8TIPSFÖRBLANKALÄNGDER


1. Preparera
Använd glansgivande produkter, redan i duschen. Det finns shampoo som tar fram den naturliga glansen i håret genom att bygga upp och försluta fjällskikten på hårstråt. Light Shampoo och Light Conditioner från Sebastian Professional ökar glansen utan att tynga och passar bra för de flesta hårtyper.

2. Olja
Håroljor ger mycket glans och vårdar även håret. Använd som leave-in i fuktigt hår eller använd en liten mängd som du masserar in i händerna och drar igenom torrt hår. Jag är såld på Moroccanoil Oil Treatment och Orofluido Hair Beauty Elixir.

3. Glanstoning
För att få en mer hållbar glans kan du göra en glanstoning hos frisör. Det innebär att du lägger en ofärgad toning eller en som är ton-i-ton med din naturliga hårfärg. Toningen sluter fjällskikten och lägger sig som en tunn film runt hårstråt. Detta både skyddar och ger fantastisk glans. Wella har en speciell glanstoning hos frisör som heter Color Fresh Relights 00 och även Sebastian Professional har en glansbehandling som heter Cellophanes Clear. Fråga din frisör.    

4. Toppa
Våga besöka frisören cirka var 8:e vecka, även om du sparar ut håret. Toppklippning ger både ett fräschare och starkare hår, och dessutom klipper du bort slitna hårtoppar som ofta blir matta och gör att det är svårt att få glans i håret, trots produkter. Detta gäller speciellt dig med uppklippta längder.  

5. Vinäger
Ett husmorstips som faktiskt fungerar är att blanda en liter vatten med en deciliter vinäger och skölja håret med. Vinägern sänker hårets ph-värde och ger ökad glans. Det sägs även ta bort gula toner från blonda hår.

6. Inpacka
Att använda hårinpackning en gång i veckan kan göra underverk för ditt hår. De flesta hårtyper mår bra av en inpackning för torrt eller skadat hår, alternativt en för färgat hår. Dem brukar vara de mest glansgivande. En personlig favorit är Wella Professionals Brilliance Treatment for Coloured Hair. Den ger fantastisk glans och konkurrerar ut många dyrare alternativ.

7. Boosta inifrån
Kosttillskott är en underskattad hjälp för vackert hår. Det hjälper inte bara till att ge håret förnyad glans, det gör det även märkbart tjockare och starkare. Två populära preparat är Hårkontroll och Silicea, som båda finns på Apotek och i hälsokostaffärer. 

8. Spraya
Ibland försvinner glansen under stylingen, trots att du preppat med produkter. Då är det perfekt att avsluta frisyren med en dusch av glansspray. Undvik att spraya för mycket och för nära hårbotten, då kan det lätt se fett ut. En bra dosering får man med Sebastian Professionals Halo Mist som endast behöver en pumpning för att ge perfekt glans, eller en lätt duschning av Bb. Shine från Bumble and Bumble


Kommentarer
Postat av: Amanda

Jag letar efter en gloss treatment som man kan köpa och ha hemma. En inpackning som levererar superglans som salongerna.. finns det något alternativ?

2011-11-13 @ 16:17:07
Postat av: Josefine (Hairdestination)

Det beror lite på vad du har för hårtyp, men mina favoriter är SP Shine Define från Wella Professionals, All Soft Heavy Cream från Redken och Brilliance Treatment for Coarse Hair från Wella Professionals. Moroccanoil Treatment är också en favorit som levererar fantastisk glans och vård.

2011-11-13 @ 17:52:43
URL: http://hairdestination.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0