HÅRVÅRD-LOCKIGTHÅR



Alla hårtyper behöver olika typ av vård och produkter. Därför ska jag varje vecka fokusera på en hårtyp och hur man som bäst sköter/tar hand om den. Vi börjar med lockiga hår.

Kännetecken: Torrt, frissigt, ofta grovt, strävt.
Problem: Lockiga hår är ofta torra och frissiga.
Lösning: Lockiga hår behöver mycket fukt, men absolut inte fett. Fett tynger håret och gör att lockarna inte blir lika spänstiga och ofta är svårare att få en bra lockighet. Fukten ökar spänsten och elasticiteten så att lockarna får energi och blir lättare att locka upp. 

Produkter som rekommenderas: Fuktshampoo, fuktbalsam, fuktinpackning, återfuktande spraybalsam, glansserum, mousse alternativt kräm för att öka lockigheten.
Hur ofta: Fuktshampoo och fuktbalsam bör användas vid varje tvätt. Fuktinpackning bör användas minst 1 gång i veckan, men gärna oftare. Spraybalsam och glansserum behövs oftast varje dag för att få bort frisset. 
Verktyg som rekommenderas: Bredtandad kam och föntratt/diffuser.  

Att tänka på: Borsta aldrig lockigt hår med en vanlig hårborste. Det relaterar till friss och håret blir burrigt och stort. Använd istället en bredtandad kam och kamma igenom håret försiktigt. Avsluta gärna med att krama upp och definiera lockarna med en mousse/kräm/vax. Macadamia Nut Oil har en jättebra bredtandad kam som heter Healing Oil Infused Comb.    


Kommentarer
Postat av: båth

känns gött att inpspirerat dig för lockigt hår, gött brudis!

2011-02-06 @ 22:47:21
URL: http://louisebath.tumblr.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0