MAKEUPBRUSHES


Vad används alla makeupborstar till egentligen? Svaret får du här.


Kabukiborste - En rundad borste med hög densitet som används för att applicera puderbaserade produkter för en hög täckningsgrad. 

Foundationborste - En platt, rund- eller fyrkantig borste som är utformad för att applicera flytande foundation. Har ofta en vit topp och svart botten för att det ska vara lättare att få rätt mängd foundation. Ger en jämn finish och drar inte åt sig mycket foundation. 

Concealerpensel - En platt pensel, ofta med rundad, spetsig topp som används för att applicera vatten- eller krämbaserade concealers. Den spetsiga toppen gör det lätt att komma nära alla kanter.

Fiberborste - En rund borste med platt topp. Kan användas för att applicera flytande foundation, puder samt krämbaserat rouge. Har ofta en vit topp och svart botten för att lätt få rätt mängd. 

Fanbrush - En platt borste som liknas en solfjäder. Används för att få bort överbliven ögonskugga som fallit ner på kinderna under applicering, eller för att applicera puder och rouge med en mycket naturlig och lätt finish.

Puderborste - En fluffig, rund borste med rundad topp som används för att applicera löst- eller pressat puder. 

Rougeborste - En medelstor rund och fluffig borste som används för att applicera puderrouge. Fungerar även till skulptering och blending med puderbaserade produkter.

Konturborste - En ofta liten, rund eller kupolformad borste som används för att applicera, blanda och ge kontur med puderprodukter. Kan även vara vinklad.

Ögonskuggsborste - En paddelformad borste med lätt fluffigt, rundad topp som används för att applicera puder- och krämbaserade ögonskuggor. Kan finnas i många olika storlekar. 

Vinklad ögonskuggsborste - En vinklad, fluffig borste som används för preciserad applicering eller blending av puderögonskugga.

Fluffborste - En paddelformad rund borste med fluffig, rundad topp som används för att applicera och blanda puderbaserade produkter. Utmärkt att applicera puderbaserad highlighter med. 

Blendingborste - En oval borste med rundad topp som används för att blanda ihop eller ut puderbaserade produkter.   

Taperad blendingborste - En taperad borste med rundad topp som används för att blanda ut puderbaserade produkter i globlinjen.

Ögonbrynsborste - En vinklad, platt borste som används för att applicera kräm- eller puderbaserade ögonbrynsprodukter. 

Platt eyelinerborste - En platt, antingen rak eller vinklad borste som används för att applicera eyeliner. Kan också användas vid sotning.

Eyelinerpensel - En liten, teprad, spetsig pensel som används för att applicera flytande-, puder- eller krämbaserad eyeliner.

Smudgeborste - En liten, paddelformad eller taperad borste med höd densitet som används för att sota puder- eller krämbaserade produkter. Kan även vara gjord i skum.

Brynborste - En "mascaraborste" som används för att applicera mascara, separera fransarna eller fixera ögonbrynen. 

Läppstiftsborste - En taperad, platt borste som används för att applicera läppstift eller läppglans.  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0