderna. Jag har länge letat efter en eftersom jag ogillar att ha många produkter i necessären och nu har jag hittat den perfekta. I denna trio finns ett rouge, en bronzer och en highlighter som du kan kombinera för att få perfekta kindben. Jag rekommenderar att lägga highligtern på ovanför kindbenet, rouget på och bronzern under för att få perfekt markerade kindben. Blush and Bronzer Trio från NARS.  


MAKEUPANDHAIRRTWFALL2011

TOFSAR MED HÄNG @ ALEXANDER MCQUEEN, GIORGIO ARMANI


MATCHAT @ MARNI, RODARTE


POLISONGER @ JEAN PAUL GAULTIER, PRADA


RÖDA LÄPPAR @ MIUMIU, DIANE VON FURSTENBERG


FLÄTOR @ RAG&BONE, LANVIN


SORBETFÄRGER @ NINA RICCI, THAKOON


HÅRNÄT @ DSQUARED2, GILES


VÅGAD EYELINER @ LANVIN, D&G


BLANKA RAKA SVALL @ VERSACE, DEREK LAM


SOFTA SOTNINGAR @ CHLOÉ, VALENTINO


KNUTAR @ STELLA MCCARTNEY, YVES SAINT LAURENT


METALLICÖGON @ ROBERTO CAVALLI, 3.1 PHILLIP LIM


STRAMA TOFSAR @ GUCCI, LOUIS VUITTON


MARKERADE BRYN @ ALEXANDER WANG


WETLOOK @ ROBERTO CAVALLI


LILA TONER @ NARCISO RODRIQUEZ, YVES SAINT LAURENT


HÅRSMYCKEN @ CHANEL, RODARTE


MAXAD LYSTER @ VERSACE, GIORGIO ARMANI


VALKAR @ CAROLINA HERRERA, OSCAR DE LA RENTA


BRUNORANGE ÖGONSKUGGA @ DONNA KARAN, PRADA
 

HÅLL KOLL PÅ:
- KRÄMSMINK
- MAKEUP I KRAMFORM DOMINERADE BACKSTAGE, ALLT FRAM KRÄMÖGONSKUGGA TILL KRÄMROUGE OCH KRÄMFOUNDATION (EN FAVORIT ÄR KOMMANDE SHIMMERING CREAM EYE COLOR I FÄRGEN PURPLE DAWN FRÅN SHISEIDO SOM ANVÄNDES PÅ NARCISO RODRIQUEZ VISNING).
- SLARVIGT OCH LÖST - DE FLESTA UPPSÄTTNINGAR PÅ CATWALKEN VAR LÖSA OCH SLARVIGA. DRA UR TOFSEN SÅ ATT DEN BLIR HÄNGANDE ELLER GÖR EN RIKTIGT LÖS FLÄTA.
- NUDEFÄRGER I NAGELVÄG - MODELLERNAS NAGLAR VAR BEIGE ELLER BLEKROSA. LÄGG UNDAN SOMMARENS KLARA NAGELLACKSFÄRGER OVH SATSA PÅ LITE MER DÄMPADE TONER NÄRA HUDTONEN.
- EYELINER - OM DU SKA INVESTERA I ENDAST EN MAKEUPPRODUKT I HÖST ÄR DET EN VANLIG HEDERLIG SVART EYELINER.
- TRIO MATCHNING - DEN FÖRBJUDNA MATCHNINGEN MED SAMMA FÄRG PÅ BÅDE ÖGON, LÄPPAR OCH NAGLAR ÄR TILLÅTEN I HÖST. VÅGA TRENDEN (KOLLA BARA RODARTES MODELLER...).
- RÖDA LÄPPAR - RÖDA LÄPPAR SÅGS PÅ MÅNGA VISNINGAR, ALLT FRÅN RÖTT MED BÄRTON TILL RÖTT MED TON AV ORANGE. VÄLJ EFTER DIN HUDTON.


MACSURFBABYCOLLECTION

MAC's sommarkollektion Surf Baby! är en solklar favorit i sommar. Fantastiska färger och nya härliga formulor i somriga förpackningar gör kollektionen värd att visas upp här på bloggen.


Studio Careblend/Pressed Powder - Ett mjukt krämpuder som ger extra vård och näring medans det ger en osynlig och fräsch finish.

Surf Baby! Bronzing Powder - Ett klassiskt bronzepuder som ger en mjuk bronzig färg.

Surf Baby! Suntints SPF 20 Liquid Lip Balm - Ett flytande läppbalsam som ger mjuk ton och glans till läpparna. Skyddar och återfuktar. Finns i färgerna Full of Grace (Mjuk skir rosa), Pink Tinge (Stark gulrosa med guldskimmer) och Lilit of Lily (Mjuk och krämig blekrosa). 

Pigments - Ett Koncentrerat, löst färgpuder som både kan ge en diskret eller intensiv färg. Finns i färgerna Naked (Hudnära beige ton med guldskimmer) och Melon (Mjuk skinande färg av persika och guld).   

Splashproof Lash - Vattenfast mascara som är mycket hållbar, förlänger och ger volym. Klumpar eller flagnar inte. Finns i svart (Blacksplash).

Surf Baby! Cheek Powder My Paradise - Ett microfint och krämigt rouge som ger lätt persikofärgad nyans med gyllene skimmer.

Surf Baby! Crushed Metallic Pigment Stacks - Krossade metallpigment i stapelbara förpackningar. Finns i två serier Surf The Ocean (Isig silver, ljus gulgrön, guldbronze, grafitgrå med silverskimmer) och Summer Stash (Ljus champagnerosa, ljus pärlvit, ljus violett med silverskimmer, brunbronze med guldskimmer).

Surf Baby! Eye Shadow - Nya färger av MAC's klassiska ögonskuggor. Finns i färgerna Saffron (Djup korall/karamell), Short Shorts (Frostig vit champagne), Sun Blonde (Smutsig gulguld), Surf U.S.A (Frostig teal), Swell Baby (Mellanmörk grå). 

Surf Baby! Lipglass - Ett mjukt och riktigt glansigt läppglans. Finns i färgerna Girl On Baord (Blek vitguld), Good Lovin' (Mjuk persikorosa), Krazy Kahuna (Varm mellanmörkbrun), Strange Potion (Mjuk korallrosa). 

Surf Baby! Lipstick - MAC's bästsäljande läppstift i nya härliga färger. Finns i färgerna Bust Out! (Smutsig mellanmörk violett), Hibiscus (Stark korallorange), Mocha (Gulbrun med persikoton), Naturally Eccentric (Krämig vitbeige). 

Surf Baby! Nail Lacquer - Ett nagellack med krämig formula som är lätt att måla på. Finns i färgerna Hangin' Loose (Smutsig beigerosa) och Ocean Dip (Mellanmörk krämig aqua). 

Surf Baby! Powerpoint Eye Pencil - En vattenfast ögonpenna med skimmer. Finns i färgerna Blue Noon (Teal med guldskimmer) och Glided White (Frostig gulvit). 

Blushette - Krämrouge på stift. Finns i färgerna Barbara-Ann (Mellanmörk korall) och Bound For Love (Mellanmörkt bärfärgad). 

Skinsheen Bronzer Stick - Bronzer i krämform på stift. Finns i färgerna Tan-Tint (Mjuk solbrun bronze), Billionaire Bronze (Varm guldbronze) och Gilty Bronze (Kopprig bronze med guldskimmer). 

Bags - Necessärer i Surf Baby!-mönstret. Finns i två varianter, Surf Baby!1 och Surf Baby!2.   


FÄRGEXPLOSIONIBADRUMSSKÅPET


Necessär Pretty Nylon Small Cosmetic Bag från MARC by Marc Jacobs - Rouge Pur Couture Lip Color SPF 15 Le Fuchsia från YSL - Ansiktsrengöring Botanical Cleanser från FACE Stockholm - Nail Lacquer Azure, For Sure från OPI - Avojuice Skin Quenchers Raspberry Violet Hand & Body Lotion från OPI - Sun Wrinkle Control Cream For Face SPF 50+ från Clarins - Serum Idealist Pore Minimizing Skin Refresher från Estée Lauder - Ansiktskräm Orange Cream från FACE Stockholm - Eye Shadow Chrome Yellow från MAC - Raspberry Sorbet Shampoo, Shower Gel & Bubble Bath från Philosophy.


REVOLUTIONERANDERENGÖRING


L'Oréal Professionnel
har kommit med en revolutionerande hårvårdsprodukt som är en blandning av shampoo och inpackning. Den balsamliknande formulan rengör och vårdar håret på samma gång, så att du slipper köpa både ett shampoo och en inpackning. Bygger upp håret inifrån och reder ut och förnyar skadat hår. Produkten appliceras först riktigt i hårbotten och kammas sedan ut i längderna. Sedan ska den verka i 5-10 minuter innan man sedan masserar upp ett lödder och sköljer. Ett bra val för dem som inte har plånboken till att handla flera olika frisörprodukter. L'Oréal Professionnel Absolute Repair Cellular Cleansing Balm.


LIPPLUMPETSOMFUNGERAR


Det finns tusentals lipplumps som lovar fylligare läppar, men jag har endast hittat ett som verkligen lever upp till förväntningarna. Plumpet kommer från Too Faced och heter Lip Injection. Det är dock inte helt smärtfritt, snarare tvärtom (it hurts like hell). Men det ger resultat, ett mycket bra resultat. Finns även i Extreme-version som sägs bibehålla fylligheten vid kontenuerlig användning.


5FAVORITERIMAJ


Big Bounce Shadow
från MAC
Som MACoholic gillar jag i stort sätt allt som MAC gör, men deras nya härliga Big Bounce Shadow är en storfavorit i vår. Den har en väldigt unik konsistens som är en blandning av en mousse och en mycket tunnflytande fuktkräm. Dem är dryga och blandas mycket bra med varandra. Färgerna är som vanligt fantastiska. Min favorit är The Good Fortune som är optimal som highlighter.


Pure Matte Lipstick Carthage från NARS
Orange och fuschia är dem hetaste läppfärgerna i vår, och ingen har träffat så rätt med färg och formula som NARS. Deras Pure Matte Lipstick i färgen Carthage är härligt fuschiafärgat och har en mjuk men matt konsistens som ger en hållbar läppfärg. Mycket lättapplicerat och blir aldrig kakigt som många andra matta läppstift. En fullträff helt enkelt.  


Bb Shine On (And On...) Finishing Spray från Bumble and Bumble
Jag har en förkärlek för riktigt matta och skitiga hår, men i vår låter jag den matta texturen stanna hos upsättningarna och vid annan styling är det högglans som gäller. Ett av mina störtsta favoritmärken, Bumble and Bumble, har tagit fram ett oslagbart finishspray som ger högglans utan att tynga eller ge en fet hinna. Trots detta ska man vara försiktig, man får filmstjärneglans på bara några lätta pumpar.  


Flora by Gucci Eau Fraîche från Gucci
Min favoritdoft i en ännu fräschare variant. Som om den inte redan var helt fantastisk blev den ännu mer fantastisk. Den har fortfarande samma karaktär som orginaldoften men med en något fräschare och lättare känsla. Den här doften kommer garanterat sitta på mig hela våren och sommaren.


Nagelkreativitet från Elle
Naglar är inte det hetaste i skönhetsvärlden just nu, men jag älskar galna naglar och trots antitrenden tänker jag gå all-in när det gäller konstiga lack och färgkombinationer. i Majnumret av Elle delar dem med sig av kreativ inspiration när det kommer till nageldesign. Gå mot strömmen och frossa i färg på naglarna. Mina favoriter är Deborah Lippmanns knallgula Yellow Brick Road, Essies Braziliant och OPIs Houston We Have A Purple.


WELLASHOWBOAT2011


Björn Axén
F&M

F&M
NIOR Stockholm

Nyss hemkommen för en riktigt rolig helg på Birka Cruises med Wella Professionals och deras Showboat-kryssning 2011. En massa visningar på en båt med runt 1600 frisörer, inte helt fel. Dessutom tävlade min chef Linda med sin modell Annie inför Wella Trend Vision i New York. Hon slutade på plats nummer tre, även om vi (och dom flesta) tyckte att hon i alla fall var värd 2:a platsen... Men det går inte alltid som man tänkt sig, jag tycker att hennes tolkning var den bästa oavsett vad domarna sade. De som höll i visningarna på båten var Björn Axén, NOIR Stockholm, Tomas Edlund (Hostomas), F&M och Wella Studio Team (har säkert missat någon). Dem som gjorde störst intryck var självklart Björn Axén och NIOR Stockholm, men även F&M visade fantastiskt inspirerande frisyrer.

För att sammanfatta helgen var den mycket inspirerande och rolig och med en fantastisk dessert på middagen som jag sent kommer glömma. Kommer heller aldrig att glömma den lilla hytten vi fick sova i. Haha.


SPÄNNANDEDOFTER


Jag tycker det är kul med spännande och lite mysko dofter som känns lite otippade. Library of Frangrance är ett unikt parfymmärke som skapar unisexdofter med spännande dofter som både kan användas försig eller i kombination med andra dofter för att skapa en ny unik doft. Dem används flitigt av kändisar i Hollywood och några av dem är Mischa Barton, Tyra Banks och Clint Eastwood. Att man blir förälskad i deras drinkdofter Sex On The Beach och Mojito är nästan en självklarhet, men dem har också några tveksamma dofter som Play-Doh, Sushi och Funeral Home. Hmm, smaken är dock som baken, jag föredrar dock de lite mer fräschtunika dofterna. Library of Frangrance finns bland annat hos Eleven.se.


HABEGÄR


Jag har en förkärlek för turkosa ögonskuggor. När jag sminkar mig med färg på ögonen blir det nästan alltid turkost eftersom det förhöjer min ögonfärg och passar min hudton bra. Trio Eyeshadow i färgen Cap Ferrat från NARS sommarkollektion ger ju starka ha-begär och stark sommarlängtan.


RSS 2.0