HÅRVÅRD-SKANDINAVISKT HÅR


Kännetecken:
Tunt hår med fin kvalitet, många tunna hårstrån, mjukt, glansigt.
Problem: Typiska skandinaviska hår har ofta många fina hårstrån som ofta lägger sig platt och är svårt att få volym med. Skandinaviska hår slits även lättare och tål inte mycket färgningar/blekningar/permanenter.
Lösning: Skandinaviska hår behöver volymgivande shampoo och balsam som gör håret mer lätthanterligt. Dem behöver även fukt och proteiner som håller håret starkt och friskt. Det är också väldigt viktigt att håret skyddas noga vid värmestyling, eftersom det är skört.

Produkter som rekommenderas: Volymgivande shampoo och balsam, återuppbyggande och stärkande inpackning, värmeskyddande produkt, volymgivande produkt. 
Hur ofta: Volymgivande shampoo och balsam används vid varje tvätt. Inpackningen används en gång i veckan, oftare vid behov. Dock tynger inpackningen ofta ner det tunna, fina håret och gör det platt. Används det oftare än en gång i veckan räcker det att man lägger inpackningen på längderna. Den värmeskyddande produkten används varje gång värme tillsätts i håret. Den volymgivande produkten används vid stylingen.
Verktyg som rekommenderas: Treradig svinhårsborste, paddelborste.

Att tänka på: Skandinaviska hår tål inte mycket värme eller kemiska behandlingar. Var därför försiktig med att bleka, permanenta och att använda permanent hårfärg för ofta eftersom detta sliter mycket på det fina håret. Det är inte nödvändigt att använda balsam och inpackning i hårbotten såvidare man inte har torr hårbotten som behöver fukten. Se upp för att använda så kallade volumemasters i skandinaviska hår. Ofta är dem så tunna att den våfflade biten syns igenom, vilket inte är speciellt smickrande. 


Kommentarer
Postat av: Daniella

Hej! Älskar din blogg och följer den konstant. Skulle bli så himla glad om du kunde skriva om hårprodukter för oss med tjockt lite lockigt hår. Tack på förhand! Förresten,hur många unika läsare har du per dag?

2011-02-12 @ 18:03:57
Postat av: Josefine

Hej! Kul att du tycker om bloggen! Jag kommer absolut att skriva om lite tjockare hår imon kort, det är inplanerat så håll utkik. Jag har runt 50 unika läsare per dag, men detta varierar ju självklart. Mvh, Josefine

2011-02-13 @ 13:07:56
URL: http://hairdestination.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0