BLUSHBLUSHBLUSH



Krämrouge eller puderrouge?

Om man väljer att använda ett krämrouge eller puderrouge är ofta en smaksak, finishen är ofta inte stor skillnad på. Man brukar säga att ett krämrouge ser mer naturligt ut, men att ett puderrouge är lättare att applicera. När man applicerar krämrouge rekommenderar jag att använda fingrarna. Det kommer jag inte rekommendera ofta, med tanke på bakteriespridningen, men det är lättast att få ett snyggt resultat med hjälp av fingrarna. Det går också bra att använda en makeupsvamp. När det gäller puderrouge rekommenderar jag inte en för stor borste. Det blir lätt "för mycket" om man använder en stor borste. Använd istället en snedskuren, medelstor borste till puderrouget.

Sexy Contour, Blushy Blushy, Perfect Blush

Det finns tre appliceringssätt på rougefronten som är vanligast. Eftersom makeupartisten Daniel Chevez har döpt dem så vackert tänker jag använda hans namn i min förklaring. Det första appliceringssättet kallar vi Sexy Contour. Jennifer Lopez (t.v) använder väldigt ofta den här typen av applicering där man lägger rouget under kindbenet för att framhäva dem extra mycket. Många uppfattar också att ansiktet blir smalare när rouget appliceras på detta sätt. Det andra appliceringsättet kallar vi Blushy Blushy, där Sarah Jessica Parker (mitten) är vår förebild. Blushy Blushy är tekniken där rouget läggs på kindbenet, samt på kindens äpple. Detta appliceringsätt brukar användas om man älskar rouge och vill att det ska synas. Det sista appliceringssättet kallar vi Perfect Blush, vilket vi förstår är det ideala appliceringsättet när det gäller rouge. Här är Scarlett Johansson (t.h) vår förebild, där roget läggs endast på kindbenet och tonas lätt upp mot tinningen. Detta framhäver också kindbenet, men ger inte den "smala" effekten. Vad man väljer för appliceringsätt beror mest på smak. Att ansiktsformen ändras drastiskt är inte ett faktum, men man ser lätt om appliceringsättet inte passar ens ansiktsform. 

Rätt färg

Det finns miljoner färger att välja mellan när det gäller rouge, och det är lätt att man väljer fel färg för ens hudton. Det finns en viktig regel som säger att man alltid ska välja en färg som är motsatt sin hudtons underton. Om du har en kall underton, som till exempel blå, grön eller rosa, ska du välja ett rouge i en varm färg. Om du har en varm underton, som till exempel röd, orange, gul, ska du välja ett rouge i en kall färg. Då balanserar du dina färger och ser friskare och fräschare ut.

   
NARS Blush i färgen "Deep Throat" för kalla hudtoner samt MAC Blush i färgen "Dollymix" för varma hudtoner.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0