NEUTRALISERARE


Många blandar ihop concealer och neutraliserare, dem är faktiskt två helt olika saker. Tänkte förklara grundligt vad en neutraliserare är så vi förstår skillnaden.


En neutraliserare neutraliserar pigmenten för att dölja istället för concealer som endast döljer genom en beige nyans. Man neutraliserar genom att använda en kontrastfärg till det man vill dölja. Det finns 4 regler man behöver kunna, sedan kan man kombinera dem fram och tillbaka.  

Grönt och gult döljer rött - Grön- samt gultonade nyanser döljer röda partier som till exempel rodnad

Orange döljer blått - Orangetonade nyanser döljer blå partier som till exempel ytliga blodkärl och mörka ringar under ögonen

Violett döljer gult - Violetta nyanser minskar gultonade hudnyanser och ljusar upp  

Aprikos döljer brun - Aprikostonade nyanser döljer bruna nyanser som pigmentförändingar

Neutraliserare finns i många olika typer, men vanligast är i kombination med concealer och i primers. Smashbox har bland annat tre primers som är neutraliserande. Dem heter Photo Finish Color Correcting Primer och finns i tre nyanser - Blend (aprikos), Adjust (grön) och Balance (violett). Kostar 395 kr. Make Up Store har en rad olika concealers som är neutraliserande. Bland annat deras storsäljare Cover All Mix som innehåller en orangetonad samt en gultonad och en beige som man kan blanda de olika neutraliserarna med så att dem inte blir lika framträdande. Den kostar 265 kr. Face Stockholm har också en kombination med neutraliserare som heter Corrector Kit. Den innehåller 5 neutraliserande nyanser. Den går på 239 kr. 

Tips! Neautraliserare kan synas tydligt i olika ljus, så blanda ut din neutraliserare med en foundation/concealer så brukar det se mycket bättre ut.   

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0